Levita darbību pozitīvi vērtē vien neliela saujiņa aptaujāto Latvijas pilsoņu

Foto: LSM/ SKDS

Šā gada martā pozitīvi, tas ir, ļoti pozitīvi un drīzāk pozitīvi, esošā Valsts prezidenta Egila Levita darbību vērtēja kopumā 27% Latvijas pilsoņu, bet negatīvu vērtējumu viņa darbībai pauduši kopumā 64% Latvijas pilsoņu, liecina aptaujas dati, kurus raidījums “Kas notiek Latvijā?” saņēma no sabiedriskās domas pētījumu firmas SKDS.

Levita reitings jau ilgstoši ir vēsturiski zemākais no Latvijas Valsts prezidentu reitingiem.

Valsts prezidenta darbības novērtējuma mērījumus SKDS veic kopš 1996. gada. Levita reitings šā gada pirmajos mēnešos ir nedaudz uzlabojies, taču kopumā tas ir negatīvs kopš 2020. gada novembra.

Tas nozīmē, ka viņa darbību negatīvi vērtējošo respondentu skaits pastāvīgi pārsniedz to respondentu skaitu, kas esošā Valsts prezidenta darbību novērtē pozitīvi.

Tiesa gan, datos, kurus raidījums “Kas notiek Latvijā?” saņēma no SKDS, redzams, ka Nacionālās apvienības (NA) un “Jaunās Vienotības” (JV) vēlētāji Levita darbību pārsvarā vērtē pozitīvi. To respondentu vidū, kas šā gada martā būtu gatavi balsot par JV, Levita reitings ir 37,4, savukārt NA atbalstītāju vidū tas ir 1,3.

Attēls: SKDS/lsm.lv

Proti, šā gada martā Levita darbību drīzāk pozitīvi vērtēja 41% NA vēlētāju, bet vēl 6% to vērtēja ļoti pozitīvi. Tikmēr drīzāk negatīvi Valsts prezidenta darbību vērtēja 33% NA vēlētāju, bet 12% to vērtēja ļoti negatīvi. Jau vēstīts, ka šonedēļ NA paziņoja, ka virzīs Levitu atkārtotai apstiprināšanai Valsts prezidenta amatā.

Vēl atzinīgāk esošā prezidenta darbību novērtējuši JV vēlētāji – 54% to vērtē drīzāk pozitīvi, bet ļoti pozitīvi – vēl 14%. Tikmēr drīzāk negatīvi Levita darbību novērtējuši 24% respondentu, kas 2023. gada martā būtu gatavi balsot par JV. Ļoti negatīvi to novērtējuši 6% JV atbalstītāju.

Trešā Krišjāņa Kariņa valdību veidojošā politiskā spēka “Apvienotā saraksta” atbalstītāju vidū Levita darbību drīzāk pozitīvi novērtējuši 22% respondentu, 35% to vērtējuši kā drīzāk negatīvi, bet 40% to vērtē ļoti negatīvi.

Ļoti pozitīvu un drīzāk pozitīvu vērtējumu Levita darbībai pauduši arī 14. Saeimā nepārstāvētās partijas “Konservatīvie” atbalstītāji,

tādēļ viņu vidū Levita reitings ir 25.

Pārējo politisko spēku – gan 14. Saeimā pārstāvēto, gan ārpus parlamenta partiju – atbalstītāju vidū Levita reitings ir ar mīnusa zīmi.

Latvijas Valsts prezidentu reitinga izmaiņas detalizētāk var aplūkot attēlā zemāk.

Kā zināms, 31. maijā notiks Valsts prezidenta vēlēšanas. Līdz šim amatam pieteikušies divi kandidāti – uzņēmējs Uldis Pīlēns un pašreizējais Valsts prezidents Egils Levits. 

Avots: lsm.lv

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


10
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Kaža
Kaža

Vai starp neatkarības balsotājiem bija kāds bez komunista,okupācijas armijas virsnieka,čekas aģenta pagatnes un tagadnes,vai bija kaut viens disidents vai citāds pretpadomju cīnītājs?Atbildē ir šodienas reālas varas raksturojums atbilstošs neatkarības balsotaju sastāvam,bet ne viņu meliem.

Kaža
Kaža

Kas tur ko vērtēt?Bijušie komunisti-kolaboranti,okupācijas armijas virsnieki,VDK labvēlības objekti.Arī nākotne nekas cits nespīd.

neticiet propagandai
neticiet propagandai

Vislabākais veids kā palielināt latviešu skaitu Rīgā (un Latvijā) ir pārslēdzot visas skolas uz valsts valodu. Jau ar šo rudeni.

aug ikp
aug ikp

Man arī pazīstamie NA un JV vēlētāji, man tā liekas jebkuru populistu un zagli slavēs. Galvenais nosacījums lai viņiem stāsta to ko viņi grib dzirdēt, kā VISS attīstās, ka no LV aizbrauc tikai krievi, latvieši paliek un nebrauc prom, ka Rīgā procentuāli pieaug latviešu skaits, tāpēc krievi braucot prom. Kā IKP aug. Ja papēta, tad IKP aug, jo valsts visu laiku aizņemās – aizņēmumus skaita iekš IKP. Par attīstību pat nekomentēšu. Rīgā procentuāli latvieši paliek vairāk, jo no laukiem sabrauc jaunieši, kuri neaizbrauc uz ārzemēm, tā palielinot latviešu proporciju un atstājot laukus tukšus. Pat saskaņas vēlētājs, manuprāt ir daudz gudrāks… lasīt vēl »

Rainītis
Rainītis

Pagājušā gada sākumā oficiāli Rīgā bija 47 % latviešu

Dzega
Dzega

kas gan ir tie atbalstītāji? Specifiska apolitiska interešu grupa,? Sektanti? Vai pilnīgi pofigisti siltos amatos, kuriem tieši tāda pelēcība ir vajadzīga?

Buy & Sell
Buy & Sell

NAV taadu atbalstiitaaju. Nu, drusku zhiidi, drusku krievu draudzinji, drusku vienkaarshi idioti. BET! Nenokaarsim degunu! Tas frukts agraak vai velaak NOMIRS un SAPUUS! Tad nu par to arii iedzeram! ;-)

Sold
Sold

Tu runā par Putinu?

Ansis
Ansis

Bet no Latvijas iedzīvotājiem — diezgan liela sauja.

Dziesmu un geju svētki
Dziesmu un geju svētki

Izņemot Bērziņu, visi izrādījās prokremliski. Vaira brauca Putina roku bučot uz Maskavu. Zatlers putina vergiem tetereviem dibenu bučo. Rumpītis (Ulmanis) iesaistìjās putina projektā kāhāel djinama riga kopâ ar čekistiem. Pleskavietis Vējons nespēja aizmirst savu dzimteni. Levits čekas aģents.