Lolita Čigāne pieķerta, pārvadājot kontrabandu

Lolita Čigāne

Jaunie Saeimas deputāti vēl nav iesēdušies Jēkabielas namā, bet par viņiem jau parādās kompromitējoši materiāli – pat par salīdzinoši sīkiem grēkiem. Tā, piemēram, Lolitu Čigāni apsūdz kontrabandā.

Kāds anonīms Čigānes „nelabvēlis” kasjauns.lv atsūtīja šādu kompromitējošu informāciju:

„Manā rīcībā ir nonākuši dokumenti, kas apliecina, ka Lolita Čigāne tikusi savulaik aizturēta Rīgas lidostā, jo iekritusi par kontrabandu. Viņa gribējusi bez muitas Latvijā no Turcijas ievest sekojošus kontrabandas priekšmetus:

* lakati – 54;
* somas – 7;
* somu aksesuāri – 95;
* pildspalvas – 3;
* bižutērijas priekšmeti – 15;
* papīra maišeļi – 100;
* guaškrāsas – 2;
* etiķetes – 1;
* dāvanu maisiņi – 20.

Preču kopējā vērtība — EUR 498,50.

Tomēr muita pieķērusi Čigāni kontrabandā un sodījusi viņu. Domāju, ka šādai personai nav vietas Saeimā!”

Pati Čigāne sarunā ar kasjauns.lv nenoliedza šo faktu un atklāti atzinās, ka 2007. gadā kopā ar vīru pēc ceļojuma uz Turciju Latvijā mēģināja ievest vairāk preču, nekā bija atļauts.

Toreiz ES no trešajām valstīm varēja ievest preces tikai 350 eiro vērtībā, bet, kā rakstīts kasjauns.lv piesūtītajā informācijā, tad to vērtība sasniedza gandrīz 500 eiro. Čigāne teic, ka tas noticis tādēļ, ka viņa nebija informēta par ievedamo preču limitu. Viņa savu vainu atzina un arī samaksāja piespriesto sodu. Sīkākas detaļas viņa vairs neatceras, bet pēc kasjauns.lv rīcībā esošās neoficiālās informācijas soda apmērs bija 50 lati.

Čigānes pārkāpums, pārsniedzot ievedamo preču vērtību par 150 eiro, šķiet visai sīks, tomēr pārdomas raisa dažu ievedamo preču skaits. Piemēram, kādiem gan mērķiem no Turcijas bija jātransportē 54 lakati un 95 somu aksesuāri? Kur tie palika? Tika dāvināti radiem, draugiem? Varbūt „Delnas” darbiniekiem? Pati Čigāne konkrēti neatbildēja, kāpēc vedusi šādu kvantumu. Vien noteica, ka daļu preču viņai esot konfiscējuši.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: KasJauns.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


Lasītāju viedokļi

avatar