Neonacistu foruma biedru sarakstē pavīd arī Nacionālās apvienības ģenerālsekretāra Zeltīša vēstījumi

Raivis Zeltīts

Valsts drošības dienesta (VDD) redzeslokā ir nonācis darbību pārtraucis starptautisks neonacistu interneta forums “Iron March”, un dienests pārbauda tā saistību ar Latviju.

Pagaidām dienests no plašākiem komentāriem atturas. 

“Iron March” nonācis sabiedrības un mediju redzeslokā, jo šomēnes tika nopludināta šī foruma lietotāju datubāze, kurā atrodama gan lietotāju personīgā informācija, gan sarakstes. 

Kopumā forumā bija reģistrējušies vairāk nekā 1000 lietotāji. 

Šajā datubāzē atrodami vismaz trīs lietotāji no Latvijas, kā arī vēstule, kuru, iespējams, laika posmā no 2012. līdz 2014. gadam sūtījis pašreizējais nacionālās apvienības “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK ģenerālsekretārs Raivis Zeltīts.

Viņš forumā reģistrējies ar lietotājvārdu “Latvian_Integralist”, taču reģistrācijai izmantojis e-pastu, kurā redzams viņa īstais vārds.

Šajā vēstulē Zeltīts aicina vienu no foruma moderatoriem “izmainīt” kādu publicētu vēstuli, jo “tā satur fragmentus, kam nevajadzētu būt publiskiem, jo [..] mums [VL-TB/LNNK] ir jākļūst “draudzīgākiem” masām”. Savā iepazīšanās ierakstā forumā Zeltīts atzīmējis, ka vēlas iepazīties ar citiem Eiropas nacionālistiem, gan uzsverot, ka nevēlas kontaktēties ar “baltajiem nacionālistiem”.

Sociālajā tīklā “Facebook” Zeltīts publicējis skaidrojumu, kurā norāda, ka sarakstes ir no laika, kad viņam bija 20 gadi un viņš vēl nebija iesaistījies politikā. Jāatzīmē, ka publiskotajā sarakstē Zeltīts gan paudis, ka ir partijas biedrs un viņa pārstāvētais politiskais spēks ir iekļuvis Saeimā. 

Šis ir mans skaidrojums par šodien publicētajām sarakstēm, kuras daudzi jau ir redzējuši, bet citi vēl tikai redzēs….

Gepostet von Raivis Zeltīts am Montag, 11. November 2019

“Kopš tā laika, kad esmu rakstījis šīs lietas, mani uzskati ir būtiski un fundamentāli mainījušies. To apliecinās ikviens, kas mani pazīst un ar ko esmu sadarbojies pēdējos gados. Esmu pievērsies ticībai, kas veido manu ētisko darbības pamatu. To, ka man nav pieņemamas totalitārās ideoloģijas – ne komunisms, ne nacisms, ne arī ultraliberālisms -, esmu paudis daudzas reizes,” uzsvēris Zeltīts. 

Minētā foruma moderators bija Bendžamins Reimonds, kurš plašāk pazīstams kā Lielbritānijas terora grupas “National Action” dibinātājs. No šīs grupas radītā tīkla izveidojās neonacistiskais grupējums “Atomwaffen Division”, kurš, savukārt, ir atbildīgs vairākiem rasistiska un antisemītiska rakstura uzbrukumiem gan ASV, gan Eiropā, atklāja ASV radikālo organizāciju pētījumu centrs “Southern Poverty Law Center”.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir jauna sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt tautas kalpu izglītību, parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, “partiju tūrismu” un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook ,Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: apollo.lv
Foto: Facebook/RaivisZeltits

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


6
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
ērce
ērce

Latviju, tāpat kā visas Austrumeiropas valstis, neapdraud vairs senvēsturiskais vācu nacisms, bet gan modernais krievu nacisms/komūnisms. Dzīvosim tagādnē.

Szczur
Szczur

Latvian_integralist, lol.

Integrālisms – tā bija tāda fašisma parodija 30. gadu Brazīlijā (cita starpā, 1937. gadā aplauzās, kad pie lietas ķērās nopietni vīri – analoģijas piemeklējiet paši).

Sojaspuika negrib iepazīties ar baltiem puišiem, laikam cerēja uz brūnām meitenēm. Nu, labi, ka vēl tā.

Lamata
Lamata

Vācu nacisti ( un ne tikai viņi )kārtīgi ir izpētījuši latviešu etnisko izcelsmi, pamatojoties uz lībiešu kā somugru vairākumu Latvijā. Pamatojot Ostlandes pārņemšanu , atstājot šeit ne vairāk par 10-15 % augstākajai rasei piemērotos. Pārējie tiktu izsūtīti uz savu pirmdzimteni starp Volgu un Oku. Tā ir Mordovija ar galvaspilsētu Saransku . Igauņi , Ungāri , somi jau sen to ir izpētījuši un pārliecinājušies. Latviešiem būtu pārsteigums redzēt savus tautiskos rakstus pie abām Mordovijā dzīvojušajām somugru tautām. R. Zeltītim steidzīgi jānoskaidro savs ciltskoks un DNS, lai drīkstētu sevi saukt par kādas nācijas pārstāvi.. Jeb jaukteni, kuram nebūs vietas pat Saranskā.

krievu cūkas
krievu cūkas

Pūķina krievnacisti ar meliem grib “nozāģēt” vienīgo patriotisko partiju Latvijā (NA). Par pārējām, padomiskājām viņi neko daudz neuztraucas.

Lamata
Lamata

Ja tev nebūs pārāk komplicēti, izlasi šodienas interviju ar L.Doroņinu-Lasmani LA. Tad pārliecināsies, ka tie, kuri sevi pozicionējuši par latviešu nacionālistiem , ir bijuši vislielākie nodevēji. Strādājot Tolitārisma izmeklēšanas centrā , viņu pārņēmušas ” šausmas no mūsu nodevības vienam pret otru “. Pat vistuvākie latviešu draugi nodeva viņu un citus pretošanās dalībniekus, nevis krievnacisti. To vairākkārt ir apstiprinājuši visi represētie pretošanās dalībnieki. Katrs puņķutapa spriež kā nodevējam pienākas, ignorējot faktus.

krievu cūkas
krievu cūkas

Boļševiki arī sevi ir “pozicionējuši” par visādiem brīnumdariem. Svarīgi ir darbi, nevis “pozicionēšanās”.