Levita padomnieces Ēlertes dēls paklusām iekārtots par „vecāko ekspertu” Šuplinskas ministrijā

Ēlerte

Krīzes laikos iespēja pārtikt no nodokļu maksātāju līdzekļiem sāk kļūt aizvien vilinošāka cilvēkiem, kuri ir izrādījušies nederīgi vai nepiemēroti privātajā sektorā, – valsts prezidenta Egila Levita padomnieces Sarmītes Ēlertes dēls Krišs Ēlerts paklusām ir iekārtots par „vecāko ekspertu” JKP pārstāves Ilgas Šuplinskas vadītajā Izglītības un zinātnes ministrijā.

Kā rāda Valsts ieņēmumu dienesta publiskā amatpersonu datu bāze, K. Ēlerts par vecāko ekspertu Izglītības un zinātnes ministrijā kļuvis 16. jūnijā, jau divas dienas vēlāk iesniedzot deklarāciju.

Izglītības un zinātnes ministrija pagaidām minstinās atbildēt, kādā tieši veidā Levita padomnieces dēls kļuvis par ministrijas vecāko ekspertu, kādas ir bijušas izglītības prasības un kā tām atbildis jaunais speciālists, vai uz amatu ir ticis rīkots konkurss un kādi tieši ir K. Ēlerta darba pienākumi.

Kā zināms, arī K. Ēlerta māte, kas zināma kā „lietussargu” grupas aktīviste un iepriekš neveiksmīgi darbojās Rīgas domē, par Levita padomnieci uz pusslodzi tika iecelta paklusām, un neviena atskaite par viņas veikumu nekad nav tikusi publicēta.

Pašlaik ministrijai jau ir nosūtīts informācijas pieprasījums saistībā ar K. Ēlerta nonākšanu šajā amatā, viņa amata aprakstu un veikumu pirmajā darba mēnesī.

Tikmēr Nodarbinātības valsts aģentūras dati rāda, ka E. Levita padomnieces dēls oficiāli skaitās uzvarējis „atklātā konkursā” uz ministrijas Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamenta vecākā eksperta – projekta vecākā eksperta starptautiskās sadarbības un diasporas jautājumos amata vietu (uz noteiktu laiku).

Kā izriet no konkursa materiāliem, K. Ēlerts, kas līdz tam nevienu valsts amatpersonas deklarāciju nav aizpildījis (un tātad nav strādājis nevienā ierēdņa amatā), ir atzīts par atbilstošu šādām prasībām:

– Atbilstība Valsts civildienesta likuma 7.panta prasībām. Šā panta pirmās daļas 4.punkts neattiecas uz personu, kura pretendē uz ierēdņa amatu, kas ir vakants uz noteiktu laiku.

– Augstākā akadēmiskā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība.

– Pieredze darbā valsts pārvaldē, augstākās izglītības vai zinātnes jomā, pētniecībā vai cita relevanta darba pieredze ilgāka par 2 gadiem.

– Pieredze Latvijas oficiālā viedokļa paušanā starptautiska līmeņa pasākumos ilgāka par diviem gadiem.

– Pieredze plašu starptautisko pasākumu organizēšanā.

– Pieredze darbā ar liela apjoma informāciju angļu valodā.

– Vēlama studiju vai darba pieredze starptautiskajā vidē.

– Zināšanas par Latvijas zinātnes sistēmu un Eiropas Pētniecības telpu.

– Zināšanas par normatīvajiem aktiem, kas regulē augstākās izglītības un zinātnes jomu.

– Zināšanas par tiesību aktu projektu izstrādi un virzību Ministru kabinetā vai Saeimā.

– Zināšanas par valsts pārvaldes darbības principiem.

– Ļoti labas angļu valodas zināšanas.

– Spēja strādāt ar lielu informācijas apjomu, noteikt uzdoto darbu prioritātes.

– Spēja patstāvīgi plānot un organizēt savu darbu.

– Prezentācijas, sadarbības un komunikācijas prasmes.

Oficiālais K. Ēlertam „sakārtotā” amata mērķis ir „plānot augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju politiku starptautisko jautājumu kontekstā, t.sk. nodrošināt sadarbību ar Latvijas zinātnes un augstākās izglītības diasporu ārzemēs”.

