Lembergs: Ir vispārzināms fakts, ka “Konservatīvajiem” ļoti patīk komandēt Latvijas Universitāti

Lembergs

Aivars Lembergs

Pēc Latvijas Universitātes vadības iniciatīvas un lēmuma man bija dāvāts liels gods tikt novērtētam un ieceltam par manas Alma mater goda biedru. 

Priekšvēlēšanu skurbulī izglītības ministre Anita Muižniece, glābjot Jaunās konservatīvās partijas, kas tagad saucas “Konservatīvie”, ārkārtīgi zemo atbalstu vēlētāju vidū, uzdevusi LU Senātam atņemt Aivaram Lembergam LU goda biedra nosaukumu.

Motivācija – es tieku tiesāts par smagiem kriminālnoziegumiem – kukuļu izspiešanu 1993.-1995.gadā, un izspiesto kukuļu atmazgāšanu no 1995.gada.

Atbilstoši Eiropas Cilvēktiesību konvekcijas 6.pantam ikviens, kas tiek apsūdzēts noziedzīgā nodarījumā, tiek uzskatīts par nevainīgu, kamēr viņa vaina nav pierādīta saskaņā ar likumu.

Saskaņā ar Eiropas Parlamenta un Padomes direktīvas 2016/343 3.pantu dalībvalstis nodrošina, ka aizdomās turētie un apsūdzētie tiek uzskatīti par nevainīgiem, kamēr nav pierādīta viņu vaina saskaņā ar tiesību aktiem. Saskaņā ar Latvijas Republikas Satversmes 92.pantu ikviens uzskatāms par nevainīgu, iekams viņa vaina nav atzīta saskaņā ar likumu. Saskaņā ar Kriminālprocesa likuma 19.pantu neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta šajā likumā noteiktajā kārtībā.

Kā zināms, ne pēc viena no šiem starptautiskajiem cilvēktiesību un Latvijas Republikas pamattiesību kritērijiem es neesmu vainīgs, t.i., tiesiski esmu nevainīgs. Bet, ja lemj politiski, tad politiskie lēmumi ne vienmēr pakļaujas pat visstingrākajai tiesību normai. Lai kā arī būtu, es arī turpmāk ar visaugstāko cieņu un mīlestību attiekšos pret manu Alma mater – Latvijas Universitāti.

Savukārt par karu Ukrainā – ja mans viedoklis par nekavējošu kara pārtraukšanu un sarunu norisi ar Zelenska, Putina, NATO, Eiropas Savienības dalību tiek uzskatīts par noziedzīgu, t.i., es uzskatu, ka slikts miers ir labāks par jebkuru karu, sliktas sarunas bez kara ir daudz labākas nekā ar karu, un ja kādi dod priekšroku karam, tad mūsu viedokļi atšķiras. Es esmu gatavs nest atbildību par savu viedokli.

Ir vispārzināms fakts, ka Konservatīvajiem ļoti patīk komandēt LU, lai arī šāda rīcība ir prettiesiska.

Kā zināms, iepriekš Izglītības un zinātnes ministre Anita Muižniece (K) nosūtījusi aicinājumu Latvijas Universitātei (LU), lūdzot anulēt 1998. gadā piešķirto LU goda biedra statusu bijušajam Ventspils mēram Aivaram Lembergam (“Latvijai un Ventspilij”), par to paziņojot arī vietnē “Twitter”. Šāds lēmums pamatots ar tiesībsargājošo iestāžu apsūdzībām un uzsāktiem kriminālprocesiem pret Lembergu.

Puaro.lv sadaļā “WHO IS WHO” esam apkopojuši politiķu CV. Šeit varat uzzināt, cik izglītoti ir Saeimas deputāti un  ministri, kā arī valsts amatpersonas, viņu parādsaistību apjomu, iepriekšējo pieredzi, partiju maiņu un citus sasniegumus.

Savukārt to, kurš patiesībā nosaka, kas notiek Latvijā, kurš ir ietekmīgs, kurš bagāts, bet kurš gan viens, gan otrs, uzziniet mūsu jaunajā sadaļā “Ietekme un nauda”.

Izsakiet savu viedokli komentāros un sekojiet mums  Facebook ,   Twitter,  Youtube un Instagram!

Populārākie raksti


Jūs varētu interesēt


20
Lasītāju viedokļi

avatar
jaunākie vecākie populārākie
Eločka
Eločka

JKP pabirām jau taag konsirvatīvajiem graut jebko jekādā veidā kas saistīts ar izglītību. Šuplinciskuma rezultāti te katru nedēļu- te piekaušana, te saduršana, te… bandītisma un aprobežotības gaišie tēli

Bijušais zemessargs
Bijušais zemessargs

Šis mēslu mēsls vēl diemžēl uz brīvām kājām ! Ventspils šakālim jāsēž aiz restēm vismaz divdesmit gadus. Šis glumais, melīgais, zaglīgais mahinātors ņirdz pa Latvijas tieslietu sistēmu.

