Nopietni? Dzīvosim Latvijā tāpat kā Tadžikijā, Pakistānā un Ziemeļkorejā?

Straume KNAB

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) risina sarunas ar lielāko sociālo tīklu turētājiem par partiju reklāmas kampaņām internetā. Nav izslēgts, ka neveiksmīgu sarunu rezultātā Latvijā būs nepieciešams tiesas spriedums sociālā tīkla “Facebook” bloķēšanai, pavēstījis KNAB priekšnieks Jēkabs Straume.

Straume otrdien Saeimas Korupcijas novēršanas apakškomisijā ziņoja par KNAB pagājušā gada darba rezultātiem. Apakškomisija interesējās par KNAB spējām efektīvi kontrolēt partiju reklāmas kampaņas sociālajos tīklos, arī “Facebook”.

“Jā, mēs to saskatām kā problēmu. Pašlaik birojs komunicē ar lielākajiem starptautiskajiem sociālo tīklu turētājiem, kuros ir iespējams izvietot maksas reklāmas. Vai šī komunikācija būs veiksmīga, uz doto brīdi atbildēt nevaru. Likums skaidri nosaka, ka tām organizācijām un kompānijām, kuras nodrošina reklāmu par samaksu, izcenojumi KNAB jāiesūta līdz 9.maijam. Ja kompānijas nereaģēs, tad domāsim, kā rīkoties tālāk. Nav izslēgts, ka mums vajadzēs tiesas spriedumu par to, lai uz kādu laiku Latvijā bloķētu, piemēram, “Facebook”, – paziņojis Straume.

KNAB ierosina noteikt, ka “Facebook” reklāmām jābūt ar norādītu izcelsmi, ziņām par to, kurš reklāmu apmaksājis, ja nepieciešams, jāiesniedz dokumenti par samaksas apmēru, norādīja Straume.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

 

Avots: tvnet

 

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


7
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
A. D.
A. D.

Ko? Es Feisbukā zoli spēlēj8u! Mani bloķēs??

Viesturs
Viesturs

p.s. Feisbuks tikko bloķēja Ungārijas amatpersonas video… Vot tas ir ,,ko nopietni? “

Eriks
Eriks

Paskatoties, ko bāleliņi šēro feisbukā, ir nelaba aizdoma, ka nākamais premjers būs Raspopovs.
P.s. mož’ knabs pareizi akcentiņus liek?

Dairis
Dairis

Tā ir ka iedomīgos militāristus palaiž pie varas. Pašiem liekas ka ir pasaules nabas.

Viesturs
Viesturs

Kāds sakars ar Ziemeļkoreju, ja privāts uzņēmums, kaut arī 100 vērtīgāks par mūsu valsti neievēro mūsu likumus, tad ir jāreaģē, kā nu var. Līdzīgi kā ebreji ar savām inteersēm :)

pie mums kā parasti
pie mums kā parasti

Runa nav par FB ekspansiju un naudas kāri, kur, protams, nav nekā svēta. Runa ir par dažu orgānu vēlmi zināt visu par visām guļamistabām! Ja šobrīd visu par jums, dārgie FB klienti, zin CIP tad tagad to sāk gribēt arī knābis. Domāju, ka šo problēmu FB ar pāris zvaniem sakārtos tā, ka vītram no attēla acis paliks vēl platākas.

Melhiors
Melhiors

Samācījies no Roskmondadzor.