Pabriks būs Ijaba padomnieks drošības un ārpolitikas jautājumos

Pabriks Ījabs

Eiropas Parlamenta (EP) deputāta Ivara Ijaba (LA) padomnieks drošības, aizsardzības un ārpolitikas jautājumos Rīgas birojā būs bijušais aizsardzības ministrs Artis Pabriks (LA), vēsta LETA.

Tāpat deputāta Rīgas birojā darbu turpinās Dace Bargā un Edgars Jaunups. Abi strādā pie Ijaba sabiedrisko attiecību un komunikācijas jautājumiem. Bargā atbildīga arī par sociālo tīklu platformu saturu un pasākumu organizēšanu, kā arī deputāta Rīgas dienaskārtību. Jaunups sniedz Ijabam juridiskos padomus un konsultē lēmumos par politisko stratēģiju.

Savukārt Briselē darbu kā padomnieks Ijaba birojā turpinās Kārlis Ralfs Lapiņš, bet septembrī komandai pievienosies Miks Strazdiņš. Darbinieki EP birojā strādās gan pie Ijaba Briseles dienaskārtības un aktuālajiem likumprojektiem, gan dažādiem citiem Eiropas Parlamenta biroja ikdienas pienākumiem.

Ijaba prioritāte EP būs reģiona drošība un aizsardzība, tas Latvijai nozīmējot virkni praktisku izaicinājumu, kuriem nepieciešams arī Eiropas atbalsts.

Deputāta ieskatā, jāturpina darbs pie ES un Latvijas ekonomikas izaugsmes, jāstiprina vienotais tirgus, kā arī jāatbalsta mūsu zinātne un inovācijas.

“Viens no maniem uzdevumiem turpmākajiem gadiem ir plašākas un gudrākas sadarbības veidošana starp ES dalībvalstīm zinātnē, izglītībā un veselībā. Lai sasniegtu izvirzītos mērķus, esmu izveidojis uzticamu un spēcīgu profesionāļu komandu,” norāda Ijabs, piebilstot ka šajā sasaukumā darbu birojā turpina trīs līdzšinējie darbinieki un pievienojas arī divi jauni kolēģi.

Kā zināms, jaunajā EP sasaukumā Ijabs turpinās darboties Iekšējā tirgus un patērētāju aizsardzības komitejā, Ekonomikas un monetārā komitejā un Rūpniecības, pētniecības un enerģētikas komitejā. Ijabs ievēlēts arī par savas politiskās grupas “Renew Europe” viceprezidentu.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Subscribe
Paziņot par
guest

5 Comments
jaunākie
vecākie populārākie
Inline Feedbacks
View all comments
anita
anita
21 d. atpakaļ

vēl pavļutu varētu klāt piešņaukt .. par kultūras un sporta domātāju

marazma uzraugs
marazma uzraugs
22 d. atpakaļ

Nu ko, eksistenciālali lēmumi, esošais rosīšanās veids nedod iztikšanu – te nu gan, cits kalibrs.

Andris Lagzdiņš
Andris Lagzdiņš
22 d. atpakaļ

Tādu valdību latvieteļi izvēlējās.
cvk.lv visu var detalizēti apstīties.

kā izplatās viltus ziņas
kā izplatās viltus ziņas
22 d. atpakaļ

Es tik atceros kā kaut kādā 2022. gada ~5. martā Pabriks (tajā laikā aizsardzības ministrs) twiterī ielika bildi, ar kritušiem itkā krievu karavīriem, ar virsrakstu – “atnāca un atpūšās”. Saglabāju bildi datorā, un augšupielādēju attēlu reversajā attēlu meklētājā. Bilde pirmo reizi internetā bija parādījusies 2015. gadā, līdz 2022. gadam ļoti daudzās vietnēs publicēta, un bildē nemaz nav bijuši krievu karavīri. Ukrainas medijos uzreiz parādījās raksts, atsaucoties uz Latvijas aizsardzības ministra twītu par krievu zaudējumiem. Savukārt Ukrainas mediju sāka citēt citu Rietumvalstu mediji uzpūšot kritušo skaitu. Pabrika twīts ātri vien tika izdzēsts, bet medijos atsauces uz pabrika twītu ir palikušas. Ekrānšāviņi… lasīt vēl »

Zaķis
Zaķis
22 d. atpakaļ

Kādi ir IJABA mērķi ES attiecībā uz Latviju, uz Eiropas Savienību, uz Ukrainu, uz Krieviju uz ASV, ĶĪNU, Indiju, Izraēlu un t.t.t. Vai šo mērķu īstenošanai viņš izmantos savu personīgos līdzekļus vai cer piesaistīt Latvijas budžeta līdzekļus??? Būtu labi, ja Ijabs nekaunētos atklāt sava biroja darbinieku un savu mēnešalgu. Kādas ir piemaksas par veiktajiem papilddarbiem savā frakcijā un citās komitejās. Konkrēti kāda ir ES deputāta darba stundas likme vai jau sasniedz 100 eiro stundā?????