Ministrs: Ķuža lēmums atstāt amatu ir loģisks iznākums esošajai situācijai

Sandis Ģirģens

Valsts policijas (VP) priekšnieks Ints Ķuzis varētu būt pārvērtējis savas iespējas ieviest policijā nepieciešamās izmaiņas, intervijā raidījumā “900 sekundes” pauda iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV), pārmetot viņam arī pasīvu rīcību attiecībā uz, iespējams, neatbilstošām amatpersonām policijā.

Viņaprāt, Ķuža lēmums atstāt amatu ir loģisks iznākums esošajai situācijai.  

Ministrs uzsvēra, ka viņa lielākais uzstādījums bija daudz aktīvāk uzlabot procesus VP.

Vaicāts, vai Ķuzis to nespēja, Ģirģens norādīja, ka ieskicēs situāciju Iekšlietu ministrijā kopumā. Ministrs savu ikdienu tajā salīdzināja ar reanimācijas nodaļu. “Iepriekšējos gados ir bijusi ļoti laba ballīte, faktiski bez nekādas īpašas kontroles, bet sirsniņa ir vāja. (..) Ļoti daudzi nesaprot, ka burtiski ir atnācis kardiologs ar jaunām prasībām, (..) ar konkrētiem uzstādījumiem. Ne katrs vadītājs to spēj izturēt,” pauda Ģirģens.

“Ķuža kungs varbūt sapratis, ka intensitāte ir par lielu,” sprieda ministrs. Pārvaicāts, vai tādā gadījumā Ķuža darbs ir vērtējams negatīvi, ministrs uzsvēra, ka tā neteica, un novērtē Ķuža ieguldījumu, tomēr “ir jauni laiki un jaunas prasības”.

Jautāts, kas nav izdarīts no tā, kas būtu bijis jāizdara, Ģirģens kā piemēru minēja stratēģisko komunikāciju ar darbiniekiem. Šobrīd jāievieš jaunais VP modelis, jāstiprina iecirkņi, jāveic aktīvākas darbības, lai nedublējas funkcijas, jāskaidro šie procesi arī pašiem darbiniekiem, aktīvāk jārunā arī ar sabiedrību, uzsvēra ministrs.

“Domāju, ka Ķuža kungs ir pārvērtējis savas iespējas šīs nākotnes izmaiņas ieviest, un es sapratu, ka viņš izdomājis, ka jaunais priekšnieks būs daudz spējīgāks strādāt kopā ar mani un ieviest šīs pārmaiņas,” sprieda ministrs.

Tāpat Ģirģens minēja, ka, viņaprāt, VP ir personas, kas nav cienīgas ieņemt amatus, ir zināmi korupcijas riski. “Vēlētos šo jautājumu pārrunāt ar jauno policijas priekšnieku. Arī šis bija viens no aspektiem, kuros neieklausījās Ķuža kungs. Protams, var interpretēt, ka iekšlietu ministrs ir kaut ko uzspiedis, bet tā nav – ir arī operatīvā informācija, zinām riskus, zinām tās amatpersonas,” apgalvoja Ģirģens.

Viņš arī sacīja, ka jaunais priekšnieks tiks meklēts konkursā. No šī cilvēka ministrs vēlas redzēt “lielāku jaudu un svaigas asinis”. Tāpat viņam jābūt zinošam, profesionālam, jāspēj ātri un operatīvi pieņemt lēmumus, jāstrādā valsts un sabiedrības labā un jābūt godīgam.

Jau vēstīts, ka šā gada februārī Ķuzis atstās VP priekšnieka amatu.

“VP priekšnieka amatā esmu bijis policijai ļoti grūtā laikā, kas pilns izaicinājumu, un ar pilnu atbildību varu teikt – gan es, gan policija ar saviem sarežģītajiem uzdevumiem esam tikuši galā, un tas ir bijis manas komandas un katra policista godprātīgi paveikts darbs,” policijas paziņojumā medijiem citēts Ķuzis.

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir jauna sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti  un ministri, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,  Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: 900 sekundes

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar