Ļubova Švecova: Vilkači uzplečos dienesta informāciju izmanto finansiālo un politisko kapitālu veidošanai

Ļubova Švecova, partija "Latvija pirmajā vietā"

Runa partijas dibināšanas kongresā

Šodien mēs stāvam jaunu un nepieredzētu globālo izaicinājumu priekšā.  Bet es vēlos sākt savu stāstu ar personīgo pieredzi no pagātnes. Es biju jauna izmeklētāja policijā un tajā laikā izmeklētāji bija ļoti priecīgi, ja priekšnieks viņiem bija sadalījis materiālus par maksātnespējas pieteikuma neiesniegšanu, jo tas bija krimināli sodāms nodarījums, kad juridiska vai fiziska persona, faktiski jau būdama bankrotējusi un nespējot pildīt saistības, tika sodītas arī ar kriminālatbildību. Noziegums bija formāls un izmeklētāji to izmantoja, lai uzrādītu rezultātus. 

Man arī iedalīja tādu materiālu par zemnieku saimniecību no Tukuma, kas bija faktiski maksātnespējīga, bet neiesniedza pieteikumu tiesā, neskatoties uz Valsts ieņēmu dienesta brīdinājumiem.

Es izsaucu atbildīgo personu un pie manis ieradās pavecs kungs ar sastrādātām rokam. Es, jauns skuķis, uzdodu viņam jautājumu: “Kāpēc nemaksājiet nodokļus un nesniedzat dokumentus tiesā?” Kungs ar asarām acīs paskaidro, ka viņam nav naudas ne nodokļu nomaksai, ne arī samaksai grāmatvedim par likvidācijas bilances sagatavošanu un juristam par pieteikumu tiesā. Kungs lūdza mani pagaidīt līdz rudenim, jo viņš iestādījis kartupeļus (bija pavasaris), rudenī novāks ražu, pārdos un tad varēs iesniegt visus nepieciešamos dokumentus tiesā.

Skatoties uz viņa rokam un redzot, kā kungs ar asarām acis lūdz nesākt krimināllietu, jo uz vecumdienām negrib būt krimināli sodīts, man bija jāizdara izvēle – sasniegt vieglu rezultātu vai pagaidīt līdz rudenim, riskējot ar priekšniecības neapmierinātību un nezinot, vai tiešām dokumenti rudenī tiks iesniegti tiesā.

Padomājot, es noliku materiālu tālā plauktā un uzticējos šim kungam.

Kungs izpildīja solījumu un oktobrī atveda dokumentus. Es uzrakstīju atteikumu ierosināt krimināllietu. Bet vēlāk, kad mani iecēla amatā par atbildīgo izmeklēšanas darbā, es panācu, lai tiktu dekriminalizēta maksātnespējas pieteikuma neiesniegšana, jo saukt pie kriminālatbildības jau faktiski izputējušus uzņēmumus vai personas pēc likuma gara un mērķa ir netaisnīgi. 

Likumam jābūt tādam, lai sabiedrība to uzskatītu par taisnīgu un saprotamu, jo tikai tad valsts var tikt uzskatīta par tiesisku, un starp sabiedrību un varu veidojas sociāli ekonomisks kontakts.

Tiesiskas valsts mērķis un vērtība ir taisnīgs un cilvēku brīvību sargājošs likumdošanas process un likumi. Abstraktam tiesiskumam nav vērtības.

Pašlaik mēs redzam lielu cilvēku neapmierinātību ar notiekošiem procesiem politikā un pieņemtajiem likumiem, jo diemžēl valdošā politiskā elite turpina realizēt feik tiesiskuma politiku. Netaisnīga tiesu izpildītāju sistēma, kas pamatā dzīvo uz vismazāk aizsargātās sabiedrības daļas rēķina, vēl vairāk padziļina nabadzības plaisu. Maitasputni turpina darīt to, ko parasti – plosīt mirušos.

