No šodienas „Viltvārdis” pieejams Amazon.com e-grāmatas formātā

Egils Levits viltvārdis

Lasītājiem, kuriem kādu iemeslu dēļ nav izdevies grāmatnīcā iegādāties jauno L. Lapsas un K. Bormanes grāmatu „Viltvārdis”, tā no šodienas e-grāmatas formātā ir pieejama globālajā tirdzniecības platformā Amazon.com.

Amazon.com saite uz jauno e-grāmatu ir šāda: https://www.amazon.com/dp/B08DRSJ71Y/ref=sr_1_1?dchild=1&keywords=viltv%C4%81rdis&qid=1595993174&sr=8-1.

„Viltvārža” e-grāmatas cena ir 9,62 ASV dolāri – tātad aptuveni 8,20 eiro, no kuriem autoru daļa ir 2,37 eiro, bet pārējā ir Amazon.com izmaksas un nodokļi.

E-grāmata ir gandrīz identiska drukātajam „Viltvārdim”, taču ir labotas dažas sīkas neprecizitātes. Piemēram, tagad ir precīzi norādīts, ka, ja ticēt grāmatas galvenajam varonim, viņš kopā ar tēvu „naidīgās radio balsis” esot regulāri klausījies mājoklī, kas atradās VDK „stūra mājai” nevis iepretim, bet gan blakus esošā un ar to pat savienotā mājā.

Tāpat tagad e-grāmatā precīzi norādīts, ka pagājušā gada rudenī Egils Levits izdevumam „Neatkarīgā Rīta Avīze” sniedzis veselas divas intervijas, no kurām vienā viņš apgalvojis, ka viņam nekad neesot bijusi Vācijas pilsonība, bet otrā – ka tomēr esot gan bijusi. „Papīra” grāmatā šis fakts bija palaists garām.

Pēc grāmatas iznākšanas no lasītājiem ir saņemts apjomīgs informācijas daudzums saistībā ar virkni tēmu, kas „Viltvārdī” nav pieminētas vispār vai kurām nav pievērsta pienācīga uzmanība. Tostarp jaunus jautājumus rada ziņas par patieso Egila Levita dzimšanas gadu, par iepriekš nepamanītām pretrunām un dīvainībām viņa oficiālajos radurakstos, par iespējamo ģimenes pārstāvju sadarbību ar VDK u.c.

Jaunu vielu izpētei ir devis arī pats grāmatas galvenais varonis, prezidenta kancelejas organizētā intervijā „Latvijas Avīzei” gan atklājot jaunu, arhīvos pārbaudāmu versiju par savas mātes radurakstiem un norādot uz viņas nezināmo tēvu, gan arī padziļinot aizdomas par to, kas un kādā veidā Levitu ģimenei izbraucot no PSRS, „piemeklēja” tēva māsīcu Izraēlā – lai gan Egils Levits iepriekš bija publiski izplatījis versiju, ka visi tēva radi gājuši bojā holokaustā, un tagad apgalvo, ka to „neesot meklējis”.

Ļoti iespējams, ka šā gada nogalē, kad ir paredzēta „Viltvārža” turpinājuma – grāmatas „Valstsgribis” publicēšana, reizē klajā nāks arī „Viltvārža” otrais papildinātais izdevums, kurā tiks atspoguļota visa jaunatklātā informācija saistībā ar skeletiem Egila Levita skapjos.

Visi, kuru rīcībā ir sabiedrībai nozīmīga informācija par Egila Levita darbību, tiek aicināti rakstīt uz e-pasta adresi [email protected].

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook , Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Udo Ulbergs
Udo Ulbergs

No 2.VIII lasītājiem ir pieejams pamflets “Necilvēks”.

saimnieks
saimnieks

Lapsa pūš Maskavas stabulē. Tas cilvēks neliekas galvā stabils.