Lembergs: Latvijas valdība izmanto ASV politiskajā cīņā pret mani; aptur darbību Ventspils brīvostas valdē

Tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP) un Juris Jurašs (JKP) devās uz Amerikas Savienotajām Valstīm, lai pārliecinātu ASV Finanšu ministriju iekļaut Aivaru Lembergu sankciju sarakstā, otrdien preses konferencē teica Lembergs.

Viņš norādīja, ka Saeimas koalīcija un līdz ar to arī valdība mēģina izrēķināties ar parlamenta opozīciju, kurā ir arī Lemberga pārstāvētā partija.

Lembergs jau esot dzirdējis Rīgā, ka pret viņu kaut kas tiek gatavots. Vienkārši atlaist Ventspils domi būtu pārāk klaji nelikumīgi, tādēļ izdomāts izmantot ASV. “Tāpēc ASV viesojās Latvijas delegācija ar uzdevumu pārliecināt, ka Lembergs ir korumpants, iedzīvojas ar korupciju, un tāpēc ir jāiekļauj sankciju sarakstā,” sacīja Lembergs.

Viņš retoriski vaicāja, kāpēc tieslietu ministrs dodas uz ASV Finanšu ministriju. Viņaprāt, tas nav loģiski.

Pēc Lemberga teiktā, ASV neko nezina par sankciju sarakstā iekļautajiem uzņēmumiem. To priekšā pateikuši JKP pārstāvji.

Lembergs norādīja, ka Ventspils brīvostas pārvalde nav viņam piederoša, bet ir valsts iestāde. Vienīgais iemesls, kāpēc tā iekļauta sankciju sarakstā, esot vēlme, lai Lembergu atceltu no brīvostas valdes locekļa amata.

Lembergs tomēr ir gatavs atkāpties no amata, ja saņems kādu informāciju no ASV, vai arī brīvostas, ka tai ir kādi apgrūtinājumi.

“Ja mana neesamība brīvostas valdē var nodrošināt stabilu un sekmīgu brīvostas darbu, tad man nav nekādu problēmu uz sankciju laiku atkāpties no valdes locekļa amata,” sacīja Lembergs.

Paziņo par darbības apturēšanu Ventspils brīvostas valdē

Ar ierakstu mikroblogošanas vietnē “Twitter” Lembergs paziņojis, ka apturējis savu darbību Ventspils brīvostas valdē. 

“Lai netraucētu Ventspils brīvostas darbību un tās konkurētspēju, apturu savu darbību tās valdē. Esmu lūdzis Ventspils pilsētas domi, uz laiku līdz apstākļu noskaidrošanai, manā vietā iecelt citu valdes locekli,” teikts ierakstā. 

Kā jau būsit ievērojuši, portālā Puaro.lv ir jauna sadaļa “WHO IS WHO”, kur esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt arī šajā publikācijā minēto tautas kalpu izglītību, parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, “partiju tūrismu” un citus sasniegumus.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums Facebook ,Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


2
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
vaine
vaine

Pasaules lielvara ir sadevusies rokās ar mūsu pašu bāleliņiem pret veco partijas aktīvistu, un, vai, acīmredzamais tiek nosaukts vārdā. Diezgan jau žēlīgs stāstiņš, IMHO. Laikam L. jāiet bekot iet.

raksturaksti
raksturaksti

Vai tad te kāds neatpazīst bordāna rokrakstu?