Pabeigta otrā dienesta pārbaude par vakcīnu iepirkumiem; rezultātus pagaidām atsakās atklāt

Pavļuts vakcinējas
Bijušais veselības ministrs Daniels Pavļuts saņem savu poti pret Covid-19

Pašlaik ir pabeigta otrā dienesta pārbaude par vakcīnu pret Covid-19 iepirkumiem, Latvijas Radio pastāstījis veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

Politiķis atzinis, ka ir iepazinies ar pārbaudes rezultātiem, taču tos viņš vēl nepubliskos – sabiedrība ar dienesta pārbaudes rezultātiem tikšot iepazīstināti tuvāko pāris dienu laikā.

Arī par konkrētu cilvēku atbildību ministrs pašlaik runāt atteicās.

Kā zināms, Pavļuts marta sākumā ierosināja otro dienesta pārbaudi par visiem vakcīnu pret Covid-19 iepirkumiem, veidojot vakcīnu portfeli kopš pagājušā gada rudens.

Bija iecerēts, ka pārbaude aptvers visus vakcīnu iepirkumus, kas ir saistīti ar vakcīnu portfeļa veidošanu pagājušā gada rudenī un ziemā. Pārbaudes mērķis bija “gaisināt jebkādas šaubas par to, ka ir vēl kaut kādas epizodes, piemēram, ar “Pfizer” vakcīnu otro papildu iepirkumu jau decembrī, un lai noskaidrotu, vai tur vēl ir kādas situācijas, kur būtu, piemēram, nepieciešams vērtēt disciplināratbildību kādiem lēmumu pieņēmējiem”.

Kā zināms, jau iepriekš Pavļuts bija rosinājis vienu pārbaudi saistībā ar vairākiem pirmajiem “BioNTech-Pfizer” vakcīnu pret Covid-19 iepirkumiem, kuros Latvija bija iegādājusies mazāk vakcīnu, nekā bija pieejams. Šīs pārbaudes rezultātā ministrs rosināja disciplinārlietu pret Nacionālā veselības dienesta Finanšu vadības departamenta Iepirkumu nodaļas vadītāja vietnieku Aināru Lācbergu un Veselības ministrijas (VM) valsts sekretāri Dainu Mūrmani-Umbraško.

Disciplinārlietā pret Lācbergu netika konstatētas viņa prettiesiskas darbības, lemjot par “BioNTech/Pfizer” vakcīnu iepirkšanu Latvijai. Savukārt attiecībā uz Mūrmani-Umbraško Disciplinārlietas izmeklēšanas komisija bija lūgusi pagarināt disciplinārlietas izskatīšanas termiņu līdz aprīlim.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: LA.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
pote
pote

Būtu labāk konventrējušies uz vakcinācijas organizācijas bardaku- te vismaz jega kāda būtu.