No amata atstādina RD SD direktoru Reinbahu, kurš to dēvē par Ķirša sen perinātu izrēķināšanos

Vitālis Reinbahs
Ar Staķa rīkojumu no amata atstādinātais RD Satiksmes departamenta direktors Vitālijs Reinbahs

No amata atstādināts Rīgas domes Satiksmes departamenta direktors Vitālijs Reinbahs, trešdien preses konferencē informēja Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (“Par!/Progresīvie”).

Reinbahs tikai 2019. gadā tika atjaunots amatā pēc iepriekšējās atstādināšanas.

Vicemērs Vilnis Ķirsis (“Jaunā Vienotība”) norādīja, ka saņemta informācija no trauksmes cēlēja par bīstamiem pārkāpumiem – fiktīvo nodarbinātību, pašvaldības mantas izšķērdēšanu un interešu konfliktu.

Pēc Reinbaha atstādināšanas tiks veiktas pārbaudes, vadoties no kurām sekos tālāka darbība.

Reinbahs atstādināts, jo esot iespēja, ka viņš gribēs pārkāpumus slēpt vai pasniegt citā gaismā.

Staķis pastāstīja, ka lēmums par Reinbaha atstādināšanu tapis pēc ilgstošas analīzes. Tas saistīts arī ar departamenta vadītāja darbu – to, kādā tempā departaments īsteno projektus, kā arī ar to kvalitāti.

Ķirsis kā piemērus minēja kavēšanos ar sniega tīrīšanu, kā arī smilšu lēno novākšanu no ielām. Tāpat arī projekti galvaspilsētā notiekot lēni, piemēram, “velo joslas varētu tikt uzkrāsotas, kad Covid-19 jau būs beidzies”. Reinbahs arī esot atteicies sniegt informāciju par Vanšu tilta kāpņu remonta izmaksām, kaut gan dome to viņam uzdevusi darīt. Tas liecinot, ka Reinbahs vēlas slēpt informāciju, nevis nodrošināt caurskatāmu pārvaldi.

Rīgas pilsētas izpilddirektora padomnieks juridiskajos jautājumos Māris Knoks žurnālistiem pastāstīja, ka Reinbaham jau ir divi disciplinārsodi, kā arī ierosināta vēl viena disciplinārlieta. Tās laikā saņemta informācija par iespējamiem pārkāpumiem.

Satiksmes departamenta direktora pienākumus pagaidām pildīs līdzšinējais departamenta direktora biroja vadītājs Jānis Vaivods.

Reinbahs notiekošo uzskata par Ķirša izrēķināšanos

Reinbahs uzskata, ka atstādināšana no amata ir ilgstoši plānota izrēķināšanās.

Tādēļ viņš jau 15. aprīlī vērsies tiesībsargājošās institūcijas, lai tiktu veikta pārbaude par Rīgas domes vadošo amatpersonu, iespējams, prettiesiski veiktām darbībām, ļaunprātīgi izmantojot savu dienesta stāvokli un tirgojoties ar ietekmi.

Pēc Reinbaha teiktā, Ķirsis jau kopš pagājušā gada oktobra ir izmantojis visus iespējamos līdzekļus, lai nomainītu Satiksmes departamenta direktoru.

“Saprotot, ka tiesiskā ceļā manis atstādināšanai nav pamata, tika izmantotas citas metodes – izteikti draudi par amata atstāšanu, veikta tirgošanās ar savu varu un ietekmi, kā arī īstenotas represijas – vadības uzdevumu došana ar ļoti īsiem, praktiski neizpildāmiem termiņiem un atsevišķos gadījumos arī prettiesisku uzdevumu došana, piemēram, liekot iejaukties iepirkumu komisijas darbā, kam es kategoriski nepiekritu,” paziņojumā presei raksta Reinbahs.

Reinbaha atstādināšanu jau 2015. gadā prasīja domes “Vienotības” frakcija, bet viņš amatu saglabāja. Tomēr 2016. gadā Reinbahu no amata  atstādināja toreizējais mērs Nils Ušakovs (“Saskaņa”).

Reinbahs lēmumu pārsūdzēja un 2019. gadā ar tiesas  lēmumu tika atjaunots amatā Satiksmes departamentā.

No amata atstādina Rīgas domes Satiksmes departamenta direktoru Reinbahu

Saistībā ar iespējamu fiktīvu nodarbinātību, interešu konfliktu un pašvaldības līdzekļu izšķērdēšanu no amata atstādināts Rīgas domes Satiksmes departaments direktors Vitālijs Reinbahs, informēja Rīgas vicemērs Vilnis Ķirsis. https://www.lsm.lv/raksts/zinas/latvija/no-amata-atstadina-rigas-domes-satiksmes-departamenta-direktoru-reinbahu.a406246/

Posted by LTV Ziņu Dienests on Trešdiena, 2021. gada 26. May

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: LTV Ziņu dienests

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


3
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
prokurors Vioriks
prokurors Vioriks

vitaļiks ble

Cemme
Cemme

Šis personāžs nespēj sastrādāties ne ar šo, ne iepriekšējo sasaukumu. Tik diametrāli pretējiem diviem dažādiem vairākumiem. Vai nav laiks paskatīties un pameklēt vainu sevī?

Malda
Malda

un ko citu drīkstēja gaidīt no šādas domes?