Nellija Ločmele maldina sabiedrību

Nellija Ločmele

Pagājušajā nedēļā Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) Latvijā bloķēja pieeju septiņdesmit vienai Krievijas interneta vietnei, kas izplata Kremļa propagandu, atbalsta un slavina Krievijas iebrukumu Ukrainā. Jau iepriekš ar NEPLP lēmumu Latvijā tika pārtraukta retranslācija virknei valsts drošību apdraudošu Krievijas un Baltkrievijas TV kanālu.

Ja saistībā ar TV kanālu bloķēšanu nedēļas žurnāla “IR” galvenajai redaktorei Nellijai Ločmelei iebildumu nebija, tad pret Kremļa propagandas interneta vietņu aizliegumu žurnāliste ir pretējās domās, piesaucot LR Satversmi un piedēvējot NEPLP “kremlinu/Ķīnas/orbānistu smārdu”.

Kā vienu no argumentiem, kāpēc, Ločmeles prāt, ir nepareizi bloķēt Krievijas melu interneta lapas, viņa piesauc Ukrainas piemēru, kur it kā tā nedarot.

Uz IR galvenās redaktores komentāriem asi reaģējis politikas eksperts Jurģis Liepnieks norādot, ka Ločmele melo gan par Ukrainu, gan par to, ka šādi soļi ir neefektīvi.

NEPLP rīcība ierobežot Krievijas propagandu kara apstākļos ir pareiza, uzskata Liepnieks.

Nellija Ločmele maldina sabiedrību, apgalvojot, ka Ukrainā tā nedarot. Tie ir meli.

Tāpat nav vispār nekādas loģikas, ka vienu un to pašu saturu televīzijā varot bloķēt, bet internetu nē.

Meli ir arī tas, ka šādi soļi, kā uzskata “IR” galvenā redaktore, neesot efektīvi.

“Kā es saprotu likumu, NEPLP šos lēmumus var pieņemt tikai KOPĀ ar VDD (Valsts Drošības dienestu). Un tos, protams, var apstrīdēt tiesā. Procedūra šķiet visnotaļ prātīga. NEPLP sastāvu apstiprina Saeima, tāpat kā Augstākā Tiesa, vai Satversmes tiesa. Ir normāli, ka viņiem kopā ar VDD ir šādas pilnvaras, portālam Puaro.lv norāda J.Liepnieks.

Kara un genocīda propaganda, kara kurināšana, kā izņēmums no vārda brīvības, jau sen pirms tam ir bijusi nostiprināta likumos Latvijā, nekā jauna šeit nav, un NEPLP rīcība ir gan ētiski un morāli pamatota, gan leģitīma, gan pareiza no nacionālo interešu viedokļa.

Vārda brīvība nekad nekur demokrātiskā pasaulē nav bijusi absolūta un bez izņēmumiem. Dažādi strīdīgi jautājumi ir, bet tikai ne šis, uzsver J. Liepnieks.

Uz N.Ločmeles meliem, ka Ukrainā netiek bloķēti Krievijas propagandas kanāli un interneta vietnes, norāda arī kāds cits Twitter lietotājs:

Ik katrs, kurš kaut nedaudz pārzina tēmu vai ir veltījis kādu brītiņu, lai ar to iepazītos, zina, ka šāda rīcība IR efektīva. Nellija Ločmele, profesionāla žurnāliste, arī to nevar nezināt, tāpēc jādomā, ka viņa sabiedrību maldina apzināti, norāda Liepnieks.

Arī NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra direktors Jānis Sārts uzskata, ka Krievijas propagandas interneta vietņu bloķēšana ir pareiza:

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


10
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Atputnieks
Atputnieks

Bet Spānija skaties kādus 4 Krievijas kanālus cik vien velies

Erkils
Erkils

Kāpēc Liepnieks vai kāds cits ir tiesīgs noteikt, ko man drīgst rādīt un ko nedrīgst, un ko es spēju pats izšķitot un saprast un ko nē?No kurienes šāda izredzētības un iedomības sajūta? Visas problēmas no šādiem iedomīgiem un sevi par parākiem permanenti uzskatošiem tipiem, kuri vienmēr gatavi citiem visgudri kko norādīt, pamācīt, aizliegt u.tt. Un tā ir visur.

Erods
Erods

Drīkst ir ar k nevis g un tāpēc analfabētiem ir jāaizliedz skatīties porno.

Jupis
Jupis

Krievijas propoganda ļoti labi sevi atmasko.Skatoties un klausoties to,katrs nobriedis cilvėks var saprast,ka tā balstās uz naida,cilvēku zemiskāko instinktu atraisīšanu,neslēptu loģikas ignoranci ļoti zemā kvalitatē un var izraisīt tikai nepatiku pret tās izplatitājiem.Taču pataisīt to par aizliegto augli ir nepareizi.Cilvēki taču spēj atšķirt sapūvušu augli no vesela.Tādēļ valsts atbalsts šādai propogandai jau no sākta gala bija naidīgo spēku provocėts,bet interneta cenzēšana ir provokācijas turpinājums.

Erods
Erods

Tā ķeza ir tur, ka ar nobriedušiem cilvēkiem ir kā ir.

Erods
Erods

Šādas cenzūras ieviešana ir pareiza pie tik liela neizglītotu dunduku skaita kāds mums ir šobrīd. Tās ir izglitības sistēmas sekas un tur pilnīgi ir atbildīga IZM. Normālam cilvēkam būtu jāzina ko un ar kādiem argumentiem ierīvē ienaidnieks savas tautas galvās, lai saprastu uz kuru pusi velk vējš un kā tam traucēt. Diemžēl mūsu politiķi un iestādes ir arī pietiekami lieli meļi (vismaz iekšpolitikā), labi, ka ir BBC,CNN, BLOMBERG un citi labi kanāli.

Spodra
Spodra

Jā – CNN un Bloomberg ir reti patiesi savās reportāžās, nekad nemelo, neizmanto aktierus, montāžas un nemaz nav subjektīvi. Turpini tā domāt.

Mita
Mita

visi ceļi labi, lai atgādinātu par savu eksistenci marģinaļiem jau arī gribās būt pamanītiem

Latvijas naudas atmazgātāju asociācija
Latvijas naudas atmazgātāju asociācija

Mildasgalvas! Fišku nerubī Murģis. Nejau šādas tādas interneta vietnes. Bet tās, pa kurām naudu atmazgā, vaig atstāt. Vai nebijāt dzirdējuši, ka Soross ir finansists? Un to pašu pateica arī Zaļais. Pat kara aptākļos naudu visas puses var turpināt atmazgāt. To nozīmē brīvība! Zero nevienam nepatīk. Bet kad Z ir naudas Zīmes tad gan Zero visi dievina. Atradies te Zorro.

Mitjka
Mitjka

LVRTC varetu padomat ,ka nevaretu pierobeža noslegt satelitus :) slinkums un liekuliba korporativajos kostīmos:)