Ministrs Ziedonim Caunem pieprasa paskaidrojumus par kārtējās Jelgavas novada domes sēdes patvaļīgu pārtraukšanu

Ziedonis Caune

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (“Attīstībai/Par!”) pieprasījis sniegt paskaidrojumus Jelgavas novada pašvaldības priekšsēdētājam Ziedonim Caunem (Latvijas Zemnieku savienība) par domes darba organizācijas neatbilstību normatīvo aktu prasībām, patvaļīgi pārtraucot kārtējo domes sēdi, informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM).

VARAM ir iepazinusies ar Jelgavas novada domes priekšsēdētāja 1. decembra paziņojumu un Jelgavas novada domes deputāta 1. decembra iesniegumu, un secināja, ka sniegtā informācija par domes darba organizāciju ir pretrunīga. Priekšsēdētāja paziņojumā norādīts, ka trīs domes sēdēs nav piedalījušies jeb reģistrējušies likumā “Par pašvaldībām” 34. panta pirmajā daļā noteiktais deputātu skaits un līdz ar to sēdes uzskatāmas par nenotikušām.

Savukārt Jelgavas novada domes deputāta iesniegumā minēts, ka kārtējā domes sēdē bija reģistrējies normatīvajos aktos noteiktais deputātu skaits, taču tā pārtraukta Jelgavas novada domes priekšsēdētāja patvaļīgas rīcības dēļ.

Ministrija, izvērtējot iesniegumā minēto informāciju un Jelgavas novada pašvaldības domes tīmekļvietnē pieejamo informāciju, secinājusi, ka pašvaldības domes priekšsēdētājs kā domes vadītājs nav izpildījis normatīvajos aktos noteiktos pienākumus, tādējādi pieļaujot  pārkāpumus.

Ministrs Plešs atzīmēja: “Jelgavas novada domes priekšsēdētāja rīcībā saskatāma izvairīšanās no domes darba vadīšanas pienākuma, tādējādi nelabvēlīgi ietekmējot domes reputāciju, traucējot domes darba nepārtrauktību un lemtspēju, vairojot politisko nestabilitāti un apdraudot pilnvērtīgu iedzīvotāju interešu pārstāvēšanu. Esmu pieprasījis Z.Caunem rakstveida paskaidrojumu par ministrijas konstatētajiem pārkāpumiem Jelgavas novada domē, tai skaitā informāciju par turpmāko rīcību, lai pārkāpumus novērstu.”

VARAM informēja: Jelgavas novada domes deputāta iesniegumā norādīts, ka 2021. gada 1. decembra Jelgavas novada kārtējo domes sēdi pēc balsojuma par darba kārtības otro jautājumu patvaļīgi pārtraucis domes priekšsēdētājs Caune, atsaucoties uz kvoruma neesamību. Domes priekšsēdētājs sēdi pametis, lai gan konkrētajā domes sēdē bijis atbilstošs skaits deputātu, lai domes sēde varētu notikt, kā arī ignorējot klātesošo deputātu norādes uz kvoruma esamību. 

Ievērojot likuma “Par pašvaldībām” 33. panta noteikto, domes sēdes vadītājam bija jāturpina vadīt sēde un pirms nākamā jautājuma izskatīšanas jāpārliecinās, vai ir pietiekams klātesošo deputātu skaits, kas nepieciešams, lai domes sēde varētu notikt, norādīja ministrijā.

Ministrs pieprasījis rakstveida paskaidrojumus Jelgavas novada domes priekšsēdētājam Caunem par 2021. gada 1. decembra domes sēdes slēgšanas iemesliem, kā arī informēt par turpmāko rīcību, lai novērstu pārkāpumus.

Jau vēstījām, ka Jelgavas novada domes priekšsēdētājam Ziedonim Caunem var nākties zaudēt amatu.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: lsm.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


3
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
motorhead 1916
motorhead 1916

Nebija tak valjas, jaabrauc malumediibaas

abra
abra

ko tad neatsūtīja polšu un tad būtu prasījis kaut k;a tas puikiņš nesaprot pašvaldību darbu

J@nis
J@nis

Spriežot pēc tā, kā tu raksti, tev polšs jau ir atsūtīts.