Galvenie amata pienākumi:

– Veikt ar darbības programmas “Izaugsme un nodarbinātība” prioritārā virziena “Pētniecība, tehnoloģiju attīstība un inovācijas” 1.1.1. specifiskā atbalsta mērķa “Palielināt Latvijas zinātnisko institūciju pētniecisko un inovatīvo kapacitāti un spēju piesaistīt ārējo finansējumu, ieguldot cilvēkresursos un infrastruktūrā” 1.1.1.5. pasākuma “Atbalsts starptautiskās sadarbības projektiem pētniecībā un inovācijās” 1.kārtas projekta Nr.1.1.1.5/17/I/002 “Integrētie nacionālā līmeņa pasākumi Latvijas pētniecības un attīstības interešu pārstāvības stiprināšanai Eiropas pētniecības telpā” (turpmāk – Projekts) īstenošanu saistīto uzdevumu izpildi, tostarp:

– veidot sistēmu mērķtiecīgai sadarbībai ar Latvijas zinātnes un augstākās izglītības diasporu ārzemēs, ar mērķi paplašināt Latvijas pētniecības un attīstības cilvēkkapitālu, kas ietver kopīgu pētniecības un attīstības pasākumu īstenošanu, kā arī ar latviešu diasporu saistīto aktivitāšu organizēšanu, kas paredzētas Projekta ietvaros.

– Piedalīties augstākās izglītības un zinātnes jomas politikas plānošanā, ieviešanā un uzraudzībā, apkopojot informāciju par starptautiskiem jautājumiem augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju jomā, izstrādājot politikas plānošanas dokumentus, tiesību aktus un līgumu projektus departamenta kompetences jomās.

– Sniegt atzinumus par citu institūciju izstrādātajiem tiesību aktu, attīstības plānošanas dokumentu projektiem departamenta kompetences jautājumos, kā arī piedalīties starpinstitūciju sanāksmēs.

– Piedalīties Eiropas Savienības struktūrfondu programmu sagatavošanā un Latvijas Viedās specializācijas stratēģijas īstenošanas monitoringa sistēmas veidošanā un nodrošināšanā.

– Sniegt informāciju un pārskatus par augstāko izglītību un zinātni Latvijā.

– Piedalīties ministrijas pārstāvju vizīšu organizēšanā uz sadarbības institūcijām vai to rīkotajiem pasākumiem un sadarbības institūciju pārstāvju vizīšu organizēšanā Latvijā.

– Piedalīties vietējos un ārzemju pasākumos (konferencēs, semināros, sapulcēs, sanāksmēs, sēdēs, darba grupās).

– Sagatavot atbildes uz ministrijā saņemto korespondenci atbilstoši departamenta kompetencei.

Par šīm pūlēm K. Ēlerta saņemamie labumi no valsts līdzekļiem būs: „Mēnešalga: 1.kategorijai 1253 euro, 2.kategorijai 1442 euro, 3.kategorijai 1647 euro, atkarībā no kategorijas, kuru nosaka, ņemot vērā pretendenta profesionālo pieredzi attiecīgajā jomā, kas iegūta pēdējo piecu gadu laikā un ir būtiska iestādes funkciju izpildei; amats klasificēts 36.amata saimes III līmenī, 12.mēnešalgu grupa, sociālās garantijas un veselības apdrošināšana, stājoties amatā, labi darba apstākļi – Rīgā, Vaļņu ielā 2 (Vecrīgā).”

Avots: Pietiek

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


13
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Austrijas Alpi
Austrijas Alpi

nobraukta, sarūsējusi emka
kapēc miljonu izpurināji no konta

bordāna jkp
bordāna jkp

Nešaubies ne mirkli- pilnīgs bezkompromisa tiesiskums

wers
wers

Veca, alkoholiķe. Baigi līdzīga žurkai. Pretīgs sieviete.

Ansis
Ansis

Pirms norīt šī saita raksteļus iesaku sākumā pārbaudīt faktus un saprast situāciju kopumā, sagaidīt ministrijas komentāru. Vienmēr visu var interpretēt dažādi. Ministrijām bieži arī neaizpildītas vakances, jo grūti atrast, kurš par šādu smieklu naudu darītu šādu darba apjomu.

tiešām?
tiešām?

Vai, vai, vai !

IKP asinsrite
IKP asinsrite

vai Elerte zina,cik maksā braukšanas biļete Rīgā sabiedriskajā transportā

Diena
Diena

Kur tik tās sorosa žurkas neielien !

Tedix
Tedix

JKP visā savā krāšņumā. Korupcija, krimināls, dubultmorāle, un egoisms un augstprātība.

labais beņķis
labais beņķis

Redz – JKP ministre sāk atstrādāt … protams, bezkompromisa tiesiskuma. Te nekādu šaubu ēnu. Puikiņš tagad dubultuzraufddzībā – mamma īpašaja postenī un profesore ministre…. kam tagad viegli

Vilks
Vilks

Kurš nu būtu šaubījies par šo cilvēku?Visiem jau tāpat skaidrs,ka ne jau mammas dēļ viņš ieguva šo amatu.

Lana
Lana

Ha ha ha…

Ipiķi
Ipiķi

Paklusam, tas ir, ka neprasa kūmiņveidīgajiem austrumu zvaigžņu pucētājiem?

Leo
Leo

Tu, Ipiķi, ej ieskrieties, ka kāda zvaigzne pielīdejam pa pieri netrāpa .