Sodīšana un pārmērīgā administratīvā regulācija kā nepārtraukts sabiedrības pakļaušanas process sadusmo cilvēkus un motivē aktīvi iesaistīties un piedalīties protestos! Politiskās elites mēģinājumi marginalizēt protestus un pasniegt tos ka “hibrīdkaru” vēl vairāk šķeļ un tracina sabiedrību, jo cilvēki neuzticas politiķiem un neuzticas valdībai, nepiekrīt ievērot netaisnīgus likumus!          

Papildus tam Covid-19 infekcijas izplatība sekmēja straujo un visaptverošo digitalizāciju. Svarīgi, lai šādos apstākļos privātums, personiskā brīvība un drošība tiktu saglabāta kā virsvērtība. Svarīgi, lai bērnu drošība būtu prioritāte valstiskā līmenī un bērni tiktu pasargāti no atkarībām, kriminālās vides ietekmes un pedofilijas!    

To nav iespējams panākt bez kvalitatīva policijas darba. Tāpēc jāceļ policista profesijas prestižs un darba samaksa. Policijas darba mērķis nevar būt sodu iekasēšana un daudzskaitlīga saukšana pie atbildības.

Policijas darba mērķim jābūt lojāla un korekta taisnīgu likumu ievērošana un cilvēku uzticēšanās.

Iekšlietu ministram būtu operatīvi jāreaģē uz izaicinājumiem pierobežā un migrācijas problēmu risināšanu, nevis jāgozējas Praida pasākumā!

Tikai mērķtiecīgs darbs ļauj cīnīties ar korupciju! 

Nav pieļaujams, ka vilkači uzplečos dienesta informāciju izmanto finansiālo un politisko kapitālu veidošanai, piesedz shēmas no Saeimas tribīnes, bet “kapitālo remontu” pārvērš par ienesīgo starpniecības pakalpojumu “biznesu” attapīgajiem un varas elitei pietuvinātajiem šakāļiem, nodrošinot, ka par 50% no arestētās summas tiek atrisinātas mākslīgi izveidotas juridiskas problēmas! 

Tāpēc apvienosimies un veidosim politiku kopā, balstoties uz patiesajām cilvēktiesību vērtībām! Jūsu rokās ir izvēle – pakļauties vai cīnīties!!!

Kad mani pārņem izmisums, nogurums un bezcerības sajūta, es atceros zemnieku no Tukuma un to, ka jau 11 gadus nevienu vairs nevar saukt pie kriminālatbildības par maksātnespējas pieteikuma neiesniegšanu, jo tāds pants Krimināllikumā vairs nav kopš 2010.gada. 

Mūsu mērķis – Latvija ir drošākā valsts, kur dzīvot, veidot ģimeni, audzināt bērnus, ceļot, attīstīt biznesu!

”Latvija Pirmajā Vietā”!

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


5
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Gada glezna
Gada glezna

Raksts ir labs, taču situācija ar Šleseru atgādina 80-to gadu beigas, kad PSKP biedri varēja izteikt pat ļoti saprātīgas idejas, tomēr viņiem gandrīz neviens vairs neuzticējās.

SAV
SAV

Šlesis tagad dziedās visās ausīs, kas klausīsies, tikai, lai tiktu pie varas. Ar solījumiem būs tas pats kotlešu līmenis.

Temida
Temida

Profesionālei Švecovai nākošajā valdībā ir jābūt Iekšlietu ministrei , nevis tagadējai praida babenei , kas nesargā valsts robežu !

See
See

Ak, tagad sāks te šo partiju reklamēt.

Vax
Vax

Stipri šaubos. Saprotu to kā informatīva rakstura ierakstu. Jūs, piemēram, pilnu runas tekstu redziet ziņu portālos? Ja kādam vēlāk vajadzēs atrast šīs partijas teikto, zinās, kur meklēt, zinās, kurš un kad rakstīja. Personīgi Šlesiks saistās tikai ar nekontrolētu korupciju. Neticu par mata tiesu, ka ir labojies vai jebkad labosies.