Nothing special – Petraviča uzstājas angliski

Brisele, Ņujorka, Berlīne – Latvijas nodokļu maksātāji labklājības ministrei Ramonai Petravičai astoņu mēnešu laikā ir apmaksājuši veselus desmit komandējumus.

Pārskatu par šiem komandējumiem, to maršrutiem un izmaksām, kā arī Petravičas atskaites par valstiski nozīmīgajām aktivitātēm, ko viņa veikusi šo komandējumu ietvaros varat aplūkot ŠEIT.

Piedāvājam video, kur varat pārliecināties – vecais, labais “Nothing special nevaid miris”.

Pirmajā video – Latvijas Valsts labklājības ministre Ramona Petraviča angļu valodā uzstājas Demogrāfijas 3. samitā Budapeštā .

Savukārt video zemāk ir apstiprinājums patiesībai, ka nolasīt palīgu uzrakstītu tekstu var vienalga kādā valodā, ja vien pazīsti alfabēta burtus, un tas nekas, ka ne nieka nesaproti. Taču pavisam kas cits ir brīdis, kad tiec konferences vadītāja uzrunāta, bet nesaproti to, klusē un turpini vienaldzīgi lūkoties apkārt.

Kā jau būsit ievērojuši, mūsu portālā ir jauna sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt arī Latvijas valsts labklājības ministres Ramonas Petravičas datus – izglītību, iepriekšējo darba pieredzi un citus sasniegumus.

Un šeit video ar “Nothing special” aizsākumu – Ata Slaktera interviju ASV finanšu telekanālam “Bloomberg Television” (saīsināta versija).

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook , Twitter,  Youtube un Instagram!

Foto: Facebook.com

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


13
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
AKA
AKA

Protams, personām, kuras pārstāv valsti, jāapzinās, vai spēj pietiekami labi izteikt domu svešvalodā. Ja nē, jāizmanto tulka pakalpojums. Tikai – par to būtu jāsamaksā no saviem līdzekļiem. Vai intensīvi jāmācās valoda. Bet ir cits jautājums – kāpēc un kādēļ nevienu žurnālistu neinteresē tas, kā mūsu varas pārstāvji runā latviski. Vējoni visi norēja, pazobojās par Bērziņu, bet kopumā latviešu valodas kvalitāte nevienam nešķiet tik svarīga kā angļu valodas prasme. Kopumā sabiedrībā tiek dažādā veidā nostiprināta doma, ka angļu valoda ir nozīmīgāka par latviešu valodu arī Latvijā. (Nav runa par nepieciešamību apgūt svešvalodas.) Stiprinot latviešu valodas mazvērtīguma ideju, tiek stiprināta doma par… lasīt vēl »

Niknais
Niknais

Šitā tak savu mazgadīgo skuķi Dzintaros vasarā veda sarkanā mikrokleitiņā ar viegli saskatāmi kājstarpi piedāvāt krievijas resnajiem , nez, vai vienojās par summu un darījums notika

Lepnums
Lepnums

Tas taču dārgakmens- īsts Latvijas lepnums! Desmitiem pasaules galvaspilsētu nesusi Latvijas vārdu, izcilo Latvijas valdību slavinājusi. Biedreni nesaprot savā pagastā, bet tā jau ir ar tiem praviešiem. .. visma zbūtu kādu ordenīti piesolījuši vai goda doktoru?

Kapeika
Kapeika

Bet cilvēks mūžā nav ticis tālāk par Brocēniem un Druvu- no norāvusies no saites, janības laika kino dīvu kankaros.. pirmo reizi kāds kaut ko jautā- un angliski! Tas tacu skurstenī jāskrāpē, nevis jāatbild Gan pie runāšanas tiks šupļinska… tad gan būs cirks pa visu rubuli

Biruta
Biruta

Latgalieši māk angļu valodu, ko nevar teikt par čiuļiem un visādiem Madonas puses vājoņiem. Un Šuplinska labi runā angliski – kā nekā izbijusi profesore.

Japi@japi.lv

Bet kāpēc viņai būtu jārunā angliski, ja ir tulki? Viņas dzimtā valoda ir viena no ES darba valodām. Lai tulki tulko. Latviski taču viņa prot. Tad pēc brexit viņai būs vāciski jārunā?

Laaaaabiii!!!!
Laaaaabiii!!!!

taaaa smejies nebiju sen :) Paldies! man patika!!!!

Latu Āpsis
Latu Āpsis

Šķēle kopā ar Kurpnieku mācījās tīrīt zobus un angļu valodu. No efekta nevar atiet līdz šim brīdim

Latu Kāpsis
Latu Kāpsis

Gandrīz kā Murģa Kurpnieka klients Slakteris. Lai gan nav tik slikti. Jēga labāka nekā tad kad Murģis Kurpnieku no kurpju kastes izvilka Nārciss Blendikss

Alise
Alise

Būtu interesanti uzzināt, kādi bija mērķi šiem komandējumiem un kādi- rezultāti, secinājumi, kā attiecīgās konferences ietekmējušas un ietekmēs Latvijas valsts sabiedrību.

Ak Dies
Ak Dies

Nu kas tas ir, ka latvieši, kas pie varas TIK slikti zina angļu valodu?? Ausis vīst klausoties. Tas pat bez īpašas piepūles redzams, ka ne vella nesaprot tajā nolasītajā tekstā, jo cilvēks, kas saprot valodu, neliks uzsvarus un pauzes neloģiskās vietās. Kauns!

Alise
Alise

Vai tad tā ir uzruna? Kādi tad paši tie uzrunātāji!? Kur ir runas izteiksmes līdzekļi, lai saprastu, ka tiec uzrunāts? Izklausās, ka uzrunātāji kaut ko burkšķ savā starpā… No malas liekas, ka tikpat neaktīvi arī Petravičas k-dze reaģēja. Un man nav sevišķi kauns par to, ka Latvijas pārstāvji nepārzina angļu valodu. Sliktāk šķiet, ka iepriekš vajadzētu sarunāt kādu blakussēdētāju šādiem gadījumiem vai sarunāt tulka palīdzību . Krievijas pārstāvji noteikti izmanto tulkus, kad vajag, jo jūtās lieli savā Krievijas lielvarā un nekautrējas, ka nezin angļu valodu, un viņiem pat ir “poverī”, ko domā citi. Manuprāt, latviešiem vajag būt izlēmīgākiem, paredzot, kāda… lasīt vēl »

Kristaps Ziemelis
Kristaps Ziemelis

Latvija ukrainizējas…