Pabriks jūtoties ļoti satriekts: amatpersonu aizturēšana 220 miljonu pārtikas iepirkuma lietā met ēnu uz visu aizsardzības nozari

Pabriks

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) veiktās amatpersonu aizturēšanas armijas pārtikas 220 miljonu iepirkuma lietā metot ēnu uz visu aizsardzības nozari, bet vienlaikus tā nevarot būt sistēma, norāda bijušais aizsardzības ministrs Artis Pabriks (LA).

Viņš esot ļoti satriekts par to, ka acīmredzot ir pieļauti tādi pārkāpumi, ka pat ir aizturētas amatpersonas.

“Tas met ēnu uz visu aizsardzības nozari. Vienlaikus uzskatu ka tā nevar būt sistēma,” norādīja Pabriks.

Bijušais ministrs gan cerot uz strauju skaidrības ieviešanu, jo aizsardzībai jāpaliek par politisko prioritāti. “Vainīgiem ir jāsaņem sods un nozarei jāatgūst reputācija. Tikai profesionāla izmeklēšana to var glābt,” piebilda bijušais ministrs.

Pašreizējā aizsardzības ministre Ināra Mūrniece (NA) savukārt norāda, ka ir gandarīta par KNAB aktīvo rīcību pārtikas iepirkuma lietas apstākļu izmeklēšanā.

“Esmu gandarīta, ka KNAB aktīvi rīkojas, notiek lietas apstākļu noskaidrošana un izmeklēšana. Vainīgajiem iespējami ātrākā laikā jāsaņem sods,” ar padomnieces Daces Balodes starpniecību norādīja ministre.

Jau ziņots, ka ceturtdien KNAB vairākos objektos Rīgā un citviet Latvijā veica kriminālprocesuālās darbības, tai skaitā 14 tiesas sankcionētas kratīšanas, saistībā ar Valsts aizsardzības loģistikas un iepirkuma centra (VALIC) īstenoto iepirkumu “Loģistikas pakalpojums par pārtikas piegādi NBS vajadzībām”.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


15
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
sportists
sportists

Pabrika afēra baro krievus Ukrainā!

Kirpičinskis
Kirpičinskis

Tātad “ēnu met” nevis budžeta izzagšana, bet neveikla izgāšanās zādzībā? Nu švabriks…

kalašnikovs
kalašnikovs

Un Latvijas debesi pabirakam restītē!

ērce
ērce

Šādi starpgadījumi tikai parāda cik lielā mērā tauta tika sagandēta krievu okupācijas laikā.

Encefalīts
Encefalīts

Ir kādi pierādījumi ka tas notika krievu laikā? Paskaties mērnieku laikus, izdari secinājumus. Citur notiek tas pats, arī štatos. Visur kur ir cikvēks visur tā pati problēma. Pat dzīvnieku pasaulē līdzīgas problēmas. Varbūt pie citplanētiešiem būtu savādāk.

vecā vīzda freiberga (hermanoviča)
vecā vīzda freiberga (hermanoviča)

Ja tu domā brāļu Kaudzīšu mērnieku laikus, aprakstītie notikumi arì notika krievu laikā. Un visur nesafabricē krimināllietas pret augstākajām robežsardzes amatpersonām par to, ka tās grib stiprināt valsts robežu. Latkrievija maz atšķiras no Baltkrievijas.

pukina agents teterevs
pukina agents teterevs

Cerams, ka līdz Zagleram neaizraksies.

Einārs
Einārs

Paprikam liela ēna.

Derdz
Derdz

Vai bilde auseles kustas un manigas

Noslepenotās finanšu plūsmas
Noslepenotās finanšu plūsmas

Un ko tad viņš grib? Medībās, katrs, kurš tik turīgāks, bet ne tik ļoti, lai nopirktu jaunu naktenieku, pērk tos kas no armijas kaut kā aizklīduši. Rembatē, cik dzirdēts, kā degviela palikusi dārgāka, tā daudzi vietējie brauc ar lidlauka degvielu, benzīntankos nepildās. Ja paseko līdzi ziņām, tad regulāri kaut kas, munīcija, nakts tēmekļi, u.c. lietas armijā pēc mācībām pazūd. Regulāri pie kāda armijnieka, vai bijušā armijnieka kratīšanas rezultātā atsavina atrastās lietas. Jāņem vērā ka tas ir pašā zemākajā līmenī, tās ir pašas apakšas un summas ir kabatasnaudas apmēros. Var tikai iztēloties kas notiek augšās, kur ir lielie iepirkumi, vai citas… lasīt vēl »

Ārons Lifšics
Ārons Lifšics

Ej labāk turpini Holodomoru 2, lops tāds.

rainis
rainis

O, mans drugs Ļifšics. Cau

Gada glezna
Gada glezna

Jā, nav tie mērogi kā Krievijā ar armijas budžeta izzagšanu! No Krievijas krievu-ebreju oligarhu viedokļa tā ir sīknauda.

Nu nav mums Karla Gustava Mannerheima.
Latvija pat žogu uz robežas bez korupcijas nespēj uzcelt.

sorosīts Mūrnieks
sorosīts Mūrnieks

Ja kāds iedomāsies celt žogu uz robežas, IDB pret viņu safabricēs krimināllietu.

Kaža
Kaža

Papētiet kunga biznesa biogrāfiju.