Partiju reitingi: Decembrī lielākais kritums “Jaunajai Vienotībai”, kāpums – ZZS un “Stabilitātei”

Vienotība

Trīs mēnešus kopš Saeimas vēlēšanām partiju reitingi liecina, ka sācis sarukt vēlēšanu uzvarētājas partijas “Jaunā Vienotība” reitings. Savukārt reitings pieaudzis opozīcijā esošajām partijām – “Stabilitātei!” un Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS), vēsta LTV Ziņas.

Ja rīt notiktu Saeimas vēlēšanas, visvairāk balsu saskaņā ar SKDS aptaujas datiem tiktu atdotas par partiju “Jaunā Vienotība” – 12%, kas ir par 3,3 procentpunktiem mazāk nekā novembrī. Otrajā vietā ierindotos Zaļo un zemnieku savienība, kuras reitings pieaudzis par 1,9 procentpunktiem un sasniedzis 11,4%.

Ar 7,6% trešajā vietā ierindojas partija “Progresīvie”. Par Nacionālo apvienību balsotu 7,2%, bet par “Apvienoto sarakstu” – 6,6 %.

Kā beidzamie 5% barjeru pārvarētu partija “Stabilitātei!”, kuras reitings pieaudzis par 1,4 procentpunktiem, sasniedzot 5,8%.

Sociologs, pētījumu centra SKDS vadītājs Arnis Kaktiņš skaidroja, ka parasti trīs mēnešus pēc Saeimas vēlēšanām vēlētāju attieksme mainās. “Mēs redzam, ka “Vienotība” turpina zaudēt savu popularitāti. Decembrī viņi ir atgriezušies septembra līmenī, un var prognozēt, ka viņi turpinās slīdēt uz līmenī, kāds bija vasarā. Mēs redzam, ka “Apvienotais saraksts” ir zaudējis (daļu atbalsta), viņi bija otrie uzvarētāji, bet tā vien izskatās, ka publika cerēja, ka būs kādas pārmaiņas. Jautājums, vai viņi tās ir dabūjuši. Daļai ir vilšanās, viņi cerēja uz svaigu elpu.

Uz tā rēķina redzam, ka pieaugusi ZZS popularitāte. “Apvienotā saraksta” nelaime ir ZZS laime.

Rosļikovam lielākais kāpums, redzam transformācijas krievvalodīgo vēlētāju pulkā,” norādīja Kaktiņš.

Iespējamais Saeimas vēlēšanu iznākums, ja vēlētāji balsotu kā aptaujā, partijai “Jaunā Vienotība” nestu 18,8%, ZZS – 15,1% un “Progresīvajiem” – 11,7%.

Decembrī vēlēšanās nepiedalītos 10,6% uzrunāto, bet nebija izlēmuši 20,1%.

Kaktiņš to sauc par ievērojamu vēlētāju intereses zudumu par politiskajiem procesiem.

 “Tajā brīdī, kad sākas kampaņas, aktivitāte pieaug. Tad ir vēlēšanas, un tad sākas atplūdi, un decembrī tie ir lieli, kas, iespējams, saistīti ar vilšanos par valdības veidošanu,” skaidroja sociologs.

Ja vēlēšanas notiktu tagad, tad saskaņā ar socioloģisko aptauju datiem, Saeimas sastāvs maz atšķirtos no 1. oktobrī ievēlētā parlamenta.

SKDS decembra aptaujā piedalījās 1785 Latvijas pilsoņi visos reģionos.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


10
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
rare
rare

Tas kritums ir nepietiekoši liels, lai kāds gribētu ar galvu domāt- te pilnīgs plosts saeimā un valdībā tiem JV darboņām Dumjumā, aprobežotībā un nespējā…. savēlēja paši jau tādus darboņus, gluži kā nacionāļus

statistika
statistika

Reitingi bez norādītas novērtējuma kļūdas un ticamības intervāla ir propaganda.

Faktiņš
Faktiņš

Kārtējais piemērs par Vienotības vēlēšanu viltošanu , ja tas notiek ASV ,kāpēc lai nenotiktu Latvijă , pie abiem dubultpilsoņiem ?

Nozagtas vēlēšanas
Nozagtas vēlēšanas

pec 1. oktobra ar visiem paziņām, no pilnīgi dažādiem info burbuļiem runājot, gan cilvēkiem kas strādā ražojoša uzņēmuma cehā, gan savā darba kolektīvā, gan ar pazīstamiem, kas strādā bankā, visi stāsta ka nav balsojuši par vienotību. Es nesaprotu, kā vienotība varēja savākt visvairāk balsis. Ja jau rinkevičš zin ka Baltkrievijā nozagtas vēlēšanas, tad jau arī zin kā viņas var nozagt? Tā teikt “suns zin ko ēdis”!

Kāda tam nozīme?
Kāda tam nozīme?

Kāda šai “reitingošanai” nozīme? Tikai lai tādus kā tevi musinātu?

Milda
Milda

Tie 20%, kuri saka, ka nezina par ko balsos, īstenībā melo. Viņiem kauns atzīties, ka netieši balso par čekas mēslu Latvijas pārkrievotāju Evitu Levitu un tieši – par viņa pautlaizi valsts privatizatoru Krišnaītu Kariņu

Valdis Placebo Zatlers
Valdis Placebo Zatlers

Progresīvie un Stabilitāte pievienos Latkrieviju Baltkrievijai, jo tur lēta elektrība un cigaretes. Iecels šleseru par prezidentu un būs miers

levitkucins
levitkucins

Ja latvijas propogandas kanāls LTV1 turpinās reklamēt tikai deģenerātus (Progresīvos) un Vienotību, tad nākošajās vēlēšanâs uzvarēs deģenerāti. A ja neuzvarēs, tad arī visa nākošā Centrālā vēlēšanu komisija tiks atlaista un darbā tiks pieņemti lojāli darbinieki

linda abu meri
linda abu meri

Mēs jau daram ko varam

Putlers
Putlers

Redzu, ka tu esi mūsējais.