Muižnieks tiesā apstrīdējis valdības lēmumu neapstiprināt viņu LU rektora amatā

Indriķis Muižnieks

Latvijas Universitātes rektora amatā neapstiprinātais Indriķis Muižnieks tiesā iesniedzis prasību atcelt valdības izdoto, viņam nelabvēlīgo administratīvo aktu.

Tāpat Muižnieks tuvākajās dienās gatavojas tiesai iesniegt vēl vienu prasību ar lūgumu izstrādāt pagaidu noregulējumu, kurā tiktu aizliegts ievēlēt jaunu rektoru.

“Es esmu iesniedzis administratīvajā rajona tiesā pieteikumu ar lūgumu atcelt man nelabvēlīgu administratīvo aktu par neapstiprināšanu amatā, balstoties uz to, ka tas [akts] nav pieņemts tiesiski, respektīvi, tie argumenti, kas bija minēti šajā Ministru kabineta lēmumā, neatbilst tam, ko prasa vai atļauj augstskolu likums par rektora apstiprināšanas atteikumu, ka to var neapstiprināt tad, ja ir pārkāpts augstskolu likums vai augstskolu satversme. Tajā pieteikumā, tāpat kā agrāk tas bijis analizēts, es uzsveru, ka tādi pārkāpumi nav bijuši,” pauda Muižnieks.

Muižnieks arī norādīja, ka šobrīd notiekošajam nekādā veidā nevajadzētu skart Latvijas Universitātes studentu dzīvi un mācību procesu, jo visām lekcijām un nodarbībām, sākoties jaunajam studiju semestrim, vajadzētu notikt pēc plāna.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook , TwitterYoutube un Instagram!

Avots: Latvijas radio

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Gača
Gača

Nu un ko tad pauro neziņo par šīs prasības straujo virzību un čiku?

Zhurka
Zhurka

Kauns Muižniekam, sen bija jāatkāpjās!