Par Rīgas mēru ievēlēts Dainis Turlais

Par Daini Turlo Rīgas mēra amatā nobalsojuši 32 deputāti, līdz ar to viņš kļuvis par galvaspilsētas mēru.

Opozīcijas deputāti balsojumā nepiedalījās

Turlais (GKR) neplāno veikt izmaiņas pašvaldību kapitālsabiedrību valdēs, jo nesaskata nevienu iemeslu, kāpēc būtu jāatlaiž tur ieceltie cilvēki, izriet no viņa sacītā debatēs domē.

Līdz šim Turlais pašvaldībā ieņēma Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas vadītāja amatu.

Kopumā Daiņa Turlā iztaujāšana ilga sešas stundas, bet kopā ar pārtraukumiem un debašu sadaļu par mēra ievēlēšanu tika diskutēts vairāk nekā deviņas stundas.

Debatēs opozicionāri pauda viedokli, ka mēra nomaiņa situāciju pašvaldībā neuzlabos, ko ir pārliecināti, ka esot sācies koalīcijas noriets.

“Darīt darbus savā dzīvē, tostarp kara apstākļos, manā dzīvē ir bijis vieglāk, nekā šodien ieņemt Rīgas domes priekšsēdētāja amatu,” pēc ievēlēšanas amatā teica jaunais Rīgas mērs.

Turlais pateicās par viņam izrādīto uzticību un dāvāto iespēju strādāt, norādot, ka šodien savu gatavību darbam viņš ir apliecinājis. “Esmu apliecinājis gatavību strādāt, lai galvaspilsēta plauktu, cilvēki būtu laimīgi un apmierināti. Apsolu attaisnot jūsu uzticību, ar pilnu atbildību apzinoties, cik tas būs sarežģīti un grūti,” sacīja politiķis.

Mērs izteicās, ka nav nozīmes tam, kurš ieņemtu mēra amatu, jo visi deputāti esot “radīti kalpot savai tautai un rīdziniekiem”. “Esam nolemti darīt visu, lai cilvēki kļūtu iecietīgāki, draudzīgāki un izturētos ar cieņu pret jebkuru savu līdzgaitnieku, neatkarīgi no viņa tautības, vecuma, nacionālās piederības un pārliecības,” sacīja Turlais.

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Lamata
Lamata

Neviens no opozīcijas nekādā gadījumā neuzņemtos vadīt RD. Jo nav pašnāvnieks, lai atņemtu rīdziniekiem esošos labumus. Nekad Rīgai netiks piešķirts galvaspilsētas statuss. Jo tas prasa valsts līdzekļus, kuru nav. Likumpārkāpēji vienmēr ir bijuši un būs. Tie arī tiek saukti pie atbildības. Viss pārējais ir propaganda.