Lembergs par minimālās algas paaugstināšanu par 10 EUR: Mudaki, goda vārds – mudaki

Aivars Lembergs

Valdība vienojās no nākamā gada minimālo algu paaugstināt par 10 eiro, tādējādi tā sasniegs 380 eiro. Ziņa sabiedrībā radīja kaismīgas diskusijas, lielākoties sašutuma pilnas. Arī Ventspils mērs Aivars Lembergs, maigi izsakoties, pauž neizpratni par “gudro galvu” lēmumu.

 

Jāpiebilst, ka valdība nolēmusi no nākamā gada par 600 līdz 700 eiro palielināt atalgojums Ministru prezidentam, ministriem, parlamentārajiem sekretāriem, kā arī Saeimas frakciju un komisiju vadītājiem, šādus grozījumus Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā pirmdien pieņēma Saeima. Šīs izmaiņas izmaksās vairāk nekā 700 tūkstošus eiro.

Tai pat laikā Saeimas priekšsēdētājas biedrs Gundars Daudze intervijā laikrakstam “Lauku Avīze” licis noprast, ka nav ko pārmest politiķiem negodprātīgu rīcību, jo “kamēr liela daļa iedzīvotāju turpinās krāpt valsti un nemaksāt nodokļus, tajā pašā laikā pieprasot visus sociālos labumus, tikmēr arī parlamentā ievēlētie deputāti var būt ļoti dažādi – viens vairāk, cits mazāk godprātīgs”. Tāds kā smalks mājiens ar slotas kātu, tā teikt.

“Saeima ir sabiedrības spogulis! Neviens no deputātiem te nav no gaisa nokritis vai nez no kurienes pēkšņi parādījies. Deputāti ir tādi paši cilvēki kā visi citi, viņiem piemīt tādi paši tikumi, netikumi vai ieradumi kā visiem”, – norāda Daudze. Viņš intervijā uzsver, kamēr iedzīvotāji mēģinās pārkāpt likumu un izvairīsies no nodokļu nomaksas, tikmēr pie varas būs arī negodprātīgi deputāti.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook un Twitter!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
vārds
vārds

Bērni mācās no skolotājiem, nevis otrādi. Tieši tāpat iedzīvotāji ņem piemēru no valdības, nevis otrādi. Kamēr valdībā bardaks, negaidiet ko citu.

Vārds
Vārds

Tātad, kamēr deputāti kāds ir negodprātīgs, drīkstu nodokļus nemaksāt?