KIRDIK
KIRDIK

sis goda biets pat rakstīt, dalīt vārdus zilbēs neprot – atradies Goda bied(r)s…

Mitjka
Mitjka

Rādās,ka konservatīvie startes vēlēšanāss ar reklams saukli- Infantilisms pirmaja vietā:) laikam riekstiņa izglītības līmenis ir lipīgs pat Izglītības ministrei .

Lūcija
Lūcija

Vēl tas krupis to muti virina !

Gada glezna
Gada glezna

Kā parasti, lamuvārdi, bet nevis analīze.

Lūcij, ko tad labu šī reforma ir paveikusi, ja neskaita pietuvināto iekārtošanu pie siles?

Gatavi vienmēr
Gatavi vienmēr

Šī Saeima un valdība noteikti ieies vesturē ar savu titānisko darbu izglītības sagrāvē pārvēršot to visu par politpārvaldītu farsu. Jāpaspēj tikai vēl goda plāksnes salikt celmlaužiem, nu tā līdz pamatam lai izpostīts paliek pec Šuplinskas un ašerādena mantiniekiem. Ir arī rezultāti – vieglāk pamanami medijos- nav atšķirības starp koši dzeltenu presi un jebkuru citu izdevumu, reģionālo TV un nacionālo- tas pats lētums, nekompetence un piedauzība. Ar sabiedrisko mediju izcēlumiem – “vecās smirdīgās grāmatas”. Šuplinskas veiktā debilizācija pilnā plaukumā ar īpašo kompetenci, bet ar gala mērķi 2030. gadā visu pabeigt ar pinīgu uzvaru. Pie pilnīga analfabetisma mērķa gan vel jāpiestrādā. Un… lasīt vēl »

Latvijas naudas atmazgātāju asociācija
Latvijas naudas atmazgātāju asociācija

Latvijas universitātei sen jau bij jāatver Naudas atmazgāšanas fakultāte, kur kopā atmazgātāja profesiju apgūt rosijas, ukrainas, baltkrievijas, izrēlas un latvijas studentiem. Ar mācībspēkiem problēmām nevajadzētu būt. Ir profesori Vike Freiberga, Reirs, suharenko, bukingolts, esterkini, fiļi, guseļņikovs, lavents, avens. Studentiem jāpgūst viela trīs galvenos virzienos – latvijas ofšorizācija, termiņuzturēšanās atļaujas (pilsonība) un dokumentu viltošana.

Valmieras puikas
Valmieras puikas

Pie tādiem apstākļiem Emīls Lavents piecelsies no kapa un padalīsies ar dzīves pieredzi.

ģenerālprokuros Stučitājs
ģenerālprokuros Stučitājs

Jāierosina krimināllieta pret Arturu krišjāni Kariņu. Viņš ar savu uzvārdu slavina karu, parādot to par ik kā kautko jauku, maziņu un patīkamu

bībīsī
bībīsī

Anitai vaidzētu nomainīt uzvārdu. Viņa ar savu uzvārdu slavina dzimtbūšanas laikus.

padomietim
padomietim

Tavai ausij “Šlubovska” ir tīkamāk?

Alteja
Alteja

Papagailis Aivars ir tādu kluci nolicis zinātnē, ka smird vēl šodien.

sīkais smerdelis pļešs
sīkais smerdelis pļešs

Es ierosinu piešķirt goda biedra statusu zuzānam. Viņš i daudz attīstìjis Latviju. Un vaidzētu nosaukt kaukādu ķekavu par zuzāni.

Ottto
Ottto

Vecītis nevar nomierināties. Būtu labāk ārstējies jo tas taču bija galvenais vadmotīvs izkļūšanai no cietuma.

Romualds
Romualds

Sliktais veselības stāvoklis un ārkārtīgi nepieciešamā ārstēšanās ir pilnīgs blefs, pupu mizas, muļķības, makaroni uz ausīm utt. un tjp.
Tā viņš pirmajā reizē ar “poda vāku” ap kaklu izspruka no apcietinājuma, un tāpat tagad. Bet Latvijas tiesas tik uzķeras uz šo mākslinieku.

Vai kāds par to šaubījās
Vai kāds par to šaubījās

Tiesas tiek labi motivētas, naudas izteiksmē, protams.

Jānis
Jānis

Muižniece pērn tā diskoja sorosītu festivālā Lampa Cēsīs, ka es mēms paliku.

Žūrija
Žūrija

Laikam esi tajā vecumā, kad var tikai ”stum kaktā, stum kaktā!”

Solvita
Solvita

Kurā kaktā ?