Pandēmija beigusies, mediķu algu celšana atkal atkarīga no neskaitāmiem “būs, ja būs”?

Veselības ministre Ilze Viņķele (AP) otrdien pēc valdības sēdes paziņoja, ka neskaidrība par to, kā un kādā ātrumā atkopsies tautsaimniecība no Covid-19 radītās krīzes, neļauj ar pārliecību teikt, ka mediķu atalgojumu varēs palielināt par 10% jau šogad.

Savukārt Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) šorīt intervijā LTV raidījumā “Rīta panorāma” norādīja, ka mediķu atalgojumu iecerētajā apmērā jeb par 10% varētu palielināt, ja jau no nākamā gada par visiem faktiski strādājošajiem tiktu maksātas līdzvērtīgas minimālās sociālās iemaksas.

Kā teica premjers, ir jāpanāk, lai Latvijā, nemaksājot minimālās sociālās iemaksas un nenodrošinot sevi pret dažādām dzīves likstām, vairs nav iespējams legāli strādāt.

“Ja mēs visi valstī maksātu šo nodokli, tas ieliktu vairāk naudas sistēmā,” iespējamo veidu, kādā būtu iespējama mediķu atalgojuma palielināšana, skaidroja valdības vadītājs.

Papildus tiekot meklēts, kā “nedaudz pārbīdīt” valsts budžeta ieņēmumus no esošajiem nodokļiem, nozīmējot konkrētu summu veselības aprūpei.

“Šīs divas lietas kombinācijā varētu būt pietiekamas, lai būtu krietni vairāk naudas veselības aprūpes sistēmā un varētu tai skaitā atrisināt algu jautājumu, bet tur ir nepieciešama piecu politisko partiju vienošanās,” klāstīja Kariņš.

Jautāts, cik liela vienprātība šajā jautājumā ir koalīcijas partneriem, premjers atbildēja, ka “idejiski līdz šim visi ir teikuši “jā”, bet,

kā mēs visi zinām, starp idejisku “jā” un konkrētu “jā” ir vēl daudzi soļi,

un es turpinu iet šiem daudzajiem soļiem cauri, mēs ar partneriem strādājam”.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Medmāsa
Medmāsa

Kad ķersies klāt medicīnas oligarhiem , slimnìcu valdēm ar 8 000 mēnesī ?

divkoši
divkoši

tikai tiem , kas strādā vienā darba vietā un tiai par 40 stundām nedēļā. Kādu algu pielikumu gaida tiem, kas jau šobrīd pelna 2-, citi 30 vai pat 39 tkst. eiras mēnesī? Vai arī tad teši šiem trūkumcietējiem ir nepieciešama papildus nauda?