Partiju reitingi aprīlī: aug NA popularitāte, Latvijas Krievu savienība apsteidz JKP

partiju reitingi
LTV foto

Jaunākie partiju reitingi par aprīli rāda, ka aug Nacionālās apvienības popularitāte, kurai uz papēžiem min Zaļo un Zemnieku savienība, kā arī “Jaunā Vienotība”.

Partija “KPV LV” pašlaik nav populārāko partiju skaitā, liecina iedzīvotāju aptaujas.  Toties labus rezultātus turpina rādīt ārpus parlamenta esošā partija “Progresīvie”.

Pēc Latvijas Televīzijas (LTV) pasūtījuma SKDS aprīlī veica iedzīvotāju aptauju, un tā liecina, ka augstākais reitings, kā ierasts, ir “Saskaņai” – 12%.

Otrajā vietā – Nacionālā apvienība, par kuru gadījumā, ja rīt notiktu Saeimas vēlēšanas, balsotu 8%.

Trešajā – Zaļo un Zemnieku savienība – 7,7%, kurai uz pēdām min valdības vadītāja pārstāvētā “Jaunā Vienotība” – 7%.

Piektajā un sestajā pozīcijā ir “Attīstībai/Par!” (5,6%) un “Progresīvie” (4,5%). 

“Progresīvajiem” arī aprīlī nedaudz kāpis reitings, kā tas vērojams visa gada laikā. Martā tas bija 4,2%.

“Progresīvajiem” pamazām tuvojas arī “Likums un kārtība” – 4,2%, kurai arī salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi nedaudz kāpis reitings.

Tāpat arī Latvijas Krievu savienība – 4,2%.

Pēc tam seko pie varas esošā Jaunā konservatīvā partija – 3,9%.

Priekšpēdējo vietu ieņem Latvijas Reģiona apvienība – 2%, un aptauju noslēdz “KPV LV”.

Aptaujātāji norāda – saraksta augšgalā esošajām deviņām partijām  reitinga statistiskā kļūda iespējama no aptuveni viena līdz pat pusotram procentpunktam, tādēļ partiju reitingu izmaiņu dinamika jāvērtē ilgākā laika periodā.

20,1% aptaujāto atbildēja, ka nezina, par ko balsotu, savukārt 20,1% vēlēšanās nepiedalītos. 

Par citām partijām balsotu 0,6% pilsoņu.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: lsm.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


19
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
ērce
ērce

Vai tiešām ir latviešu, kas sviedīs savu balsi prom par Gobzemiešiem (“LuK”), par padomiskajiem ne-zemniekiem ZZS, par margināliem LRA, vai par rietumnieciski orientētiem liberāļiem (JV, A/P, P) kas Latvijai tikai postu nes? Ir tikai viena partija, kura mērķtiecīgi strādā par latvisku Latviju ar tradicionālajām vērtībām. Jūs jau paši ziniet kura.

STA421
STA421

Procenti bez norādītas statistiskās kļūdas intervāla ticamības intervāla ir propaganda.
Intervāls, kļūda un ticamības ontervāls te nav norādīts, tātad teksts ir lirika, bet avots makaronu kārējs.

Skolnieciņš LV
Skolnieciņš LV

Ir aizvadīts 9. maijs – bēdu un skumju diena. Latviešiem 9. maijs ir traģēdija, jo tas iezīmēja teju pusgadsimtu ilgu padomju okupāciju. Naidīgais PSRS režīms nozaga latviešiem sentēvu kopto zemi un atņēma latviešu tautai brīvību. Šis naidīgais režīms iznīcināja mūsu nacionālo valdību, aizvietodams to ar savu vasaļvaldību – LPSR. LPSR, proti, Latvijas Padomju Sociālistiskā Republika bija noziedzīgs veidojums, kuru padomju vara izveidoja, lai nospiestu mūsu tautu uz ceļiem. Šis antidemokrātiskais veidojums salauza daudzu manu tautiešu dzīves un likteņus. Paldies Dieviem! PSRS jeb Padomju Sociālistisko Republiku Savienība ir kritusi vēstures mēslainē. Pateicoties Augstākās padomes balsu vairākumam (138 deputātu balsīm no 198… lasīt vēl »

Skolnieciņš RU
Skolnieciņš RU

Сегодня 13. май. Кощунственный праздник Победы уже закончился. Для Латвии и всех коренных жителей Латвии 9. май — это трагедия, потому что в этот день Советский Союз бесповоротно завершил оккупацию Латвии. 9. мая 1945. года Латвийская Республика окончательно пала от рук жестокого агрессора – Советского Союза. Еще 8. мая местные жители сопротивлялись захватчикам в Курляндском котле, но, к сожалению, ихние попытки отбиться от захватчиков со стороны Красной армии были четны. Для всех латышей 9. май — это день скорби и печали. Долгое время латыши жили под гнётом коммунистической партии. Советская оккупация длилась около полвека. Но по воли судьбы Советский Союз… lasīt vēl »

nesaprotu
nesaprotu

Lieto valsts valodu, ākst !

