Oligarhu lieta: Bojārs norāda uz Lemberga, Šlesera un Šķēles periodiem “Dienā”

oligarhi

Tā dēvētās oligarhu lietas parlamentārās izmeklēšanas komisijas sēdē kādreizējais laikraksta Diena galvenā redaktora pienākumu izpildītājs, žurnālists Guntis Bojārs norādīja uz Aivara Lemberga, Aināra Šlesera un Andra Šķēles aktivitātes periodiem saistībā ar avīzes darbu.

Bojārs norādīja, ka nav izjutis tiešu spiedienu. Kopā ar redakcijas kolektīvu izdevies panākt, ka manipulāciju mēģinājumi ar laikraksta saturu bija neveiksmīgi. Bojārs skaidroja, ka, esot Dienas vadībā, personīgi ne arvienu “no šiem kungiem” nav ticies un nav viņus redzējis laikraksta telpās.

Bojārs norādīja, ka viens no pavērsieniem bijis 2010.gada jūlijā pēc raksta Digitālgeita 2 publicēšanas.  Tajā bija sniegta neglaimojoša informācija par Šleseru, telekomunikāciju uzņēmuma Lattelecom valdes priekšsēdētāju Juri Gulbi un pašu Lattelecom. Pēc tam sākušas ļoti lielas pārmaiņas Dienā, gan arī attiecībā uz laikrakstu – mazāk nekā nedēļas laikā gan laikraksts, gan pats Bojārs iesūdzēts tiesā, tajā skaitā no Lattelecom puses.

Drīz vien tikusi nomainīta valde. Redakcijā radusies sajūta, ka nomainījusies vara – ja līdz šim bijis priekšstats, ka attiecībā uz Dienu “Lembergs saimnieko”, tad pēc attiecīgajiem notikumiem radusies sajūta, ka varu pārņēmis Šķēle. Par jauno Dienas redaktoru ticis iecelts Sergejs Ancupovs, kurš bijis Šķēlem pietuvinātā Mārča Bendika atbalstītā kandidatūra, skaidroja Bojārs.

Redakcijas darbinieki nav pieņēmuši Ancupovu arī viņa skarbās pieejas dēļ. Situācija izvērtusies tāda, ka laikraksts varējis pat neiznākt. Lai rastu risinājumu, Bojārs, būdams Dienas mediju redaktors, atlaidis Ancupovu no amata.

Pēc tam kā jaunais valdes vadītājs uzradies Viesturs Koziols. Pēc sajūtām radies priekšstats, ka tas bijis Šlesera laiks Dienā. Šo laiku raksturojis arī strīds par viedokļu nodaļas darbiniekiem.

Tāpat Bojārs uzsvēra, ka nevienam no viņa tiešajiem priekšniekiem, piemēram, Koziolam, viņš nav nesis rādīt rakstus pirms to publicēšanas.

 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Avots: apollo

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar