Norimst vētra Rīgas domē – esošajam sasaukumam jāturpina strādāt, uzskata koalīcijas partneri

Rīgas domes koalīcijas pārstāvji “Jaunā Vienotība” (JV), “Kods Rīgai” un “Nacionālā apvienība”/LRA” (NA/LRA) kopīgā paziņojumā norādījuši, ka vienojas uzskatā, ka esošajam Rīgas domes deputātu sasaukumam ir jāturpina strādāt, veidojot valstiski domājošu politisko spēku vairākumu, kas vienojas godprātīgam, koleģiālam un kopīgam darbam. Paziņojumā gan izpalicis atlikušās koalīcijas frakcijas – “Par!/Progresīvie” – viedoklis. 

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vilnis Ķirsis (“Jaunā Vienotība”)  norādīja: “Vēlētāju mandātu strādāt, lai sakārtotu Rīgu un pārtrauktu savtīgu politiku, esam saņēmuši pirms nepilniem trīs gadiem ārkārtas vēlēšanās, un darbu saraksts, ko esam apņēmušies paveikt, ne tuvu nav izsmelts.”

Paziņojumā teikts, ka “Jaunās Vienotības” frakcijas deputāti apzinās savu atbildību darbus koleģiāli turpināt un ir gatavi strādāt komandā ar tiem deputātiem no citām Rīgas domes frakcijām, kas “lēmumus pieņem un rīkojas kā pieauguši cilvēki”.

Savukārt Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Edvards Ratnieks (NA/LRA) atzīmēja: “Vienpersoniski lēmumi, nerēķināšanās ar partneriem un varas koncentrācija vienas personas vai frakcijas rokās novedusi pie loģiska rezultāta – izskatās, ka koalīcija Rīgas domē ir izbeigusies, kā arī “Progresīvie” jau pauduši, ka koalīcija ir sagruvusi. Pēdējo dienu balsojumi domē parādījuši, ka mēram nav arī domes vairākuma atbalsta.”

Tikmēr Rīgas domes priekšsēdētāja vietniece Linda Ozola no deputātu bloka “Kods Rīgai” atzīmēja: “Ļaut tai [koalīcijai] izirt būtu bezatbildīgi pret rīdziniekiem, jo īpaši ņemot vērā pašreizējo drošības situāciju un Krievijai draudzīgu partiju vēlmi pārņemt varu galvaspilsētā.”

Paziņojumā teikts, ka “Kods Rīgai” nav nepārvaramu konfliktu ne ar vienu no frakcijām, tomēr bloks uzskata, ka nepieciešami uzlabojumi savstarpējā komunikācijā un “dažu ambīciju piezemēšanā”.

Trīs Rīgas domē pārstāvēto politisko spēku pārstāvji ir vienisprātis, ka jebkura rīcība, kas vestu pretī ārkārtas vēlēšanām Rīgā, pašlaik ir ne vien nepamatota, bet arī nesaprātīga, jo pašvaldība ir lemtspējīga un lemttiesīga, bet nestabilitāte un jukas nevienam nav nepieciešamas, norādīts politisko spēku paziņojumā. 

Politiķi esot pārliecināti, ka godprātīgu darba turpināšanu atbalstīs arī citi Rīgas domē ievēlētie valstiski domājošie deputāti. 

Piektdienas pēcpusdienā paziņojumu izplatīja arī kustības “Par!” deputāti  Laima Geikina un Ivars Drulle, kuri aicināja kolēģus Rīgas domē uz konstruktīvu sadarbību. “Ir jāturpina iesāktie darbi, tai skaitā, lai nodrošinātu pāreju uz vienotām skolām latviešu valodā, turpinātu skolu modernizāciju, turpinātu strādāt pie iekļaujošas un kvalitatīvas pilsētvides nodrošināšanas rīdziniekiem un pilsētas viesiem. Rīgas domes darbam ir jābalstās deputātu savstarpēji cieņpilnā saziņā un kopdarbībā,” teikts “Par!” deputātu paziņojumā.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
būda
būda

Atkal JV izpestīja no ziepēm savu ķirsīti uz kūkas. Ja kādreiz JV būs jāmaksā par visu sadarīto, tad pat ar mūža ieslodzījumu būtu par maz.

galvas siers
galvas siers

Ilgi bija jādemonstrē pilnīgs politisks mazhisms, publiski mēroties ar gailīšiem, lai pielektu, ka no šī balagāna ieguvēji ir citi. Klasisks politiskais infantīlisms.