“Paldies kolēģei, sievietei, medību atbalstītājai!” – Vitenbergs izpelnās aizrādījumu

Ieilgušu un sparīgu debašu par šaujamieroču lietošanas atļauju medībās jauniešiem laikā parlamentārietis Jānis Vitenbergs (KPV LV) izpelnījies Saeimas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces (VL-TB/LNNK) aizrādījumu par atsaukšanos uz cita deputāta dzimumu.

Izsakot savu pozīciju par Ieroču aprites likuma grozījumiem, Vitenbergs reflektēja par iepriekšējās runātājas, deputātes Anitas Muižnieces (JKP) atbalstošo pozīciju.

“Lūk, bija viena prātīga sieviete! Droši vien vīrs mednieks,” teica politiķis.

Savu uzstāšanos Vitenbergs tāpat noslēdza ar vārdiem: “Paldies kolēģei, sievietei, medību atbalstītājai!”

Pēc Vitenberga runas sēdes vadītāja Mūrniece vērsās pie deputāta, aizrādot par atsaukšanos uz cita deputāta dzimumu, kas varētu tikt klasificēts kā Saeimas deputāta ētikas kodeksa pārkāpums.

“Paldies, kolēģi, par kaismīgajām un saturīgajām debatēm. Tomēr es aicinu vēlreiz izlasīt Saeimas deputāta ētikas kodeksu un tā 8.pantu, ka deputāts neizmanto atsaukšanos uz sava oponenta dzimumu. Tur ir arī vēl virkne citu kategoriju. Aicinu šo principu respektēt. Lai arī debates ir kaismīgas, tomēr paturam prātā Saeimas deputāta ētikas kodeksu!” mudināja Mūrniece.

Kā ziņots, Saeima ceturtdien pēc ilgām un pretrunīgiem viedokļiem piepildītām debatēm atbalstīja priekšlikumu nepilngadīgajiem no 16 gadu vecuma atļaut medībās izmantot šaujamieroci.

Šo priekšlikumu atbalstīja 51 deputāts, pret balsoja 37 un atturējās četri.

Tas paredz, ka fiziskai personai, kura sasniegusi 16 gadu vecumu, ar vecāku vai likumisko pārstāvju atļauju ieroča īpašnieka vadībā būs tiesības medībās izmantot tām paredzētu šaujamieroci. Par drošības prasību un medības reglamentējošo normatīvo aktu prasību ievērošanu būs atbildīgs ieroča īpašnieks.

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar