Petraviča izlēmusi nolikt deputātes mandātu

Ramona Petraviča

Ceturtdien labklājības ministre Ramona Petraviča paziņojusi, ka pieņēmusi lēmumu uz ministres pienākumu pildīšanas laiku tomēr nolikt Saeimas deputātes mandātu.

‼️Saeimas prezidijam esmu nosūtījusi iesniegumu par Saeimas deputātes mandāta nolikšanu uz ministres pienākumu…

Posted by Ramona Petraviča on Ceturtdiena, 2021. gada 28. janvāris

“Saeimas prezidijam esmu nosūtījusi iesniegumu par Saeimas deputātes mandāta nolikšanu uz ministres pienākumu pildīšanas laiku. Šis nekad nav bijis ambīciju jautājums, bet gan vienmēr esmu iestājusies par partijas un frakcijas stabilitāti, jo tā ietekmē arī mūsu visu ministru darbu valdībā. Būdama deputāte, esmu labāk spējusi aizstāvēt savas nozares, ministrijas, valdības un citu ministru darbu Saeimā, pauž Petraviča.”

Labklājības ministre uzsver, ka šādu lēmumu bija pieņēmusi jau decembrī, kad valstī spēkā pieņēmās pandēmija un tā izrādījās daudz smagāka, nekā vasarā epidemiologi bija prognozējuši: “Ņemot vērā, ka partijas vadības jautājuma sakārtošanās ir ieilgusi, esmu nolēmusi negaidīt jaunu partijas valdes iecelšanu un situācijas noregulēšanos, bet koncentrēties ministres pienākumiem šajā nozīmīgajā laikā.

Vienlaikus, vakar frakcijā mēs pieņēmām svarīgu lēmumu – nepakļauties valdes ultimātam attiecībā par partnerību koalīcijā, bet palikt uzticīgi līdzšinējam kursam un valdības stabilitātei. Tas man bija izšķirošais faktors sava lēmuma pieņemšanai.”

Partijas “KPV LV” Saeimas frakcija nolēmusi turpināt darbu valdībā. Tādējādi pretēji partijas valdes prasībai Saeimas frakcija neatsauks savu parakstu no koalīcijas līguma.

Partijas “KPV LV” trīs ministri un 10 Saeimas deputāti paliek savās vietās – attiecīgi valdībā un Saeimā. “KPV LV” Saeimas frakcija nolēmusi ignorēt partijas valdes lēmumu un neatsaukt parakstu no koalīcijas līguma.

“Nekas neliecina, ka mēs kopā ar deputātiem vai ministriem aizejam,” sacījas “KPV LV” Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Māris Možvillo.

“KPV LV” valde šonedēļ bija uzdevusi frakcijai atsaukt parakstu no valdības koalīcijas līguma 48 stundu laikā. Valde iepriekš solīja, ka varētu lemt par biedru izslēgšanu, kuri nepakļausies valdes lēmumam. Ko darīt tagad, kad skaidrs, ka frakcija prasību nepildīs, valde lems jau trešdienas, 27. janvāra, vakarā.

Kā zināms, pēdējā laikā iezīmējušās domstarpības starp “KPV LV” valdi no vienas puses un vismaz daļu valstī pie varas esošajiem “KPV LV” politiķiem. “KPV LV” valde arī  paziņojusi, ka atsauc parakstu no koalīcijas līguma. Tas nozīmē valdības atstāšanu. Savukārt “KPV LV” Saeimas frakcijas vadītājs pauda, ka šāds lēmums nav frakcijas dienas kārtībā. 

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: lsm.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


3
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
hmm
hmm

Petravičai vajag uzskaitīt pa dupsi. Ko līda Saeimā?

Izraels
Izraels

viņai pirmajai poti pret covidu 19 un tad lai šālē dillēs

Nepieleca ar pirmo
Nepieleca ar pirmo

Neviltotas dailes iemiesojumam zemes virsū kā to piedāv;ajumu izteica? Atteiksies no visa ko nesaprot, bet saprast neizdodas neko. Suņbūdas iemītnieki tādi mums savās domātajā daļās….