Ņirgājas? Parlaments ietur “klusuma brīdi” budžeta sēdē

Aldis Gobzems

Saeimas deputāts Aldis Gobzems debatēs par grozījumiem likumā “Par valsts pensijām ” rosināja septiņas minūtes veltīt klusuma brīdim saistībā ar Saeimas neizpildīto solījumu par 20% celt mediķu algas.

Gobzems, nākot pie tribīnes, rosināja apvienot divus debašu laikus, kas kopumā dod iespēju runāt septiņas minūtes. Tā vietā, lai runātu par priekšlikumu, viņš rosināja septiņas minūtes pavadīt klusumā, atzīmējot koalīcijas deputātu lēmumu nepildīt mediķiem doto solījumu.

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK) šādi rīkoties neļāva, uzsverot, ka debašu laiks ir jāizmanto, lai runātu par priekšlikumiem.

Īsi aprunājoties ar Gobzemu, Saeimas sēdē tika izsludināts piecu minūšu tehniskais pārtraukums.

Tā laikā

opozīcijas deputāti stāvēja kājās un klusēja, izpildot Gobzema rosinājumu. Koalīcijas deputāti šo iniciatīvu ignorēja, paliekot sēžam savos krēslos vai pastaigājoties pa zāli.

Beidzoties tehniskajai pauzei, Gobzems uzstāja, ka viņam ir tiesības vēl sešas minūtes izmantot debatēm, faktiski turpinot “klusuma brīdi”. Taču Mūrniece šo ierosinājumu noraidīja, izslēdzot Gobzema mikrofonu un piesakot nākamo runātāju.

Atgādinām, ka Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija Mārtiņa Bondara (AP) vadībā 11.novembrī noraidīja medicīnas darbinieku un opozīcijas deputātu lūgumu pārtraukt nākamā gada valsts budžeta izskatīšanu un uzdot Ministru kabinetam atrast mediķu atalgojumam solīto finansējumu. (Par to vairāk lasiet ŠEIT.)

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir jauna sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt arī šajā publikācijā minēto tautas kalpu izglītību, parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, “partiju tūrismu” un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook ,Twitter,  Youtube un Instagram!

Foto: Saeima.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Klusums
Klusums

Bārbija ir valdošās kliķes pārstāve no NA !