Melngalvju namā BBC filmē diskusiju “Putins un Tramps: vai jauna ēra?”

Melngalvju nams

Rīgā šodien norisināsies Lielbritānijas raidorganizācijas BBC debašu “Global Questions” (“Globālie jautājumi”) filmēšana.

Debašu “Putins un Tramps: vai jauna ēra?” filmēšanas laikā kopā sanāks politiskie līderi un eksperti no Baltijas valstīm, ASV un Krievijas. Viņi apspriedīs, kā varētu attīstīties attiecības starp prezidentu Donaldu Trampu un prezidentu Vladimiru Putinu. Tāpat arī šo attiecību nozīmi Baltijas reģionam.

Rīgas auditorijai būs iespēja uzdot jautājumus ekspertiem par attiecībām starp Vašingtonu un Maskavu. Kā arī par to, vai jaunā kārtība radīs vairāk draudu nekā iespēju. Pasākuma vadītāji uzklausīs viedokļus par šo attiecību ietekmi uz Baltijas reģionu un iespējamiem riskiem globālajai drošībai, kādus varētu radīt Krievijas iespējamā iejaukšanās ASV vēlēšanās.

Pirms raidījuma ieraksta, visi raidījuma viesi ir aicināti iesniegt savus jautājumus. No tiem BBC izvēlēsies interesantākos.

Angļu valodā filmētajā raidījumā “Global Questions” runās tādi eksperti kā Amerikas Universitātes Maskavā prezidents, ASV-Krievijas foruma dibinātājs Eduards Lozanskis, ASV valsts sekretāra palīgs politiski militāros jautājumos bijušā ASV prezidenta Džordža Buša jaunākā administrācijā atvaļinātais ģenerālis Marks Kimits un bijušais Latvijas ārlietu ministrs, Eiropas Parlamenta deputāts Artis Pabriks. Tāpat debašu angliskajā versijā piedalīsies ASV valsts sekretāra palīgs sabiedriskajos jautājumos bijušā ASV prezidenta Bila Klintona administrācijā Džeimss Rubins un Zviedrijas aizsardzības asociācijas ģenerālsekretāre, Atlantijas padomes Ziemeļeiropas nodaļas direktore Anna Vislandera.

Savukārt BBC Krievu ziņu dienesta raidījumā “Vremje voprosov” (“Jautājumu laiks”) piedalīsies NATO informācijas biroja Maskavā bijušais vadītājs Roberts Pšels, Eiropas parlamenta deputāte no Igaunijas Jana Toma un politologs no Krievijas Aleksejs Česnakovs. Tāpat debatēs krievu valodā piedalīsies arī Pabriks.

Diskusija angļu valodā tiks ierakstīta no plkst.18 līdz plkst.19, bet krievu valodā – no plkst.19.30 līdz plkst.20.30. Elektroniski jautājumus var iesūtīt uz e-pasta adresi [email protected].

Raidījuma angļu valodas versiju šā gada 6.aprīlī pārraidīs BBC starptautiskā radio stacija “BBC World Service”, savukārt 8.aprīlī to būs iespējams vērot BBC starptautiskā televīzijas kanālā “BBC World News”. Raidījuma versija vēlāk būs pieejama arī tiešsaistē BBC mājaslapā.

Savukārt raidījuma versija krievu valodā tiks translēta tiešsaistē vietnē “bbcrussian.com”, kanālā LTV7 un Latvijas Radio 4.

“Global Questions” ir interaktīva TV, radio un interneta platforma, kas palīdz vietējai auditorijai runāt ar saviem līderiem par svarīgiem un jūtīgiem tematiem. Tā dod cilvēkiem iespēju uzdot sarežģītus un tiešus jautājumus tiem, kas pieņem lēmumus un veido sabiedrisko domu.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Avots: LETA

 

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar