Lembergs par personāla atlases politiku: Jūs prātā esat sajukuši?! Kancelejas vadītājs izvēlēsies policijas priekšnieku?

Ventspils mērs Aivars Lembergs, savā iknedēļas preses konferencē komentējot problēmas Valsts ieņēmumu dienesta (VID) un Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) rīcībspējīgu vadītāju meklēšanā, izteicās nesaudzīgi, saucot lietas īstajos vārdos.

Runājot par KNAB vadītāja meklējumu komisiju, Lembergs īpaši sašuta: “Jūs prātā esat jukuši?! Iedomājieties, sanāk kopā Maizītis, ko ieceļ Saeima, ģenerālprokurors, ko ieceļ Saeima, Drošības policijas šefs, ko ieceļ valdība, un kancelejas vadītājs, kas ir vienkārši kancelejas vadītājs! Ventspilī arī ir kanceleja. Kancelejas vadītājs tagad izvēlēsies policijas priekšnieku?! Jūs prātā esat sajukuši?! Kancelejas vadītājs kārto papīrus, nevis taisa politiku. Par ko atbild kancelejas vadītājs? Viņš atbild, lai būtu pareizi sarakstīti papīri, (..) bet viņš tagad taisa politiku?”

Tāpat Ventspils mērs norādīja, ka daži politiski grupējumi, piemēram “Vienotība”, ir izveidojuši tādu personāla atlases politiku valsts institūcijās, kas nevienam nozīmīgam valsts pārvaldes amatam neļauj izraudzīties partijai nevēlamus kandidātus.

Lembergs, kā vienmēr, situāciju raksturoja makten sulīgiem izteicieniem. Iesakām noskatīties šo fragmentu no Ventspils mēra 2.novembra preses konferences.

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


3
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
haha
haha

Pamuļķis

Stienis
Stienis

Njā… Aivars ir labs!

Rasa
Rasa

Administrācijas pārspīlēta vara – vai, gadījumā, netika nostiprināta TP laikā?