Mičerevskis neplāno strādāt Saeimā, ja Pavļuts noliktu mandātu

Māris Mičerevskis

Rīgas domes deputāts Māris Mičerevskis, kurš pērn izstājās no partijas  Latvijas attīstībai (LA), atteiktos no iespējas uz laiku kļūt par Saeimas deputātu, ja parlamentārieša mandātu noliktu Daniels Pavļuts, kuru Kustība «Par!» izraudzījusies kandidēšanai veselības ministra amatam.

Kustība «Par!» vakar paziņoja, ka uz veselības ministra amatu gribētu virzīt apvienības Attīstībai/Par (AP) Saeimas frakcijas vadītāju Pavļutu. Šodien par Pavļuta izvirzīšanu šim amatam lems AP Saeimas frakcija, informēja   Kustība «Par!».

Ja Pavļuts kļūs par ministru un izvēlēsies uz laiku nolikt Saeimas deputāta mandātu, viņa vietā parlamentārieša mandāts būs jāpiedāvā Rīgas domes deputātam Mičerevskim, kurš pērn izstājās no LA.

Tomēr Mičerevskis vakar vakarā mikroblogošanas vietnē Twitter paziņoja par savu nodomu atteikties no tā dēvētā mīkstā mandāta Saeimā. Tā vietā viņš gribot turpināt strādāt par deputātu Rīgas domē, kurā viņš ir ievēlēts salīdzinoši nesen.

«Man liekas, ka nav šobrīd ētiski man tur [uz Saeimu] iet. Es jau iepriekš teicu, ka neiešu, lai var droši likt Pavļutu [ministra amatā],»  Twitter  rakstīja Mičerevskis,

piebilstot, ka esošajā situācijā Pavļuts «nav sliktākais variants» veselības ministra amatam.

Ja Mičerevskis no Saeimas deputāta atteiktos, kā nākamajam tas būtu jāpiedāvā 1983.gadā dzimušajam Latvijas Koka būvniecības klastera izpilddirektoram, LA valdes loceklim Gatim Zamuram, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas dati.

Pavļuts 7.janvāra rītā Latvijas Radio apliecināja, ka deputāta mandātu uz ministra amata pildīšanas laiku viņš noliks, Mičerevskis esot partijai apliecinājis, ka uz vietu Saeimā nepretendēs, līdz ar to parlamentā darbu vajadzētu sākt Zamuram.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar