Pabriks: Šis nav laiks, kad manipulēt, riskēt vai eksperimentēt ar nodokļiem

Artis Pabriks

Kara apstākļos eksperimentēt vai riskēt ar nodokļiem nevajadzētu, uzskata aizsardzības ministrs Artis Pabriks, kuru partiju apvienība “Attīstībai/Par!” izvirzījusi par politiskā spēka Ministru prezidenta amata kandidātu.

Vērtējot iespējas ieviest izmaiņas Latvijas nodokļu politikā, politiķis uzsvēra, ka šajā ziņā būtu jābūt ļoti uzmanīgiem, īpaši ņemot vērā, ka nodokļu politika vienmēr dod atdevi ne uzreiz, un tā vienmēr ir saistīta ar “par” un “pret”.

Pabrika ieskatā, ne vienmēr līdz šim Latvijā veiktās nodokļu reformas ir nākušas cilvēkiem, ekonomikai par labu. “Līdz ar to, vēlreiz uzsverot, ka dzīvojam kara apstākļos, šis nav tas laiks, kad manipulēt, riskēt vai eksperimentēt ar nodokļiem,” pauda ministrs, piebilstot, ka iespēju robežās viņš gribētu pieturēties pie tās sistēmas, kāda šobrīd ir, lai uzņēmēji zinātu, kas viņus sagaida rīt no rīta.

Savukārt minimālās algas palielināšanas jautājumā Pabriks uzskata par nepieciešamu raudzīties uz kopējo IKP dinamiku.

“Mēs minimālo algu varam palielināt līdzīgi, kā līdz šim veicām pensijas indeksāciju,” teica Pabriks, uzsverot, ka minimālās algas palielināšana lielā mērā ir saistīta ar IKP izaugsmi un pārējo ekonomikas attīstības tempu. “Ja ir izaugsme, tad var palielināt, ja IKP krītas, tad ir ļoti grūti kaut ko darīt. Ir jābūt savstarpējai korelācijai,” piebilda politiķis.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


12
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Jomajoo
Jomajoo

Ir lieli dauńi un ir mazi dauńi un tad ir…Pabriks !
Ja nesamèrīgais nodoklu slogs neklūs mazàks, tad to nodoklu maksàtàju drīz būs arī būtiski mazāk (“korelàcija”)!
Šàdu babuīnu par ministru liekot, būs kà Karińš #2 un LV neattīstīsies. Viss pa vecam.

Panska Polska
Panska Polska

Taisniiba, nevajag riskeet. Vienkaarshi nevajag tos maksaat, lai visaadi aaksti sho naudu nenozagtu va i neizkjeeziitu bezjeedziigu karu kurinaashanai. Jaa, tas par tiem 200. 000.000…. Par tiem buus JAATBILD.

Vnk super
Vnk super

Nu jā ar tādu algu šamam viss ok.

putjins
putjins

Eta znajuščij ekonomist. Slušaitje jevo

Latvijas naudas atmazgātāju asociācija
Latvijas naudas atmazgātāju asociācija

Kariņš i vaidzìgs. Grāmatvedìbai uz gada beigām jāsavelk visi gali un jānoraksta viručka. Un vecais nedemokrātiskais kartelis jālikvidē. Jātaisa jauns.

stulbais idiots
stulbais idiots

Nezināju, ka mēs dzīvojam kara apstākļos. Kauguru dzerstiņā un Rīgas apkaimju balagānā viss bij kā parasti

pīlēns
pīlēns

Liepājas summer sound marihuānas bij mazāk kā parast

vecā vīzda freiberga hermanoviča
vecā vīzda freiberga hermanoviča

Šis ir laiks, kad jāpārbūvē zoodārzs par 45 miljoniem. Hā . Lai tur nākošo zoodārza prezidentu varētu cienīgos apstākļos ievēlēt. Būs jānosauc par Rīgas idiotu dārzu

Jomajoo
Jomajoo

Skolèniem brīvpusdienas nevajag…apèdīs kàdu čipsu paku un bûs ok. Ar ko karo Pabriks?! Valsts iepurkumi pa kluso gan vajadzīgi, nez cik x pàrmaksàts jau? Mīlie draugi, tàlàk šos kroplus no amatiem un rudenī būsim gudri.

Skolnieciņš
Skolnieciņš

myrotvorets.team/latvijas-gaze/ [Latvijas Gāze (Латвияс Газе) — агент влияния Кремля.] ©Skolnieciņš 1999-bezgalība :-)

Skolnieciņš
Skolnieciņš

Русский военный корабль, иди на хуй! 💩🇷🇺💩 Krievu kara kuģi, ej nahuj! ©Skolnieciņš 1999-bezgalība 🙂

Skolnieciņš
Skolnieciņš

🇷🇺💩🤪 Kurš idiots 90-to gadu sākumā izdomāja veidot Baltkrievijas, Krievijas, Igaunijas, Latvijas un Lietuvas energosistēmas (BRELL) tīklu? Vai tas speciāli ir domāts, lai padarītu Latviju par Krievijas vasaļvalsti? Kurš idiots izdomāja lūgt vasalitāti Krievijai? ©Skolnieciņš 1999-bezgalība 🙂 P.S. Krievu zaldātu invāzijas gadījumā Krievijai atliek vien atslēgt elektrību un Latvijas iedzīvotāji kļūst demoralizēti. Un vel gāzes krātuve ir tukša. Vainīgos ir jāpratina un jātiesā! ©Skolnieciņš 1999-bezgalība 🙂 P.S. Visiem maniem segvārdu zagļiem es saku: «Русский военный корабль, иди на хуй!». 💩🇷🇺💩