Partiju reitingi: aprīlī lielākais kāpums – “Latvija pirmajā vietā”

Latvija pirmajā vietā

Aprīlī vislielākais popularitātes kāpums ir partijai “Latvija pirmajā vietā”, bet populārākais politiskais spēks ir “Jaunā Vienotība”, liecina jaunākie SKDS partiju reitingi, vēsta LTV.

Reitingu procenti attiecas uz visiem balsstiesīgajiem, un “Jauno Vienotību” atbalsta 11,1%, tālāk seko Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) – 9%, bet trešajā vietā izvirzījusies “Latvija pirmajā vietā” – 7,8%.

Salīdzinot ar iepriekšējo mēnesi, martu, “Jaunās Vienotības” reitings nedaudz kāpis, līdzīgi arī Zaļo un Zemnieku savienībai, bet “Latvija pirmajā vietā” piedzīvojusi aprīlī kāpumu par vairāk nekā diviem procentiem, atstājot aiz sevis “Apvienoto sarakstu” un “Progresīvos”.

Tālāk seko Nacionālā apvienība, “Stabilitātei!” un “Saskaņa”. Pārējām partijām ir salīdzinoši nelieli reitingi.

Par ko balsot, aprīlī nezināja 25%, bet nepiedalītos vēlēšanās – 9,9%.

Ja pārrēķina partiju popularitāti starp balsstiesīgajiem, kuri aptaujas brīdī bija izlēmuši, par ko balsot, tad redzams, ka 5% barjeru pārvarētu 7 partijas – tās, kas šobrīd ir pārstāvētas parlamentā.

Pirmajā vietā “Jaunā Vienotība”, tad ZZS, “Latvija pirmajā vieta” un “Apvienotais saraksts”, “Progresīvie”, Nacionālā apvienība un “Stabilitātei!”.

Kopumā aptaujā piedalījās gandrīz 1800 Latvijas pilsoņi, un tā tika veikta gan klātienē, gan internetā.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


12
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Jancis
Jancis

Ir tikai viena īsti patriotiska Latvijas partija. Jūsu visi ziniet kura tā ir — tā kurai Kremļa aģenti visvairāk brūk virsū.

tā sauktais kremļa trollis
tā sauktais kremļa trollis

Gribi teikt vienotība?

Andrejs Upīts
Andrejs Upīts

Jā, komunistiem atkal jāstrādā no pagrīdes. Kapitālisti pārņēmuši varu pār ražošanas līdzekļiem. Bet tikai mēs esam tsutas dvēsele

ēlerte
ēlerte

Kur Komunistiskās partijas reitingi?

nadježda krupskaja
nadježda krupskaja

Rimsties! Visas 10 partijas cītìgi seko marksisma – ļeņinisma mācìbai.

levitkucins
levitkucins

Gobzema rullē

Latvijas naudas atmazgātāju asociācija
Latvijas naudas atmazgātāju asociācija

Narmaļna. Ainars i Viļis harošije puikas

zvirbulis
zvirbulis

Liekas, ka caurmēra Latvijās vēlētājs balso par partijas nosaukumu.

Jezups
Jezups

Apsveicu LPV , nākošreiz atkal balsošu !

troļļu fermas
troļļu fermas

Vakardien delfos arī bija šī ziņa. Visādi NA un izcilības centra troļļi, iespējams arī tā dēvētā kiberzemessardze uzreiz sāka drukāt komentārus, ka vēlētāji esot stulbi un kremļa aģenti, ka aptaujā esot piedalījušies no Britānijas atbraukušie sēņu lasītāji un podu berzēji. Viens vēl rakstīja visas valsts vārdā, ka Latvijai izdevīgāk ka Rinkēvičš būtu prezidents, bet tas bija citā rakstā.

ebio
ebio

Nu tad tu eso muļķis vai Pļešera dēls

Jancis
Jancis

Es arī balsošu, bet ne par LPV. Tiem īstenībā Krievija Pirmā Vietā.