Par Rīgas mēru ievēlēts Oļegs Burovs

Rīgas domes (RD) priekšsēdētāja amatā ievēlēts līdzšinējais priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Oļegs Burovs (“Gods kalpot Rīgai” (GKR)).

Par Burovu nobalsoja 35 no 56 klātesošajiem Rīgas domes deputātiem. Par opozīcijas kandidātu Viesturu Zepu (“Latvijas attīstībai”) nobalsoja 12 domnieki.

Pēc ievēlēšanas Burovs pateicās tiem, kas balsoja par viņu, un arī tiem, kas balsoja par Zepu, kā arī pašam Viesturam Zepam.

Jaunievēlētais Rīgas mērs Burovs solīja būt vairākās lietās politiski neitrāls, un viens no viņa pienākumiem būšot meklēt kompromisus, tāpat arī solīja strādāt, lai padarītu Rīgu par tādu pilsētu, ar kuru varētu lepoties.

Rīgai ir mērs…

Gepostet von Sandis Riekstiņš am Montag, 19. August 2019

Burovs pirms sēdes uzrunājot deputātus norādīja, ka galvenie domes darbi būs saistīti ar gatavošanos nākamā gada budžetam un “Rīgas satiksmes” problēmu risināšana. Burovs arī solīja neveidot sienu starp pozīciju un opozīciju.

Sēde sākās pulksten 13.00, un Burovu iztaujāja gan par ielu sakārtošanu, gan bērnudārzu rindu mazināšanu, “Rīgas satiksmes” problēmām, iekšpagalmu sakārtošanas programmu, parku un publiskās infrastruktūras bēdīgo stāvokli. Burovs skaidroja, ka visas problēmas uzreiz atrisināt nevar, jo budžeta iespējas ir ierobežotas, un aicināja visiem kopā strādāt pie nākamā gada budžeta, un solīja, ka šis process būs caurspīdīgs.

Burovu domnieki iztaujāja ar pārtraukumiem līdz aptuveni pulksten 18:45.

Burova vienīgais konkurents uz mēra krēslu bija «Latvijas attīstībai» frakcijas līderis Viesturs Zeps. Viņam atbalstu solīja viņa partijas biedri un Nacionālā apvienība. Zeps uzrunā teica, ka Rīgu redz kā modernu metropoli, kurā cilvēkiem patīk mācīties, strādāt, dzīvot un atpūsties.

Saistībā ar jautājumu par cīņu ar korupciju Zeps ievēlēšanas gadījumā solīja uzreiz sazināties ar KNAB, lai vienotos par pārbaudēm domes struktūrās. Zepu deputāti iztaujāja vien aptuveni 15 minūtes.

Pēc kandidātu iztaujāšanas deputāti vēl aptuveni pusotru stundu veltīja debatēm, skaidrojot savu nostāju un izvēli atbalstīt vai neatbalstīt kandidātus.

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar