Neraugoties uz notiesājošo spriedumu, likums neliedz Grevcovai kandidēt Eiroparlamenta vēlēšanās

Glorija Grevcova
Foto: Saeima.lv

Notiesājošā sprieduma stāšanās spēkā Saeimas deputāta mandātu zaudējušajai Glorijai Grevcovai (“Apvienība jaunlatvieši”) neliedz kandidēt Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, izriet no Krimināllikuma un EP vēlēšanu likuma normām.

Kā jau vēstīts, Grevcova sodīta pēc Krimināllikuma 272.panta par apzināti nepatiesu ziņu sniegšanu valsts institūcijai.

Maksimālais šajā pantā paredzētais sods ir īslaicīga brīvības atņemšana, līdz ar to Grevcovas noziedzīgais nodarījums saskaņā ar Krimināllikumu 7.pantu ir atzīstams par kriminālpārkāpumu.

Savukārt EP vēlēšanu likumā liegums kandidēt paredzēts vien par smagu vai sevišķi smagu noziegumu.

Uz EP nevar kandidēt arī tādas personas, kas ir sodītas ar aizliegumu kandidēt Saeimas, EP vai pašvaldības domes vēlēšanās, bet Grevcovai šāds sods nav noteikts.

Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) informēja, ka jautājumu par Grevcovas tiesībām kandidēt EP vēlēšanās CVK varēs komentēt pēc iepazīšanās ar tiesas spriedumu.

EP vēlēšanas paredzētas jūnija sākumā.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


6
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
ārsts
ārsts

Es balsošu par Kariņu – pieredzējušu politiķi ar labu izglītību un stratēģisko redzējumu, nevis Gloriju ar malkas krāmētāja pieredzi, vai, atvainojos, par to malkas krāmēšanu viņa tak samelojāa

Kvī, kvī
Kvī, kvī

Ĺoti laba Kalamazū palīgskolas izglītība , ko pat Vovans ar Leksusu izsmēja !

Pilsone
Pilsone

Balsošu , labāk . par Grevcovu , nevis 1,4 miljonu izšķērdētāju , glumo , Karińu !

ierindas pilsonis
ierindas pilsonis

Ruksi par Latvijas pārstāvi! To tik mums vajag.

Vēlēšanas tuvojas
Vēlēšanas tuvojas

Nekad neesmu piedalījies EP vēlēšanās. Bet ņemot vērā kā varas partiju rupori ņemās ap Gloriju, tad pirmo reizi piedalīšos EP vēlēšanās. Es neko īpaši nezinātu ne par viņas partiju ne viņu, ja vien medijos visu laiku nerakstītu sliktu par viņu. Labākā reklāma, ja uzpirktie melu mediji aplej ar samazgām. Mediji par līkajām kangaru muguriņām jau klusē, tie savējie, ir pērkami, tātad prognozējami un nav bīstami – tas par visām pareizajām vienotības satelītpartijām.

Tetere
Tetere

Protams, garā vājei podziņspeide’ji to jau bija paredzējuši šādām imitācijām – te tik vēl to šarkiju vajadzētu virzīt. Bet sī meičiņa ir pietiekoši zilā kostīmiņā, lai nobalsotu gana daudzi un pārstētu ciet’nītās pensionāres kalnieti, vaideri utt