Partijas «Alternatīva» mēra amata kandidāts Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās būs Petrovs

Valērijs Petrovs

Partijas “Alternatīva” mēra amata kandidāts Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās būs Valērijs Petrovs.

Petrovs līdz Rīgas domes atlaišanai bija pašvaldības deputāts. Pēdējos divos sasaukumos pašvaldībā viņš tika ievēlēts no partijas “Saskaņa” rindām.

“Saskaņas” līdera Nila Ušakova atkāpšanās un tai sekojošo varas maiņu rezultātā Petrovs kopā ar vēl trim biedriem pagājušā gada maijā no partijas tika izslēgts un gandrīz gadu visi četri domnieki darbojās domē kā Neatkarīgo deputātu frakcija.

Lai varētu piedalīties vēlēšanās, Petrovs un pārējie no “Saskaņas” izslēgtie politiķi pievienojās partijai “Alternatīva”, pārņemot tās vadību.

Iepriekš masu medijos bija izskanējusi informācija par iespējamo “Alternatīvas” startu kopā ar Latvijas Krievu savienību, taču tagad partija nolēmusi vēlēšanās startēt atsevišķi.

Saskaņā ar iesniegto valsts amatpersonas deklarāciju par 2019.gadu, Petrovam pieder automašīna “BMW 730D”, dzīvoklis Rīgā, kā arī kapitāldaļas SIA “Rīgas pasts” gandrīz 3000 eiro vērtībā. 

Gandrīz 57 000 eiro Petrovs pērn nopelnījis par darbu SIA “Rīgas namu pārvaldniekā”, vēl 37 000 eiro saņemti par darbu AS “Rīgas Centrāltirgus”, bet 13 332 eiro nopelnīti par deputāta pienākumu veikšanu.

Viņš deklarējis bezskaidrās naudas uzkrājumus vairāk nekā 235 000 eiro apmērā, bet skaidrā naudā uzkrāti vēl 5000 eiro. Parādsaistības Petrovam deklarētas nav.

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar