“Man bija jātēlo zināma līmeņa šeftmanis un pat jāiedzer vodka” – Kossovičs stāsta, kā viņam kukuli deva

Mārtiņš Kossovičs

100 tūkstoši eiro par atsevišķām mājām, savukārt divi miljoni eiro par visu “Rīgas namu pārvaldnieka” (RNP) portfeli. Šādu piedāvājumu pērn saņēmis Rīgas domes lielākās deputātu frakcijas “Par/Progresīvie” vadītājs Mārtiņš Kossovičs, kurš pēc izmeklēšanas pabeigšanas gatavs stāstīt vairāk par apjomīgā kukuļa piedāvājumu, vēstīts LTV Ziņu dienesta korespondenta Māra Klūgas reportāžā.

Kossovičs ar kukuļa piedāvātāju Igoru Trubko turpinājis tikties Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) uzdevumā, un tagad lieta nonākusi tiesā. Trubko vainu neatzīst un uzskata, ka ticis iesaistīts politiskā kampaņā. 

Kā pastāstīja Kossovičs, uzņēmuma “Rīgas namu apsaimniekotājs” vadītājs Trubko deputātu pirms gada uzaicinājis tikties, lai pārrunātu atkritumu konteineru izvietošanu pie daudzdzīvokļu mājām. Taču saruna nonākusi līdz tam, ka Trubko uzņēmums varētu pārņemt pašvaldības uzņēmuma RNP apsaimniekotās mājas. Saņēmis mājienus par kukuli, Kossovičs vērsās KNAB. Izmeklētāji ieteica turpināt tikties, nu jau tāpēc, lai tēlotu interesi un vāktu pierādījumus. 

“Lai arī tas bija nepatīkami, man bija jātēlo tāds diezgan pieejams cilvēks, kurš ir zināma līmeņa šeftmanis. Man pat bija kafejnīcā dienas laikā jāiedzer vodkas glāze, lai tēlotu tādu pieejamu kundziņu,” stāstīja  Kossovičs.

Deputāts norādīja, ka vienā no pirmajām tikšanās reizēm Trubko uz lapiņas uzrakstījis divi un sešas nulles. Tālākās sarunās Trubko piedāvājumu attīstījis tālāk – namu nodošanu sākt ar tām mājām, kurām ir lielākie uzkrājumi vai arī iedzīvotājiem lielākie parādi. Tieši piedzītās soda naudas veidotu kukuļa summu. Par noteiktu māju nodošanu Trubko solījis Kossovičam 100 000 eiro. 

“Daudzi, cik es saprotu, “Rīgas namu pārvaldnieka” darbinieki strādā tagad viņa uzņēmumā, viņam šīs atskaites ir pieejamas, kurās mājās ir lielākie uzkrājumi, kur ir lielākās nesamaksātās summas. Tika iets cauri vairākām mājām, vairākām adresēm, ar kurām varētu sākt. No turienes izskanēja šie 100 tūkstoši,” stāstīja Kossovičs.

Prokuratūra Trubko cēlusi apsūdzību par liela apmēra kukuļa piedāvāšanu. Lietu otrdien sāka skatīt Ekonomisko lietu tiesa. 

“Vainu es neatzīstu, un vispār, godīgi pateikšu, es negribu šajā priekšvēlēšanu cīņā piedalīties. Lūdzu, ir advokāts, lai viņš skaidro, bet, lai izmantotu šo procesu, lai kāds varētu dabūt politiskos punktus, es negribu,” sacīja Trubko.

Viņa advokāts Normunds Šlikte teica: “Es atvainojos, bet mans klients teica, ka vairāk nekādu komentāru pirms tiesai nebūs, jo tiesa ir sacīkste, kurā mēs atklāsim visus faktus.”

Trubko advokāts uzskata, ka KNAB izmeklētāji pierādījumu vākšanā pārkāpuši likumu, tādēļ tikšot lūgts par to uzsākt jaunu kriminālprocesu. Pirmajā tiesas sēdē tiesa nolēma sākt izmeklēšanu un uz nākamo sēdi 20. maijā kā pirmo sniegt liecības aicināt deputātu Kossoviču. 

Kā zināms, KNAB pērn decembra vidū rosināja prokuratūrai uzsākt kriminālvajāšanu pret fizisku personu par iespējamu 2,1 miljona eiro kukuļa piedāvāšanu Kossovičam. Tāpat KNAB rosināja turpināt piespiedu ietekmēšanas līdzekļu piemērošanas procesu pret juridisko personu, kuras interesēs kukulis piedāvāts, informēja birojā.

KNAB iepriekš Latvijas Televīzijai pastāstīja, ka sarunas par kukuli notikušas 2021. gadā no marta līdz augustam. 

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


7
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
hehehe
hehehe

ko nu tur bija tik dikti jātēlo?!

dons
dons

Piekrītu! Nez, kā tad tika pie milzīgajām COVID laika kompensācijām, ja aptieku darbība nebija ierobežota?

Bumerangs
Bumerangs

Šim, jau kas pats pēc būtības pats ir šeftmanis, nebija jātēlo, vienkārši izmantoja savas gadu gaitā iegūtās un nostiprinātās priekšzināšanas un prames, un šis publiskais cirks, lai vāktu politisko kapitālu. Diez ko apsolīja par smago darbu, iespējams, neatņemt vairākus simtus tūkstošus, iespējams, nelikumīgi saņemtās Covid kompensācijas Optic guru impērijai un tās satelītu uzturēšanai.

Tiesas lēmums
Tiesas lēmums

Abus ai restēm!

slava Ukrainai
slava Ukrainai

Šlitke???!!!!
Nu tad in memoria Trubko.

O-O
O-O

Patracinās tiesnesi. Nopelnīs klientam lielāku sodu. Visi laimīgi.

zemes īpašnieks
zemes īpašnieks

Zemes barons advokāts krimināllietā!
Tas ir kas jauns. Vai tad zemes “nomnieki” nemaz vairs nemaksā?