Levits: Sabiedrības neuzticēšanās valdībai ļoti traucē valsts politikas īstenošanu

Levits

“Valdība un Saeima, Saeimas vairākums, ir atbildīgi par politisko situāciju valstī, bet visiem ir jāzina un jāaptver arī tas, ka valsts nevar visu regulēt un visas problēmas atrisināt.

Tā ir senā padomju domāšana, ka valsts visu nokārtos,” sacīja Valsts prezidents Egils Levits TV24 raidījumā “Dienas personība ar Veltu Puriņu”.

Viņš norādīja, ka šeit ir jautājums par to, ko vispār valsts var un ko līdz ar to mēs no valsts, respektīvi, valdības, varam prasīt.

“Šī neuzticība, protams, ļoti traucē valsts politikas īstenošanu un arī pasākumus krīzes uzlabošanai.

Tā ir ielaista problēma, tā ir saistīta daļēji ar padomju mantojumu, daļēji arī ar daudzām kļūdām, kas ir bijušas valsts politikā, arī nespēju saskatīt problēmas – ilgtermiņa problēmas un tās risināt,” prezidents uzskata.

Populisms ir ļoti būtisks kavēklis valsts attīstībai, un, pēc Levita domām, neuzticības krīze lielā mērā ir saistīta tieši ar to.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Avots: TV24 raidījums “Dienas personība ar Veltu Puriņu”

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


9
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Stienis
Stienis

Nopietni? Tauta vainīga? Šis tipāžs būtu jāpatriec! Mēs viņam algu un ne to vien maksājam, bet mēs redz, neredzam kopainu, nesaprotam norises… tumš’ ļautiņ! Un vēl piedēvēt mums populismu? Par ko priecāties, kad vesels cilvēks nedrīkst bez kaut kāda koda iet veikalā, kāds ir izdevīgums, ka visa Eiropa slēdz tradicionālos enerģijas ieguves avotus zaļo sektantu panikas iespaidā, veidojas deficīts, cenas aug, bet tā saucamā nākotnes zaļā enerģija maksā par 200% dārgāk jau tagad? Vai tauta ierosina, apstiprina un īsteno šo debilo politiku? Bezgodis ir tas mūs vargribis.

Esun tu
Esun tu

Itkā jau tauta ievēl saiemu…. Un esam atbildīgi kas ieceļ amatā prezidentu… Cik gudra tauta tik gudra saiema.. Tik gudrs prezidents… Good luck😜👌

Gudrāks par prezidentu
Gudrāks par prezidentu

Kā man besī Levits, Kariņš, Pavlūts un visu viņu kliķe. Pēdējos divos gados tik daudz sūdus sataisījuši un naudu izmetuši vējā. Viņus visus vajadzētu bargi sodīt. Tādi pamuļķi, nevaru sagaidīt kad noličos! Nesaprotu, kā tādi idioti var vadīt valsti!

Dievs
Dievs

Kãpêc tautas kopsh aizvêsturiskiem laikiem ir zîdus, ebrêjus, vai kãviñus tur sauc, nîcinãjushas?

vate
vate

Tad varbūt der padomāt par to politiku un tās saprātīgumu… Pagaid;am te nekompetences un politsaukļu vadībai tas atbalsts ir adekvāts

motorhead 1916
motorhead 1916

Ir taads sens teiciens – Kaa suudu min, taa suuds smird….

Kimi
Kimi

Kārtējā pērle – “pasākumi krīzes uzlabošanai”. :) It kā krīze nav vēl gana krāšņa.

Protams
Protams

Ko gan citu var no djerevņas sagaidīt?!

Konsekvences
Konsekvences

Varētu iztikt bez sabiedrības.