No amata gāzti abi Rīgas vicemēri

Pašlaik Rīgas domes koalīcijā ir tikai partijas “Gods kalpot Rīgai” deputāti, intervijā LTV raidījumā “Dienas ziņas” sacīja domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs (“Gods kalpot Rīgai”).

Nepanākot partijas “Saskaņa” Rīgas domes deputātu parakstu atsaukšanu no iesnieguma par Burova atcelšanu no amata, vairāki “Gods kalpot Rīgai” deputāti, tostarp Burovs, ceturtdien, 16. janvārī, balsojumā atbalstīja mēra vietnieces Annas Vladovas (“Saskaņa”) un Druvja Kleina (deputātu bloks “Rīgai!”) gāšanu no amatiem. 

Vēl pirms balsojuma Vladova, uzrunājot deputātus, sacīja, ka balsojums par Rīgas vicemēru atlaišanu parādīs, cik stipra ir koalīcija. Viņa sacīja, ka nebaidās zaudēt amatu, veltījot asu kritiku nu jau bijušajam sabiedrotajam, mēram Oļegam Burovam: “Es neesmu ne shēmotāja, ne intrigante, ne korumpante. Un būtu laimīga, ja arī jūs, Burova kungs, varētu par sevi teikt to pašu.”

Rūgtums par amata zaudēšanu bija saklausāms otra vicemēra Druvja Kleina uzrunā. Viņš taisnojās, ka amatā pavadītajās sešās nedēļās esot darījis visu iespējamo, lai uzlabotu rīdzinieku dzīvi.

Neilgi pēc balsojuma par Vladovas atlaišanu Burovs LTV sacīja, ka “Gods kalpot Rīgai” gaidīja balsu atsaukšanu līdz pēdējam brīdim, proti, ārkārtas sēdes sākumam. Ja “Saskaņas” deputāti šādu soli būtu spēruši, “Gods kalpot Rīgai” deputāti būtu gatavi atbalstīt Vladovas palikšanu amatā, norādīja mērs.

Uz jautājumu, vai tādējādi domes koalīcija ir izjukusi, Burovs sacīja – līdz ar balsojumu var teikt, ka domes pozīcijā ir tikai “Gods kalpot Rīgai” frakcija. Viņš arī pauda, ka tagad sāks sarunas ar pārējām partijām par tehnisku darbu, jo, viņaprāt, domei noteikti vajadzētu sagatavot pilsētas budžetu.

Burovs pats demisionēt neplāno, bet sola turpināt vadīt domi un runāt par to, kā strādāt tālāk.

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar