LTV atsakās no raidījuma Zebra Rīgas Domes reklāmas dēļ, bet pašai LTV ar domi reklāmas līgums par 12 000 eiro

Ivars Belte Zebra

Ivara Beltes (attēlā) vadītā Latvijas Televīzija ir atteikusies no neatkarīgā producenta SIA Zebra TV satiksmes drošības tematikai veltītā raidījuma Zebra šajā raidījumā izvietotas Rīgas Domes apmaksātas reklāmas dēļ. Tiesa, pašai LTV ar Rīgas Domi pērn ir bijis noslēgts reklāmas līgums par 12100 eiro. Kaut Belte nevēlas atklāt šī viņa paša parakstītā līguma detaļas, Pietiek ir publiskojis to pilnībā.

Kā zināms, 11.janvārī LTV rādītajā raidījumā Zebra bija redzams sižets, kurā pie sniega tīrītāja stūres esošais Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins un blakus sēdošais Rīgas mērs Nils Ušakovs stāstīja par ielu tīrību Rīgā ziemas sezonā.

Piecas dienas vēlāk Latvijas Televīzijas (LTV) vadība uz šo sižetu ir reaģējusi, paziņojot par raidījuma Zebra demonstrēšanas pārtraukšanu, jo tajā izvietota Rīgas Domes apmaksāta reklāma, kā formālais pamats bijis Rīgas Domes un Zebra TV noslēgts iepirkuma līgums.

Līdz ar to LTV uzskata, ka ir ticis pārkāpts pagājušā gada vasarā noslēgtais LTV un Zebra TV līgums, kurā noteikts, ka tā ietvaros producentam (Zebra TV) nav tiesību prasīt un saņemt no fiziskām vai juridiskām personām samaksu par piedalīšanos raidījumā.

Taču LTV mēģina noklusēt to, ka tai ir bijis pašai savs ar Rīgas pašvaldību pagājušā gada 16. februārī noslēgts līgums, kura maksimālā summa ir 12 100 eiro (ieskaitot pievienotās vērtības nodokli). Šo līgumu parakstījis Ušakovs un Latvijas Televīzijas pašreizējais vadītājs Belte.

Belte pagaidām nav vēlējies oficiāli nodot atklātībai šo līgumu, taču tas ir nonācis Pietiek rīcībā, un šodien šo trīs lappuses garo dokumentu publiskojam pilnībā.

Līgums, kura darbība beigusies pagājušā gada 31. decembrī, ir ticis noslēgts par „audiovizuālās informācijas izvietošanu” Latvijas Televīzijā par „speciālā piedāvājuma” cenu. Līgumā noteikts, ka kopējā LTV saņemamā summa gada laikā nepārsniegs 12 100 eiro. Par to, vai šogad ir noslēgts jauns līgums, pagaidām ziņu nav.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Avots: Pietiek.com

 

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar