Ministri maina pārstāvjus Ventspils un Rīgas ostu valdēs

ventspils osta

Valdība otrdien, 20. februārī, atbalstījusi ekonomikas ministra Viktora Valaiņa (Zaļo un zemnieku savienība) un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministres Ingas Bērziņas (“Jaunā Vienotība”) rosināto ministriju pārstāvju maiņu Ventspils un Rīgas brīvostu valdēs.

Ventspils brīvostas valdē darbu sāks ekonomikas ministra padomnieks Artūrs Zandersons un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) padomnieks Sandis Cakuls, savukārt Rīgas brīvostas valdē iecelti bijušais AS “Pasažieru vilciens” padomes priekšsēdētājs Sandis Šteins un VARAM valsts sekretāra vietniece Elita Turka.

Izmaiņas Ventspils brīvostas valdē

Valdība atbalstīja Valaiņa lēmumu izvirzīt jaunu EM pārstāvi Ventspils brīvostas valdē – līdzšinējo ekonomikas ministra padomnieku ekonomikas attīstības jautājumos Artūru Zandersonu. Viņš nomainīs pērn martā šai amatā iecelto Andi Zariņu.

EM norādījusi, ka Zandersons par labāko atzīts izsludinātajā konkursā. “Pretendentu vērtēšanas komisija, kuras sastāvā bija EM, Darba devēju konfederācijas un Latvijas Stividorkompāniju asociācijas pārstāvji, izvirzīja un sniedza priekšlikumu ministram Ventspils brīvostas valdes locekļa matam izvirzīt Artūru Zandersonu kā valdes locekļa amata prasībām atbilstošāko pretendentu ar redzējumu par Ventspils ostas izaicinājumiem, attīstības iespējām un prioritāri veicamajiem uzdevumiem,” norādījusi EM.

Valdība atļāva Zandersonam apvienot darbu Ventspils brīvostas valdē ar ministra padomnieka amatu.

Zandersons ir ieguvis maģistra grādu biznesa vadībā Rīgas Tehniskajā universitātē, kā arī apguvis Ķīnas biznesa programmu Fudanas Universitātē Šanhajā, liecina viņa dzīvesgājuma apraksts. Pirms kļūšanas par ekonomikas ministra padomnieku pērn viņš bijis arī satiksmes ministra padomnieks inovāciju ieviešanas jautājumos.

Ministre Bērziņa aicinājusi un valdība atbalstījusi ieceri līdzšinējo VARAM padomnieci Ventspils brīvostas valdē Lailu Spaliņu nomainīt pret pašreizējo VARAM valsts sekretāra vietnieku attīstības instrumentu jautājumos Sandi Cakulu. Valdība atļāva Cakulam apvienot amatus.

Cakuls 2006. gadā ir ieguvis maģistra grādu tiesību zinātnē Latvijas Universitātē un kopš 2014. gada strādājis VARAM par valsts sekretāra vietnieku investīciju jautājumos.

Izmaiņas arī Rīgas brīvostā

Valdība apstiprināja abu ministru lūgtās izmaiņas arī Rīgas brīvostas valdē.

Precizējums

Šteins ir bijušais AS “Pasažieru vilciens” padomes loceklis. Viņš atkāpās šī gada janvāra beigās, norādot uz krīzi saistībā ar jaunajiem elektrovilcieniem.

Pēc Valaiņa rosinājuma 2021. gadā valdē ieceltā Ginta Sīviņa vietā amatā stāsies bijušais AS “Pasažieru vilciens” padomes priekšsēdētājs Sandis Šteins.

Šteinam ļauts apvienot darbu ostas valdē ar SIA “KOOL Construction” valdes locekļa amatu, SIA “KOOL Tērbatas” valdes locekļa amatu, SIA “KOOL Latvija” valdes locekļa amatu, SIA “Bravoo.lv” valdes locekļa amatu, SIA “Dīzelis” valdes locekļa amatu, SIA “Security Trading Advisors” valdes locekļa amatu un SIA “DUSO” likvidatora amatu.

Savukārt Bērziņa lēmusi no Rīgas brīvostas valdes atbrīvot pērn amatā stājušos Edgaru Štelmaheru, viņa vietā stājoties VARAM valsts sekretāra vietniecei administratīvajos jautājumos Elitai Turkai. Valdība atļāva Turkai apvienot amatus.

Turka pēc izglītības ir inženiere ekonomiste, maģistra grādu ekonomikā viņa ieguvusi 2001. gadā Latvijas Universitātē. Kopš 2014. gada viņa strādā VARAM par valsts sekretāra vietnieci. Pirms tam viņa bijusi Kultūras ministrijas valsts sekretāra vietniece.

Līdz Ventspils brīvostas pārvaldes un Rīgas brīvostas pārvaldes likvidācijai to valdēs ir četri valdes locekļi – ekonomikas ministra, finanšu ministra, satiksmes ministra un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra izvirzīti pārstāvji.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: lsm.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


1
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
gali ūdenī
gali ūdenī

Politdarbonu tradicionāla rotācija nomenklatūras ietvaros. Pornogrāfijas vērta ir figurēšana Rīgas ostā… bet tāda jau zeltmatīšu valdība