“Ļoti liels sitiens pa jaunizveidotās partijas reputāciju” – Dombrovskis aicina Ģirģenu apturēt pilnvaras “Republikā”

Sandis Ģirģens

Lai noņemtu aizdomu ēnu saistībā ar iespējami mobilā telefona piesavināšanos, Sandim Ģirģenam būtu jāaptur savas līdzpriekšsēdētāja pilnvaras partijā “Republika”, uzskata “Republikas” līdzpriekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis.

Paužot personīgo viedokli un balstoties publiski izskanējušajā informācijā, Dombrovskis atzina, ka radusies situācija ir “ļoti liels sitiens pa jaunizveidotās partijas reputāciju, kas veidota, balstoties augstākajos uzvedības standartos”.

“Uzskatu, ka šajā situācijā Sandim Ģirģenam vajadzētu izdarīt divas lietas. Pirmkārt, ja tiešām telefons nav ticis nodots Iekšlietu ministrijai, beidzot pildīt ministra pienākumus, viņam būtu jāatlīdzina valstij iespējamais zaudējums telefona vērtības apmērā.

Otrais, kamēr tiesvedība nav beigusies ar rezultātu, kas noņemtu smagu aizdomu ēnu, viņam būtu jāaptur sava darbība kā partijas “Republika” līdzpriekšsēdētājam,” pauda politiķis, uzsverot, ka tas nepieciešams, lai saglabātu biedru un atbalstītāju uzticību un aizsargātu partijas reputāciju.

Kā vēstīja TV3 raidījums “Nekā personīga”, Ģirģenam pēc ministra amata pamešanas 2021.gada jūnijā bija jānodod lietas un arī par valsts naudu pirktais dienesta telefons – nepilnu 1000 eiro vērtais “Apple Iphone XR”. Ministrs telefonu vēlējies paturēt sev. Iekšlietu ministrijas informācijas centrā, kas ir telefona īpašnieks, nav likumīga veida, kā darbinieki izsniegtās ierīces var paturēt privātai lietošanai. Centra priekšniece pēc ministra lūguma mēģinājusi jautājumu atrisināt, lai pēc papīriem telefons skaitītos iznīcināts.

Tiesā Informācijas centra darbinieki stāstījuši, ka no amata pienākumu pildīšanas atstādinātā Informācijas centra priekšniece Līga Lapiņa likusi nokārtot, lai telefons paliktu ministra īpašumā. Viņi pakļāvušies, jo baidījušies iebilst. Informācijas centrs izlēmis Ģirģena “Iphone” norakstīt kā sabojātu. Lai to nokārtotu, savu roku pielikuši vismaz četri darbinieki, un firma, kas, neredzot aparātu, sagatavoja izziņu, ka tālrunis ir tiktāl bojāts, ka vairs nav remontējams.

Telefons lietiskajiem pierādījumiem neesot pievienots, jo esot pazudis. Kad izmeklētāju lūguši Ģirģenam atdot ierīci, viņš paziņojis, ka tā, braucot ar motociklu, izkritusi no kabatas.

Ģirģens kriminālprocesu uzskata par safabricētu, lai atriebtos viņam un godīgajiem ierēdņiem par to, ka lauzis negodīgu iepirkumu tradīciju Informācijas centrā.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: lsm.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


7
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Antra
Antra

Slavik , izveidojiet vienu spēcīgu opozīciju valdošai huntai , lai ir par ko balsot !

Fredis
Fredis

Vjačeslava kungs ar to tikai zaudēs.Parasta apmelošanas kampaņa, un Vj uzreiz reaģē.

Bijušais zemessargs
Bijušais zemessargs

Es biju labākās domās par Ģirģenu. Diemžēl kļūdījos.

Jānis
Jānis

Atbalstu Dombrovski! Pareizs domu gājiens. Ģirģens jau ir pietiekoši sakompromitējies, lai pa viņu balsotu!

Holte
Holte

Visticamāk, tāds arī ir šī kriminālprocesa mērķis – iedragāt perspektīvas politiskās partijas prestižu pirms gaidāmajām vēlēšanām,

Kasiņš
Kasiņš

Nez’, kas šo salašņu baru padara perspektīvu? Idiots Ģirģens, nožēlojamais Pucens vai varbūt Ģirģena brālis?

atbilde
atbilde

Nē!perespektīvu to dara fīrera Slavika darbuļošanas divas reizes kā ministram un sazin cik partiju nomainīšana.Partijas,Slavikprāt,vajag mainīt kā zeķes,kamēr atrod pareizās.