No «Saskaņas» izslēgtais četrinieks Rīgas mēra amatā gatavs atbalstīt Burovu

No partijas “Saskaņa” izslēgtie četri Rīgas domes deputāti gatavi atbalstīt partijas “Gods kalpot Rīgai” (GKR) virzīto Oļegu Burovu Rīgas mēra amatā un būtu ar mieru Rīgas domē veidot  trīs frakciju koalīciju kopā ar “Saskaņu”.

To trešdien, 3. jūlijā, žurnālistiem apliecināja Neatkarīgo deputātu frakcijas vadītājs Valērijs Petrovs un tās pārstāvis, vicemērs Vadims Baraņņiks.

No “Saskaņas” izslēgtā “četrinieka” nosacījums par atbalstu Burovam ir vicemēra amats.

“Saskaņas” frakcijas vadītāja Anna Vladova līdz šim teikusi, ka “Saskaņa” koalīcijā ar izslēgtajiem deputātiem neies, taču neizslēdza sadarbības iespējas.

Burovs uzskata, ka varētu slēgt koalīcijas līgumu ar partiju “Saskaņa” un atsevišķu līgumu ar Neatkarīgo deputātu frakciju par atbalstu GKR, taču par sadarbības modeli vienošanās vēl nav. 

Ar opozīcijas partijām Burovs vairs neplāno tikties. Neatkarīgā deputāta Oskara Putniņa “trijnieks” pats atteicies tikties ar Burovu.

Neskaidrības ar Rīgas domes vadību sākās pēc tam, kad  aprīlī par dažādiem pārkāpumiem no amata atstādinātais mērs Nils Ušakovs tika ievēlēts par Eiropas Parlamentā un 29. maijā oficiāli paziņoja par amata atstāšanu. 30. maijā par galvaspilsētas mēru ievēlēts “Gods kalpot Rīgai” politiķis Dainis Turlais.  Taču pēc viņa ievēlēšanas no “Saskaņas” frakcijas izslēgti četri deputāti, jo viņi atteikušies balsot par sava partijas biedra Sandra Bergmaņa ievēlēšanu vicemēra amatā, un  “Saskaņas” un “Gods kalpot Rīgai” (GKR) koalīcija domē zaudēja vairākumu.

Izslēgtie domnieki Petrovs, Aleksejs Rosļikovs, Vitālijs Dubovs un Baraņņiks izveidoja Neatkarīgo deputātu frakciju.

20. jūnijā pēc opozīcijas pieprasījuma sasauktajā sēdē no mēra amata gāzts arī Turlais. Pēc šī balsojuma no opozīcijā esošās Jaunās konservatīvās partijas frakcijas izslēgti deputāti Imants Keišs un Druvis Kleins, jo viņi neatbalstīja frakcijas nostāju.

Ja divu mēnešu laikā Rīgai netiks ievēlēts jauns mērs, Saeima būs tiesīga rosināt domes atlaišanu. 

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar