Līdaka: Publiskotajām “Rīdzenes” sarunām nav nekāda sakara ar cīņu pret oligarhiem

Gunta Līdaka oligarhu sarunas

Lielu jezgu sabiedrībā raisījušās publiskotās oligarhu sarunas ir nākamgad gaidāmo Saeimas vēlēšanu kampaņas sākums un tām nav nekāda sakara ar cīņu pret oligarhiem. Tā intervijā “NRA” savu viedokli par tā dēvētajām Rīdzenes sarunām izteikusi Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) locekle Gunta Līdaka.

“Vienkārši ir sākusies Saeimas priekšvēlēšanu kampaņa, kas orientēta uz konkrētiem politiskajiem spēkiem. Tāpēc ir publicētas tieši šīs sarunas. Otrs jautājums ir par mediju paškritiku, par spēju izvērtēt politiķu un mediju mijiedarbību. Šobrīd nav noticis nekas jauns un pārsteidzošs, tikai strauji sākusies nežēlīga politiskā kampaņa pirms Saeimas vēlēšanām. Šai kampaņai nav nekāda sakara ar cīņu pret oligarhiem, bet tā ir medijos vislabāk pārdodamā prece pirms vēlēšanām. Tā vietā, lai medijs objektīvi analizētu, kas notiek valsts ekonomikā un politikā, tas runā par to, par ko runāt ir visvieglāk – tiražē vecas sarunas. Ja kaut ko no tām vajadzētu analizēt, tad – konkrētus faktus. Nopietni, nevis emocionālā līmenī, citam citu apsaukājot,” uzskata Līdaka.

NEPL locekle arī norāda, ka publiskotās oligarhu sarunas ir ļoti vecas un tām vairs gandrīz nav nekādas nozīmes. “Mūsdienās situācija ir mainījusies, visi zina, ka cilvēki, kas, iespējams, piedalījušies šajās sarunās, katrs jau sen ir citā statusā. Pasaule, tostarp Latvija mainās pa mēnešiem, pa stundām. Lai būtu interesantāk, varēja publicēt vēl aizvēsturiskākas – deviņdesmito gadu valdības sarunas tā laika specifikas ietvaros,” uzskata Līdaka.

Būtu jāpagarina priekšvēlēšanu aģitācijas periods un jāpastiprina uzraudzība, lai redzētu, kādas ir politiskās reklāmas aktivitātes, intervijā pauž Līdaka. “Šobrīd līdz vēlēšanām mazliet vairāk nekā gads, un viss ir sācies. Un līmenis šai priekšvēlēšanu aģitācijai ir ļoti zems. Tā būtība ir citam citu aplamāt, balstoties uz savu paštaisnumu. Protams, ja žurnālists grib nodarboties ar politiku, viņam jāiet politikā. Viņš nedrīkst izmantot žurnālistiku savu politisko mērķu sasniegšanai. Skatītāju auditorijai netiek piedāvāta politisko procesu analīze. Vienkārši tiek pateikts: tas ir melns, bet tas – balts. Mediji visbiežāk izslēdz skatītājus no politiskā procesa analīzes, viņi tiek nolikti statistu lomā, viņu vērtējumu neuzskata par svarīgu,” norāda Līdaka, atzīmējot, ka tas draud ar ticības zaudēšanu sabiedriskajiem medijiem, Latvijas valstij un tās institūcijām.

 

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Avots: nra.lv

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


13
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
haralds
haralds

sure, КГБ-is†u viesnīcā sarunājās Zmejs Griničs, zaķītis un septītais rūķītis no Disneja multenes!

AndrisK
AndrisK

Līdakas kundze laikam domā, ka cīnīties ar valsts nozagšanu var neesot Saeimā, bet vienkārši pastaigājoties pa Salacgrīvu. Muļķības, Līdakas kundze ar savu rakstu cenšas manipulēt ar vienkāršiem cilvēkiem. Pat “dzenim” ir skaidrs, ka budžetā naudas nepietiek, jo pie varas esošie šeftmaņi jau gadu desmitiem to izzog. Jaunā Konservatīvā Partija šobrīd ir vienīgais spēks, kas sāk to apdraudēt … un zagļiem kļūst bail. Neļaujiet sev aizmālēt acis ar šādiem raksteļiem, bet pievienojieties šai cīņai, kas tiešām IR SĀKUSIES!!! P.S. Un ja kāds saka, ka JKP zags tāpat, kā visi citi, tad atbildēšu – šī šobrīd ir vienīgā cerība, neizniekosim to!

Vienaldzīgais vecis
Vienaldzīgais vecis

Pilnīgs klusums par Rietumu bankas nomazgātajiem miljoniem…Par Liepājas metalurgu…

Vienaldzīgais vecis
Vienaldzīgais vecis

Runāt par likumdošanu,ekonomiku žurnālisti nespēj, korupcija ir tik viegla tēma- no komunistu laikiem,tie taču ir tautas ienaidnieki un revolucionāra sirdsapziņa bijušajos padomju cilvēkos ir iekvēlināta.Kārtējais 5.gads vai 17. gads vai Stučkas treknais brauciens prom no Latvijas ar produktiem pārpildītajā vagonā. Skumji.

Andris
Andris

Līdakas kundzei jaatstrādā sponsoru nauda.Nekas jau nav mainijies no ierakstu veikšanas laika.Prezidents Bērziņš uzceļ māju par Eiropas naudu,Āboltiņas kundze pretēji vēlētāju gribai nonāk parlamentā,prokuratūra par slotas kāta, kurā piestiprināts Krievijas karogs izvazā Latvijas patriotu pa visām tiesām,vandāļi ,kuri nopostija Maidana izstādi paliek nesodīti,cik jauki.

alexs
alexs

Nu i tie oligarhi parunāja,viņi savā strapā bīda lietas,ko var maisīties citu darīšanās,tāpat viņus neviens cietumā neliks,citu nav ko darīt,kā ščetnāt citu sarunas…?

haralds
haralds

labi, labi, nav nekāda sakara! :D

plebejs
plebejs

Pilnībā piekrītu Līdakas kundzei.

mitjka
mitjka

ruda divkose ,līdaka

Niks
Niks

Vecai Līdakai riebjas kaut kādas tur vecas LV ekonomiskie pārvaldītāju lemberga, šļesera, šķēles …sarunas… Cik aizkustinoši! Tā vēl skaitoties saeimas priekšvēlēšanu/ pirmsvēlēšanu aģitācija? Veselu gadu pirms vēlēšanām? Kur nu var tā aizmurgoties!
PROFESIONĀLI žurnālisti zina, ja rokās nonāk šādi “valsts varas pāradalītāju’ (lasi žurnālu “Ir”) materiāli, tos uzreiz jāpublicē…

māris - 81 g.v.
māris - 81 g.v.

Kad vien ieraugu Līdaku , un tiklīdz viņa sāk runāt , man uzreiz rodas asociācijas ar fabriku un kolhozu “inteliģenci” . Agresīvs runas veids un vienvirziena plakātisks viedoklis . Un beidzot tikusi pie teikšanas NEPL un sāk bīdīt lietas …

Ieva
Ieva

Jā, tiešām! Priekš kam vispār tērēt mūsu naudu vēstures izpētei, mācīšanai, jo tas taču bija tik sen. Tikai uz priekšu… uz jaunām “uzvarām”! No kļūdām mācās tikai muļķi….
Un kam jums, vēlētāji, vispār zināt, kā un kur taisa vai mēģina taisīt īsto politiku. Pietiek, ka to zina daži žurnālisti, polittehnologi un saujiņa deputātu. Jums galvenais priecāties, kā TV ekrānos un avīžu lapās šādi rupji tēvaiņi laipni smaida un pasaciņas stāsta par jūsu naudu!

Jānis
Jānis

Beidzot kāds kaut ko pasaka pēc būtības, jācer ka tas tiks uzklausīts un saprasts, citādi jau riebīgi paliek lasot kā te visi vaimanā par politisku provokāciju un vienas partijas kampaņu.