Skolnieciņš
Skolnieciņš

A, kāpēc es nevaru lietot Kremļa troļļu dzimto valodu?

Skolnieciņš RU
Skolnieciņš RU

На прошлой неделе состоялся кощунственный праздник – День Победы. 9. май, а точнее, 8. май — это день скорби и памяти. К великому сожалению, нынешняя Российская власть, которою монополизировал диктатор Владимир Путин и его партия “Единая Россия”, превратила этот день в кощунственный праздник Великой Победы. Этот праздник кощунственный по нескольким причинам. Во-первых, Советская власть образовалась благодаря ожесточённый гражданской войне, то есть, кровавой революции. Только за счёт больших человеческих жертв, коммунистическая партия смогла прийти к власти. Цена коммунизма — это множественные человеческие жертвы. Во-вторых, в период до Великой Отечественной войны (Второй мировой войны) народы, жившие на территории Советского Союза, подвергались различным… lasīt vēl »

nesaprotu
nesaprotu

Lieto valsts valodu, ākst !

Skolnieciņš
Skolnieciņš

Vai Tavam saimniekam (Kremlim) nepatīk manis teiktais? Tu pats esi ķēms, jo ar savu riešanu Tu slavini Kremli. Vismaz manu kritiku Kremlim spēs izlasīt ikkatrs “Russkij Mir” fans….

Jauno Komunistu Partija
Jauno Komunistu Partija

Iespējams, mēs dibinām partiju un aicinām jaunus biedrus!

#augstprātīgi #nekompetenti #iedomīgi

Bjordāns – augstprātība un paštaisnums…
Šļurašs – nekompetence un mutes nesaturēšana…
Osola – iedomīgums …

Pievienojies!

Skolnieciņš
Skolnieciņš

Nē, paldies! Pašlaik komunisms tāpat kā nacisms Latvijas Republikā ir aizliegts. Par dalību komunistiskā vai nacistiskā organizācijās draud kriminālatbildība.
Ar cieņu, Skolnieciņš

dore
dore

kur rodas tie 4% JKP atbalstītāju? Atbaslta smuko jauno komunistēnu nosaukumu? Nevar būt, ka bardaku un sagrāvi izglītībā ar šuplinsku vai tieu varas neatkarības grausanu bordānismā nu bet kaut bišķi ar galb viņu domājiet līdz pilnība nav atjaunota padomju vara visur un vienmēr ar pašaprotamu ienākumu krišanos,jo dargāka risinājuma par padomju uzpūšanu un apmaksāšanau jau nav vēl izdomāts

Mīce
Mīce

Ko tu murgo?

Marchello
Marchello

Vispār jau mazi un nožēlojami ir tie, kas “veido” šādas aptaujas. Nesaprot, ka neviens neuztver to murgus nopietni. Pļaujas laiks ir beidzies zēni.

Marchello
Marchello

Bordānam mazāk, kā Ždanokai?
Nu gan aizsapņojušies. :D
JKP būs 15% nākamajās vēlēšanās, kā minimums.

Skolnieciņš
Skolnieciņš

Manuprāt, nedz partija “Saskaņa”, nedz partija “Latvijas Krievu apvienība” nav uzskatāmas par leģitīmām politiskām partijām, jo šie politiskie veidojumi mūsdienu Latvijā darbojas kā Kremļa 5. kolonna.
Ar cieņu, Skolnieciņš

Stienis
Stienis

Vajadzētu uztaisīt aptauju par to, cik cilvēku vispār vēl taisās jebkad dzīvē balsot Saeimas vēlēšanās? Kaut arī līdz šim apzinīgi balsoju, tagad esmu zaudējis jelkādu vēlēšanos un galvenais – jēgpilnu iemeslu balsot par režīmu, kurš strādā pats pret savu valsti un tautu.

ar stieni !
ar stieni !

Trolli nav grūti atpazīt.

Janis
Janis

Esiet modri. Nebalsojiet par JKP, jo no viņiem tiešām nebūs labuma. Es pats par to pārliecinājos, kad griezos ar reālu problēmu pie L. Ozolas, kurā man neatbildēja. Jo jkp neinteresē reālas problēmas.