Levits nolēmis nekandidēt uz otro pilnvaru termiņu Valsts prezidenta amatā

Valsts prezidents Egils Levits nolēmis nekandidēt uz otro pilnvaru termiņu.

VPK izplatītajā Valsts prezidenta paziņojumā Levits norāda, ka patlaban koalīcija Valsts prezidenta jautājumā ir sašķēlusies. Nacionālā apvienība (NA) un “Jaunā vienotība” (JV) esot atbalstījusi viņa kandidatūru, savukārt “Apvienotais saraksts” (AS) un opozīcijā esošā “Latvija Pirmajā vietā” atbalsta citu kandidatūru.

“Nevienam nav skaidrs vairākums. Šādā situācijā pastāv reāla iespēja, ka Valsts prezidenta ievēlēšanā izšķirošās balsis būtu partijām, kuras nepārstāv Latvijas latvisko un rietumniecisko kursu. Būtu naivi iedomāties, ka šo spēku balsis tiktu atdotas tāpat vien, bez politiska nodoma. Par to būs ilgstoši jāmaksā sava cena,” nobažījies Levits.

Viņa ieskatā, tas būtu signāls, ka tik būtiskā jautājumā kā Valsts prezidenta ievēlēšanā par līdznoteicējiem var kļūt prokremliskas un ar oligarhiem saistītas aprindas. Tas savukārt atstātu zīmogu uz Valsts prezidenta amatu, radītu viņam grūtības pārstāvēt Latvijas intereses un uzturēt uzticības pilnu dialogu ar mūsu sabiedrotajiem. Tas radītu šaubas par Latvijas politisko kursu.

“Trauslajā drošības situācija, kādā atrodas Latvija, tas raidītu nepareizu signālu gan mūsu pašu pilsoņiem, gan mūsu sabiedrotajiem, gan Maskavai,” pauž Valsts prezidents.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


18
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Latovs Ļapsa
Latovs Ļapsa

Kremlis smaida.

Tālis
Tālis

Pateicos Lato Lapsam par biogrāfiskām grāmatām VILTVĀRDIS un VALSTSGRIBIS , Levit , nezini , kas pasūtija Lapsu un Liepnieku ?

hmmmmm
hmmmmm

Izgāzās kā veca sēta. labāk būtu klusējis, nevis uzrunājis Pīlēnu. Izskatās pēc bērnišķīgas skaudības.

Raivo
Raivo

Lewit , savu Kūciņu vari pamācīt , nevis nākošo prezidentu Uldi Pīlēnu !

Pabira
Pabira

Nožēlojami. Valstgribis saprata, ka nav izredžu tapt ievēlētam un tagad aizsedzas ar muldēšanu par rietumnieciskā kursa apdraudējumiem. Aicinājums Pīlēnam atsaukt savu kandidatūru ir absurds. Tad jau jebkuram ir sevi jāatsauc, jo, ko var zināt, prokremlini nobalsos par kādu kandidātu un tad jaunievēlētais prezidensts būs šiem pteicību parādā līdz kapa malai. Rietumu kurss, NATO un sazin kas vēl būs apdraudēti. Angliski šādus levitus sauc par intelligent idiots.

Vāvere
Vāvere

Ja nemalodos, pēdējo reizi prezidente divus termiņus pēc kārtas bija Vaira Vīķe-Freiberga. Pēctam, kaut-kāda neraža: Zatlers, Bērziņš, Vējonis, Levits nekādi nespēja pārvēlēties. Nesanāk. Galvenā Levita kļūda – atteicās nopirkt tik vajadzīgo flīģeli. Padevās grūtību priekšā, gāja uz kompromisu. Objektīvi jau to flīģeli vajag. Prezidentam jābūt ar nelokāmu mugurkaulu. Tā kā gaidīsim nākamo.

latvijete šmēlerte
latvijete šmēlerte

Egīls ir Lisabonas goda pilsonis. Esmu patiesi ļoti lepna.

Kretīns
Kretīns

Stāsta, ka prātīgāk būtu bijis aizliegt Stabilitāti un Latvija pirmā vietā un tad nevarētu gauzties par kremliniem. Tagad, kad partijas pastāv oficiāli šī runāšana izklausās smieklīgi.

klubs "21 loceklis"
klubs "21 loceklis"

Egīl, neej prom. Vēl tik daudz ko zagt.

Gešeft
Gešeft

31 maijā Lewit nekandidēs , bet nākošajā kārtā atkal ierăpsies , ko , Joske ?

Zapte
Zapte

Kāds puisism vispār kaut ko parsīja? Vai tad kāds vispār ir izvirzījis? Tagad gaidāms Magones paziņojums, ka arī pāŗdomās kandidēšanu, bet Čuhņas favorīte turpina konsultācijas ar vīru. Paziņojums medijiem gaidāms tuvakajās dienās.

Pateicīgā latvāņu tauta
Pateicīgā latvāņu tauta

Kas tas pa Latvijas latvisko kursu?

nacionālis Dzintars (Vulfsons)
nacionālis Dzintars (Vulfsons)

Krievijas naudas atmazgāśana, termiņuzturēšanās atļaujas krievijas un ukrainas krieviem, Latvijas armijas likvidēšana un krievu pasludināšana par etniskajiem latviešiem un latviešu pielīdzināšana līvu zemju okupantiem.

krievu cūka
krievu cūka

Melo kā krievs !

Vitebskas guberņa
Vitebskas guberņa

Moris savu darbiņu ir izdarìjis, moris var iet prom. Latkrievija ir novesta līdz stāvoklim, ka nekas cits neatliek kā kopā ar Baltkrieviju lùgt lai mūs uzņem Krievija.

rusofobs
rusofobs

Nu tad ej un lūdzies, ākst !

Vanga
Vanga

A ko tagad kariņš bez mammas darīs?

ebio
ebio

Nu protams- liel pensija, dzīvoklis , sekretāre un luksus autmašīna uz valsts rēķina līdz mūža galam tak jau nodrošināta