Ministram Naudiņam nepiešķir pielaidi valsts noslēpumam

Romāns Naudiņš

Satversmes aizsardzības birojs (SAB) arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Romānam Naudiņam (“Visu Latvijai!” – “Tēvzemei un Brīvībai/LNNK”) nolēmis nepiešķirt pielaidi valsts noslēpumam, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums “Panorāma”. 

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība) Latvijas Radio norādīja, ka neprasīs Naudiņa demisiju.

SAB apšauba Naudiņa spēju saglabāt valsts noslēpumu, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam “Rīta Panorāma” apstiprināja ministrs.

Viņš arī apliecināja, ka pašlaik ir gatavs turpināt savu darbu un līdz vēlēšanām pats neatkāpsies.

Naudiņš plāno pārsūdzēt SAB lēmumu ģenerālprokuroram. „Pārsūdzēšu un gaidīšu ģenerālprokurora lēmumu. Ja tas būs negatīvs, aizstāvēšu savas tiesības Eiropas cilvēktiesību tiesā,” sacīja ministrs.

Komentējot iespējamos pielaides valsts noslēpumam atteikuma iemeslus, Naudiņš norādīja uz bankas „Citadele” pārdošanu: „Vairāk nekā trīs mēnešus kopš marta es nebija nekādu ziņu saņēmis no Satversmes aizsardzības biroja. Tās bija jūnija beigas, kad mēs runājām par bankas „Citadele” pārdošanu, un es uzrakstīju savu īpašo rakstisko viedokli, ka es neatbalstu pārdošanu un lūdzu atlikt šo jautājumu, un vērtēt Saeimā, lai tas būtu atklāti. Pēc šī mana viedokļa es vairākas reizes tiku aicināts uz Satversmes aizsardzības biroju. Bet, vai tā ir sakritība, vai īstais iemesls, man grūti pateikt.”

„Domāju, ka šeit ir runa par likuma Par valsts noslēpumu 9.pantu, kur viens no punktiem nosaka pamatu, kas liedz pielaidi valsts noslēpumam. Tur tiešām arī ir punkts par spēju saglabāt valsts noslēpumu. Acīmredzot, Satversmes aizsardzības birojs ir balstījies uz šo normu, bet kādi ir patiesie iemesli, man nav zināmi,” intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam “Rīta Panorāma” sacīja viens no Nacionālās apvienības (NA) līderiem Gaidis Bērziņš.

„Ja mēs pavērtējam visiem citiem ministriem, kas pārstāv „Vienotību” un Zaļo un zemnieku savienību, redzam, ka problēmas ar pielaidēm nav bijušas, neraugoties uz to, ka var diskutēt par atsevišķu personu jautājumiem saistībā ar pielaidēm,” piebilda Bērziņš.

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar