Nacionālās apvienības birojā viesojies britu neonacistu organizācijas dibinātājs

nacionālā apvienība

Nacionālas apvienības birojā 2015. gada pavasarī viesojies Lielbritānijas neonacistu organizācijas “National Action” dibinātājs Bendžamins Reimonds, pagājušā nedēļā vēstīja LTV raidījums “de facto”.

Raidījums skaidroja, ka brita Reimonda dibinātā kustība “National Action” sevi devēja par nacionālsociālistisku, atklāti aicināja uz ebreju un “nebalto”’ iznīcināšanu un bija vardarbīga pret citādi domājošiem. Pirms trīs gadiem Lielbritānijas iestādes atzina “National Action” par teroristisku grupējumu. 

2012. gada forumā “Iron March”, kuru moderēja Reimonds, bija reģistrējies Raivis Zeltīts, kurš vēlāk kļuva par Nacionālas apvienības ģenerālsekretāru. Reimonds un Zeltīts sarakstījās.

Britu žurnālista Kolina Kortbusa izpētītais liecina, ka 2014. gada nogalē, jau būdams Nacionālās apvienības ģenerālsekretārs, Raivis Zeltīts viesojās “National Action” atbalstītāja un neonacista Pola Hikmana radio šovā. Iepriekšējie šova raidījumi bijuši veltīti antisemītiskām sazvērestības teorijām. Zeltīts Latvijas Televīzijai paskaidroja, ka, pirms piekrist, nebija iedziļinājies pārraides būtībā. 

Jau pēc dažiem mēnešiem, 2015. gada martā, gan Zeltīti intervējušais Pols Hikmans, gan viņa senais sarakstes biedrs Bendžamins Reimonds apmeklējuši Latviju. Reimonds pēc vizītes publicēja bildi, kur redzams, ka viņš ir viesojies Nacionālās apvienības birojā un rakstīja, ka viņiem bija kāds vietējais “kontakts”.

Zeltīts intervijā LTV apgalvo, ka par šo Bendžamina Reimonda vizīti uzzināja tikai vēlāk: “Es zinu, kurš viņu uzaicināja, man nebija informācijas, ka viņi aicina viņus uz Rīgu. Man ir ētiski apsvērumi, kāpēc es negribu šī cilvēka vārdu minēt.”

Publiski atrodamos materiālos ir redzams, ka Bendžamins Reimonds līdzās Raivim Zeltītam piedalījās leģionāru piemiņas gājienā. Gājiena dienā Reimonds un Hikmans komunicējuši ar ilggadējo “Visu Latvijai!” valdes locekli Konstantīnu Pupuru. Pupurs pirms diviem gadiem miris, bet Raivis Zeltīts tikšanos ar Reimondu neatceras un apgalvo, ka viņš nebija tas, kurš neonacistam 2015. gadā izrādīja partijas biroju.

Nacionālas apvienības vadītājs Raivis Dzintars skaidro, ka ir pieņēmis Zeltīta atvainošanos par senajiem izteikumiem forumā, bet citu Nacionālās apvienības cilvēku un britu radikāļu kontaktus neuzskata par apspriežamu tematu: “Jūs pašlaik runājat par jautājumu, kas nav aktuāls nevienam citam cilvēkam un nekādā veidā neietekmē politikas procesus. Jums vajadzīgs sižets par neko. Ne es, ne Nacionālās apvienības valde ne zina šo cilvēku, ne ir interese, kā viņš bija ieklīdis Nacionālās apvienības birojā.”

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir jauna sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt arī šajā publikācijā minēto tautas kalpu izglītību, parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, “partiju tūrismu” un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook ,Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: LTV

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Maskava uzbrūk NA
Maskava uzbrūk NA

Krievnacistu izmisīgi cīnās, lai “nozāģētu” vienīgo patriotisko latviešu partiju. Pilnīgi smiekli nāk!