“Liepājas partija” izstājas no ZZS un iesaistīsies jaunā politisko partiju apvienībā

Uldis Sesks

“Liepājas partija” sestdien ikgadējā kongresā nolēma izstāties no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un iesaistīties jaunā politisko partiju apvienībā “Apvienotais saraksts – Latvijas Zaļā partija, Latvijas Reģionu apvienība, Liepājas partija”.

Lēmumu izstāties no ZZS kongresa 80 delegāti pieņēma vienbalsīgi bez debatēm. Runājot par nepieciešamību izstāties no ZZS, “Liepājas partijas” priekšsēdētājs Uldis Sesks skaidroja, ka laika gaitā situācija ir mainījusies un patlaban ir jāpieņem jauns lēmums.

Lemjot par iesaistīšanos jaunā politisko partiju apvienībā, “Liepājas partijas” biedrs Artis Mažeiks (LP) vaicāja, kurš būs jaunās apvienības līderis. Uzņēmējs Uldis Pīlēns, kurš ir jaunās apvienības idejas autors, skaidroja, ka katrs politiskais spēks un viņa dibinātā biedrība izvirzīs labāko līdera kandidātu. 

“Debatēs izvēlēsimies spēcīgāko līderi, lai gan jāņem vērā, ka esošajā situācijā būs jābūt sintēzei, jo viens pats līderis šodien vairs nav cīnītājs. Labākajiem cilvēkiem būs jābūt labākajās vietās,” uzsvēra Pīlēns, atklājot, ka viņš ir uzņēmies menedžmenta atbildību par jauno politisko apvienību.

Pīlēns informēja, ka biedrība tiks dibināta 29. jūnijā, lai iesaistītu bezpartejiskus profesionāļus. Biedrību dibinās uz terminētu laiku – četriem gadiem, kuros Latvijai vajadzētu pārvarēt krīzi. Biedrību dibinās 14-15 cilvēki, kuri katrs savā nozarē esot autoritātes. Biedrības dibinātāji par to katrs paziņos individuāli. Pīlēns atklāja, ka viens no dibinātājiem un biedrības vadītājiem ir viņš pats, otrs, kas jau ir paziņojis par biedrības dibināšanu, ir Valsts policijas koledžas pasniedzējs un bijušais policijas priekšnieks Artis Velšs. 

Biedrības biedri varēs būt gan fiziskas, gan juridiskas personas, kā arī profesionālās kopas. “Biedrības uzdevums būs “dod antibiotiku devu” valsts atveseļošanai četros gados,” teica Pīlēns.

Viņš skaidroja, ka biedrības biedri varēs startēt gan Saeimas vēlēšanās, gan būt eksperti. Krīzē esot svarīgi, lai notiktu diskusija ar politiskajiem spēkiem, kuriem ir līdzīgas vērtības. Svarīgi būtu jau līdz Saeimas vēlēšanām panākt vienošanos par risinājumiem drošības, enerģētikas un sociālajiem jautājumiem, piebilda Pīlēns.

LZP un LRA jau ir pieņēmušas lēmumu pievienoties apvienotajam sarakstam 14.Saeimas vēlēšanām.

Maijā tika paziņots par LZP, LRA, LP un Pīlēna vēl topošās biedrības veidoto jauno politisko platformu.

Kā zināms, pēc 20 gadu sadarbības maija sākumā izjuka Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) – apvienību pameta Latvijas Zaļā partija (LZP), jo tā vairs nesaredzot iespējas apvienībā sadarboties ar Lemberga partiju “Latvijai un Ventspilij”. LZS priekšsēdētājs un “zaļzemnieku” līdzpriekšsēdētājs Armands Krauze gan paziņoja, ka LZP aiziešanai no apvienības ZZS ir cits iemesls. Tas nav zināms.

LZP paziņojusi, ka šoruden gaidāmajās 14. Saeimas vēlēšanās startēs kopā ar Latvijas Reģionu apvienību un Liepājas partiju.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: lsm.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


7
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Vai tagad nav tikai ZS ?
Vai tagad nav tikai ZS ?

Tas pirmais “Z” jau ir aizgājis prom.

Politpsihiatrs
Politpsihiatrs

Kāpēc visiem zināmie staiguļi nevar apvienoties vienā praidā? Vjačeslavs dombrovskis, reģionu partija, attīstībai par, bondars, bordāns, gobzems, krievu savienība, progresīvie. Kāpēc jāpieslejas kādam?

slimais duraks
slimais duraks

Kaut kā tak tai Rietumu bankai pie varas jānoturas.

G. A.
G. A.

Pīlēns vēlas pārtapt par gulbi? Idejas autors, menedžers, biedrības dibinātājs…ko dīdās tas mūsu uzņēmējs Pīlēns?

Sausais atlikums
Sausais atlikums

Būtība jau nemainās. Interešu grupas paliek interešu grupas. Bet kurš domās par valsti?

Anita
Anita

Valstiski domā tikai LATVIJA PIRMAJĀ VIETĀ !

Stienis
Stienis

Pīlēnam ir autoritāte, taču tam vairs nav nekādas jēgas, jo viņš neies līdz galam, proti, sevi par premjera amata kandidātu neizvirzīja. Ar ideju vien ir par maz – vajadzīgas viņa darbspējas. Būs jautri redzēt, kā visi atkal bēgs no šā kantora vēl pēc 4 gadiem. Un neaizmirstam – vēlēšanas ir cirks, kurā mūs sadala un sarīda. Piedalīšos, bet nebalsošu ne par vienu no šiem klaunu kantoriem.