Nav aizritējis mēnesis kopš pēdējām nodokļu izmaiņām, bet Kučinskis jau sola tos pārskatīt

Kučinskis nodokļi

Ministru prezidenta amata kandidāts Māris Kučinskis (ZZS) Tautsaimniecības padomi iepazīstināja ar jaunās valdības prioritātēm, tajā skaitā nodokļu politikas pārskatīšanu.

Kučinskis otrdien tikās ar Tautsaimniecības padomes pārstāvjiem, dažādu tautsaimniecības nozaru asociāciju vadītājiem un vadošajiem Latvijas uzņēmējiem, lai informētu par savas valdības veidošanas gaitu un darbības prioritātēm, kā arī uzklausītu uzņēmēju domas par prioritāri darāmajiem darbiem Latvijas ekonomikas izaugsmes nodrošināšanai.

Ministru prezidenta amata kandidāts uzsvēra, ka valdības izvirzītos mērķus veselībā, izglītībā, drošībā un citās jomās sasniegsim tikai tad, ja mums izdosies paātrināt tautsaimniecības izaugsmi.

«Tāpēc valdības prioritāte ir Latvijas tautsaimniecības stiprināšana. Un šeit kā galvenie rīcības virzieni minami investīciju piesaiste, dabas resursu efektīva izmantošana, tautsaimniecību stiprinoša enerģētikas politikas īstenošana, nodokļu politikas pārskatīšana un ēnu ekonomikas mazināšana,» informēja Kučinskis.

Savukārt ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) uzsvēra, ka Latvijas ekonomikas tālākās izaugsmes paātrināšanai un konkurētspējas palielināšanai ļoti būtiska ir nodokļu sistēmas pārskatīšana, kas jābalsta uz esošās nodokļu sistēmas rūpīgu izvērtējumu.

«Latvijas ekonomikas pamats ir investīcijas un eksports, tāpēc tikpat nozīmīgi ir paātrināt ES fondu investīciju ieguldīšanu Latvijas ekonomikā. Un trešais būtiskākais darbības virziens ir ēnu ekonomikas mazināšana,» norādīja Reizniece-Ozola.

Tautsaimniecības padomes sēdes laikā uzņēmēji pauda atbalstu Kučinska valdībai un gandarījumu, ka valdības deklarācijā ir ietverti ambiciozi mērķi Latvijas ekonomikas izaugsmes nodrošināšanai.

«Uzņēmēju sabiedrība atzinīgi novērtē, ka valdības deklarācijas prioritāte ir tautsaimniecības stiprināšana. Deklarācijas izstrādē ņemti vērā vairāki uzņēmēju sniegtie priekšlikumi, jo īpaši nepieciešamība pārskatīt nodokļu sistēmu un paātrināt ES fondu investīciju pieejamību. Jo straujāk attīstīsies ekonomika, jo valstij būs vairāk resursu citu prioritāšu īstenošanai un valsts saistību izpildei,» sanāksmes laikā uzsvēra Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras padomes priekšsēdētājs Aigars Rostovskis.

Tautsaimniecības padome (TSP) ir tās dibinātāju – Ekonomikas ministrijas, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras, Latvijas Pašvaldību savienības, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības, Latvijas Darba devēju konfederācijas – izveidota konsultatīva institūcija. Padomes darbībā var tikt pieaicinātas nozaru asociācijas, kuras pārstāv savas nozares uzņēmējus un to intereses, kā arī neatkarīgos ekspertus – ekonomistus, izglītības un zinātnes pārstāvjus.

Padomes darbības mērķis ir veicināt uzņēmējdarbībai labvēlīgas vides politikas veidošanu un īstenošanu Latvijā, kā arī veicināt ilgtspējīgas tautsaimniecības attīstības principu ieviešanu un sekmēt valsts ilgtspējīgas attīstības procesu un sabiedrības līdzdalību tajā.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Avots: LETA

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar