Pabriks sāk pildīt VARAM ministra pienākumus; sāktas diskusijas par jaunu amata kandidātu

Artis Pabriks

No šodienas par vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra pienākumu izpildītāju ir iecelts aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP), sakarā ar Jura Pūces (AP) ceturtdien paziņoto demisiju, informēja premjera birojā. Jaunu pašvaldību ministra kandidatūru varētu izvirzīt nākamās nedēļas pirmajā pusē.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) ceturtdien pieņēma Pūces demisiju un šī amata pienākumu pildīšanu uz laiku uzticējis aizsardzības ministram.

Pabriks šos pienākumus pildīs, līdz amatā tiks apstiprināts jauns vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs.

Jau ziņots, ka atbilstoši koalīcijas partiju sadarbības līgumam Kariņš sagaida, ka “Attīstībai/Par” izvirzīs jaunu kandidātu uz ministra amatu.

Pūce ceturtdien paziņoja par atkāpšanos no vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amata. Šādu lēmumu viņš pieņēma pēc bijušā partijas biedra Māra Mičerevska paziņojuma, ka Pūce viņam prasījis sagādāt Rīgas domes deputāta autostāvvietu caurlaidi.

Sākotnēji Pūce Mičerevska apgalvojumu noliedza un taisnojās, ka caurlaides prasīšana bijis tikai joks, tomēr šodien atzina, ka melojis.

“Es esmu pieļāvis kļūdu. Man ir kauns, ka es esmu tā rīkojies Latvijas sabiedrības priekšā un manu kolēģu partijā, un partiju apvienībā priekšā. Arī draugu un ģimenes priekšā,” paziņojumā par atkāpšanos no amata sacīja Pūce.

“Es par savu rīcību patiesi atvainojos un to no sirds nožēloju. Es esmu kļūdījies Rīgas pašvaldības autostāvvietu jautājumā, esmu patiesi izdarījis ļoti neveiksmīgu izvēli. Es esmu maldinājis savus kolēģus un Latvijas sabiedrību,” pauž no amata aizejošais ministrs, uzsverot, ka par izdarītām kļūdām ir jāuzņemas atbildība un tieši to viņš arī darīs.

Pūce uzskata, ka radusies situācija liedz viņam pilnvērtīgi pildīt vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatu, tāpēc viņš šodien lūdza Kariņu atbrīvot viņu no amata.

“Attīstībai/Par!” (AP) šodien sāks diskusijas par jaunu vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amata kandidātu, pastāstīja AP ietilpstošās partijas “Kustība “Par!”” (“Par!”) priekšsēdētājs, AP Saeimas frakcijas vadītājs Daniels Pavļuts.

Pavļuts sacīja, ka, ņemot vērā Kariņa aicinājumu, partiju apvienība jau šodien šajā jautājumā sāks iekšējas diskusijas. Vienlaikus Pavļuts nekomentēja “Par!” iespējamo rīcību saistībā ar turpmāko darbību apvienībā AP. Šo jautājumu partija drīzumā apspriedīšot atbilstoši statūtiem un liekas vilcināšanās nebūšot.

Pavļuts nekomentēja arī jautājumu, vai pats varētu ieņemt Pūces atstāto ministra amatu. Vienlaikus politiķis norādīja, ka atbalsta Pūces atkāpšanos no amata pēc sabiedrības maldināšanas.

Jaunu vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra kandidatūru varētu izvirzīt nākamās nedēļas pirmajā pusē, intervijā Latvijas Radio sacīja “Attīstībai/Par!” (AP) ietilpstošās partijas “Kustība “Par!”” (“Par!”) priekšsēdētājs, AP Saeimas frakcijas vadītājs Daniels Pavļuts.

Viņš skaidroja, ka ir gatavība izvirzīt kandidātu iespējami ātri. Labākais redzējums ir, ka tas varētu notikt nākamās nedēļas pirmajā pusē.

Pavļuts uzsvēra, ka šis jautājums ir jāizrunā partiju apvienībā, kā arī partiju apvienībā ietilpstošo politisko spēku valdēs.

Viņš uzsvēra, ka konkrētus uzvārdus tagad nevar nosaukt.

“Katrā ziņā, lieki nekavēsimies,” viņš solīja.

Pavļuts arī aicināja līdzšinējā ministra Jura Pūces (AP), kurš ir AP ietilpstošās partijas “Latvijas attīstībai” priekšsēdētājs, demisiju skatīt pilnīgi atdalīti no jautājuma par valdības stabilitāti. Pēc viņa domām, šim notikumam nevajadzētu atstāt nekādu ietekmi uz to. “Diezgan droši varu apgalvot, ka tam, kas ir noticis, nav nekāda tieša sakara ar valdības stabilitāti. (..) Uzskatu, ka valdība ir strādāt spējīga,” viņš norādīja.

Pavļuts arī pastāstīja, ka politiķi esot diezgan vienkārši pašvaldībā noskaidrojuši patiesību par to, vai Pūce izmantojis Rīgas domes deputāta autostāvvietu caurlaidi. Tad sapulcējusies AP valde, runāts gan tās ietvaros, gan ar Pūci, un sarunu lēmums bija, ka Pūcem ir jāatkāpjas.

Pavļuts norādīja, ka AP nevar atļauties šādu rīcību un ar savu reakciju uz šiem notikumiem ir jārāda, ka tā spēj īstenot “citu politiku”.

Vaicāts, vai šis ir vienīgais iemesls, kādēļ Pūce atkāpies, Pavļuts mudināja šajā gadījumā nespekulēt, uzsverot, ka šī ir konkrēta reakcija uz to, ko Pūce ir pateicis. Pavļuts akcentēja, ka šis nav veids, kā kārtot kaut kādas savstarpējās attiecības, ja kādam kaut kas tiešām ir sakrājies.

Viņš atklāja, ka šorīt plkst.8 notiks apvienības ārkārtas valdes sēde, kurā runās par tālāko rīcību.

Kā vēstīts, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amats ir vakants no šodienas, jo vakar par atkāpšanos no tā paziņoja līdzšinējais ministrs Pūce un Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) Pūces demisiju bez kavēšanās pieņēma, aicinot AP uz šo posteni virzīt jaunu kandidātu.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt arī šajā publikācijā minēto tautas kalpu izglītību, parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, “partiju tūrismu” un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook ,Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


5
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Andris
Andris

Atkal ielikuši Tautas Partijas Pabrika bildi !

Lamata
Lamata

Attīstībai | Par iekšienē pašā notiek savstarpējas cīņas. Nerunājot par nerimstošu kašķi visu koalīcijā ietilpstošo partiju starpā. Pūce neslēpa, ka cerējis uz Min. prezidenta amatu Kariņa vietā. JV par šādu nekaunību apvainojusies .Pūce publiski ņirgājās par Pavļutu no kopējās apvienības, ka ir aizdomas par viņa homoseksuālajām tieksmēm. Zobus griež viens uz otru, bet kopā tēlo valdības stabilitātes garantus. Viss notiek . Tā laikam ir slavenā “latviskā dzīvesziņa “.

Jaunpups
Jaunpups

Kā teica klasiķis , ieliksim lielāko kretīnu !

Vilks
Vilks

Arī Pabriks ir zirnekļcūka.

Zane
Zane

Žēl.